Timisoara

Cum alegi băuturile alcoolice în funcție de eveniment?

Cum alegi băuturile alcoolice în funcție de eveniment?

Detalii stire

Categorie
Stiri divertisment
Modificat
acum 2 luni si 1 saptamana
Apartine de
DWF
Vizualizari
132

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Oamenii sunt ființe sociale prin natura lor, astfel că orice eveniment este și o ocazie de a împărtăși informații, opinii, noutăți, dar și de a arăta celorlalți cum ne percepem și cum suntem de fapt. Latura gastronomică este foarte importantă în acest sens, pentru că ceea ce mâncăm și bem reflectă anumite preferințe, o anumită educație și atenția față de ceilalți. Prin urmare, atunci când organizăm un eveniment, trebuie să facem alegeri potrivite atât în privința hranei, cât și a băuturii. Cum cele două merg mereu împreună, este necesar să avem cunoștințe legate de armonizarea lor. Pe de altă parte, fiecare eveniment are propriul specific, care influențează alegerea anumitor băuturi alcoolice.

Evenimente festive de amploare

Unele evenimente includ numeroși invitați, cele mai comune fiind nunțile și botezurile. O astfel de petrecere se întinde pe durata mai multor ore, iar meniul este divers și bogat. De aceea, băuturile trebuie să fie potrivite pentru fiecare preparat. Diversitatea definește și gusturile invitaților, de aceea trebuie să ai o selecție mare de băuturi alcoolice, dar și nealcoolice.

Aperitivul se potrivește cu vermut, vodka, whiskey, coniac și băutura tradițională a românilor, țuica. Pentru menținerea tonusului și stimularea digestiei între feluri, o băutură amară sau un lichior de fructe funcționează foarte bine. La orice eveniment festiv de amploare ai nevoie și de vin, care trebuie ales în funcție de specificul preparatului. Pentru carnea albă și pește alege vinul alb sec sau demidulce, iar pentru mâncărurile din carne roșie, ca friptura sau sarmalele, achiziționează un vin roșu cu caracter, care să complementeze gustul și să taie senzația dată de grăsime. O șampanie premium este necesară pentru întâmpinarea invitaților la nuntă și pentru punctul culminant al evenimentului festiv.

Petreceri

Când petreci cu prietenii te poți axa pe câteva tipuri de băutură, în funcție de ce alimente consumați. Băutura trebuie să te relaxeze și să-ți crească pofta de viață, iar cocktailurile sunt foarte potrivite în acest sens. Amestecul de alcool, sucuri și băuturi dulci este potrivit atât pentru satisfacerea papilelor gustative, cât și pentru îmbunătățirea dispoziției. Dacă vrei să intri rapid în ritmul petrecerii, shoturile de vodka, whisky sau tequila sunt ideale, dar fii atent să nu bei prea multe, altfel seara se va termina repede pentru tine. La petreceri sunt potrivite și vinurile dulci sau demidulci, dar și cidrul, care se găsește în multe variante. Berea este preferata multora, așa că nu poate lipsi, dar, dacă vrei o experiență mai rafinată, alege o bere artizanală, cu arome inedite.

Grătar cu apropiații

Dacă vremea este bună, grătarul este un eveniment relaxant și o ocazie de a te bucura de gustul preparatelor fripte și de compania celor dragi. Bineînțeles, berea este cea mai indicată la grătar, dar nu te limita la obișnuita blondă. Potențează gustul cărnii cu beri diferite, de exemplu o selecție de lager, pilsner și ale care au fiecare propriul caracter, arome și nivel de alcool. Vinul poate fi o supriză plăcută la grătar, dar ai grijă să alegi unul potrivit pentru carnea pe care o frigi. Vinul roșu însoțește vânatul, porcul, mielul și vita, în timp ce vinul alb potolește setea după pește și carne de pasăre. Ia în calcul că, și în timp ce se prepară carnea, invitaților li se face sete, așa că pregătește o băutură care să le stimuleze apetitul, cum ar fi un scotch, un whisky, un gin sau un coniac.

Alegerea băuturii potrivite în funcție de eveniment nu este dificilă. Trebuie să ai în vedere gusturile persoanelor care participă și mâncarea care se va servi. De asemenea, ai grijă să îți faci un stoc suficient de băuturi pentru eveniment, pentru a evita o situație neplăcută.

Sursa foto: pexels.com/photo/woman-in-silver-v-neck-long-sleeved-dress-3394310/