Timisoara

Anunt Diamant Medissa Vita

Medissa Vita Timisoara - Biorezonanta - Nutritie - Aromaterapie - Terapia cu plante - Cristaloterapie - Bioenergoterapie - Terapia Bowen - Terapii Access - Theta Healing - Cromoterapie - Remedii florale Bach - Terapia vibrationala Rife - Oncoterapie

https://nutritie-biorezonanta.ro

Cum alegi anvelopele potrivite pentru mașina ta?

Cum alegi anvelopele potrivite pentru mașina ta?

Detalii stire

Categorie
Stiri auto / moto
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
432

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Să cumperi un set nou de anvelope este foarte ușor. Partea grea este să alegi exact anvelopele potrivite pentru mașina ta. Deoarece anvelopele auto trebuiesc înlocuite regulat, la aproximativ 3-4 ani, informațiile din acest articol îți vor fi utile pe termen lung. Majoritatea anvelopelor se împart în trei tipuri principale: all season, vară și iarnă.

Anvelopele all-season sunt cele mai confortabile, deoarece sunt ușor și ieftin de ales, mult mai accesibile decât un set pentru vară și unul pentru iarnă. Anvelopele all season oferă o performanță bună, completă, dar nu excelează în niciun fel.

Anvelopele de vară sunt ideale pentru sezonul cald, când temperaturile sunt ridicate, iar asfaltul este încins, dar nu pot fi utilizate sub nicio formă iarna.

Anvelopele de iarnă au o tracțiune remarcabilă pe zăpadă, dar nu oferă performanțele așteptate, inclusiv frânarea, pe drumuri uscate și la temperaturi ridicate.

Fiecare categorie de anvelope oferă niște performanțe specifice, menționate foarte clar de producător, astfel încât va trebui să aleg dintre anvelopele normale sau gama de cauciucuri off road și anvelope 4X4. Anvelopele potrivite pot face diferența și în ceea ce privește consumul de combustibil. Alege dimensiunea adecvată, iar asta te va ajuta să fii mai eficient la drum, iar calculele financiare vor ieși mereu așa cum trebuie. În primul rând, va trebui să știi care este dimensiunea anvelopelor, iar apoi trebui să stabilești care sunt condițiile meteorologice, care este aspectul carosabilului și care este stilul tău de condus.

1. Dimensiunea anvelopelor
Poți găsi această informație în manualul proprietarului sau pe plăcuța din interiorul ușii șoferului. Eticheta arată de genul P215/60R16 94T, fiecare cifră sau literă reprezentând o informație specială. Lățimea anvelopei este măsurată în milimetri, iar primele simboluri din exemplul de mai sus (P215/60R16) arată faptul că anvelopa are lățimea de 215 mm.

2. Raportul de aspect
Reprezintă raportul dintre înălțimea secțiunii transversale a anvelopei și lățimea acesteia. Raportul de aspect este reprezentat de cifra 60 din exemplul de mai sus. Asta înseamnă că înălțimea anvelopei este egală cu 60% din lățimea acesteia. Cu cât raportul este mai mare, cu atât și peretele lateral va fi mai mare.

3. Construcția
Litera R, existentă în descrierea unei anvelope, semnifică faptul că este vorba despre o construcție radială.

4. Diametrul
Reprezintă dimensiunea roții măsurată pe linia diametrului. Această informație ne spune care este dimensiunea jantei pe care trebuie să se potrivească anvelopa. În exemplul nostru, este vorba despre o anvelopă care se potrivește pe o jantă cu un diametru de 15 inchi.

5. Indexul de încărcare
Indică sarcina maximă pe care o poate suporta anvelopa, atunci când presiunea din interior este la nivelul adecvat. Acest indicator referitor la sarcina maximă, poate fi găsit pe laterala anvelopei.

6. Viteza maximă
Ne spune care este viteza maximă la care poate rula anvelopa. Adesea, evaluările de viteză sunt în strânsă legătură cu viteza maximă a mașinii.

7. Numărul de identificare al anvelopei
Este un cod format din maxim 12 numere și litere, care ne ajută să identificăm locația fabricii și data în care a fost fabricată anvelopa. Aceasta este o informație importantă, deoarece, chiar dacă vei cumpăra o anvelopă nouă, dacă ea a fost fabricată cu 3-5 ani în urmă, achiziția nu este una inteligentă. Cauciucul din care sunt fabricate anvelopele are o anumită perioadă de garanție, deoarece după un timp se degradează, chiar dacă nu este folosit. În special dacă sunt depozitate în condiții nefavorabile, la temperaturi extreme, de exemplu, anvelopele pot avea o durată de viață scurtată.

8. Gradul de temperatură
Este un indicator care exprimă capacitatea anvelopei de a rezista și de a disipa căldura. O anvelopă cu indicele de temperatura ridicat, poate funcționa la viteze mai mari.

Sursa foto: piqsels.com

Anunt Diamant Euroinstal - Simion Barnutiu

Euroinstal Timisoara - instalatii sanitare, centrale termice, cazane lemne
https://euro-instal.ro