Timisoara

Cum alegem un aragaz si la ce trebuie sa fim atenti

Cum alegem un aragaz si la ce trebuie sa fim atenti

Detalii

Categorie
Stiri Tehnologie
Modificat
acum 5 luni si 1 saptamana
Vizualizari
410

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Daca doriti sa va cumparati un aragaz sau nu sunteti multumit de performantele actualului aragaz trebuie sa tineti cont de mai multe aspecte foarte importante. Chiar dacă aragazul pe gaz este încă cel mai popular tip, aragazul electric începe să capete tot mai mult teren.

Iată 4 motive pentru care merită să investești într-un aragaz electric și să te bucuri de avantajele acestuia:

Rapiditate și eficiență - aragazul electric este cunoscut pentru faptul că încălzește mai repede decât aragazul pe gaz. Acest lucru se datorează faptului că aragazul electric are o rezistență care se încălzește imediat ce este pusă în funcțiune. Aragazul pe gaz, pe de altă parte, trebuie să aibă un flux de gaz care să îl alimenteze pentru a începe să se încălzească.

Siguranța aragazului electric - aragazul pe gaz este cunoscut pentru faptul că este mai puțin sigur decât aragazul electric. Aragazul pe gaz are un buton de aprindere care poate fi greu de manevrat, iar acest lucru face ca riscul de accidente să fie mai mare. Aragazul electric, pe de altă parte, este mult mai sigur deoarece nu are un buton de aprindere care ar putea fi activat accidental.

Consum redus de energie - aragazul electric este, de asemenea, cunoscut pentru faptul că are un consum redus de energie. Aragazul pe gaz arde constant gaz pentru a se încălzi, astfel încât acest lucru duce la un consum mai mare de energie. Aragazul electric se încălzește doar atunci când este pus în funcțiune, astfel încât acest lucru duce la un consum redus de energie.

Versatilitate - aragazul electric este, de asemenea, cunoscut pentru faptul că este mult mai versatil decât aragazul pe gaz. Aragazul pe gaz are o singură sursă de căldură care este focalizată într-o singură zonă. Aragazul electric are mai multe surse de căldură care pot fi focalizate în diferite zone. Acest lucru permite aragazului electric să fie folosit pentru a face mai multe tipuri de mâncăruri.

Cum alegi cel mai bun aragaz electric pentru nevoile tale?


Iată câteva criterii pe care trebuie să le aveți în vedere atunci când alegeți aragazul electric potrivit pentru nevoile dumneavoastră:

- Puterea aragazului - aragazul electric are o putere de la 2000 de watts până la 3000 de watts. Cu cât este mai mare puterea aragazului, cu atât este mai rapid și eficient. Deci, alegeți aragazul electric în funcție de puterea pe care o necesitați pentru bucatele pe care urmați să le gătiți.

- Numărul de arzătoare - aragazul electric are între două și patru arzătoare. Numărul de arzătoare este important pentru că vă permite să gătiți mai multe mâncăruri în același timp. Deci, alegeți aragazul electric în funcție de numărul de mâncaruri pe care urmați sa le gatiti fiecare zi.

- Suprafața de ardere - aragazul electric are o suprafață de ardere care variază între 30 și 40 de centimetri. Această măsură este importantă pentru că vă permite să alegeți aragazul electric în funcție de dimensiunea tigii pe care urmați s-o utilizați.

- Timerul aragazului - unele modele de aragazuri electrice au un timer incorporat. Acest timer este ideal pentru gătitul unor mâncăruri care necesită un timp de preparare mai lung. Deci, alegeți aragazul electric în funcție de modul în care intenționați să-l utilizați.

- Funcționalitatea aragazului - aragazurile electrice sunt echipate cu o serie de funcții suplimentare cum ar fi: oprirea automată, pornirea automată, reglarea temperaturii și multe altele. Alegeți aragazul electric în funcție de modul în care intenționați să-l utilizați și de funcționalitățile suplimentare pe care le oferă.

Speram ca acest ghid v-a fost de folos si va ajuta sa alegeti cel mai bun aragaz electric potrivit pentru nevoile dumneavoastra.