Timisoara

Anunt Diamant Timisoreni.ro - publicitate online

Oferim publicitatea online prin intermediul site-urilor: timisoreni.ro, ​bucuresteni.ro, ​aradeni.ro, ​roportal.ro, ​clujeni.com, ​ghid-constructii.ro etc, medicina-umana.ro si constanteni.ro suport clientului pentru o promovare de calitatea in mediul online.
https://www.timisoreni.ro/site/publicitate/

Cum alegi cea mai bună cortină antifoc pentru nevoile tale?

Cum alegi cea mai bună cortină antifoc pentru nevoile tale?

Detalii stire

Categorie
Stiri diverse
Modificat
acum 11 luni si 1 saptamana
Apartine de
DWF
Vizualizari
344

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Deși în trecut erau utilizate doar în teatre și sălile de spectacole, cortinele antifoc sunt astăzi elemente esențiale pentru securitatea la incendiu. Aceste sisteme moderne asigură protecție în diverse tipuri de clădiri – spitale, aeroporturi, gări, stații de metro, hale industriale, școli, centre comerciale, hoteluri etc., fiind în totalitate integrate în arhitectura existentă. Datorită designului compact, aplicabilitatea sistemelor este aproape nelimitată. Cu ajutorul lor, deschiderile dintre spații sunt perfect securizate și rămân în întregime utilizabile. Însă, pentru a beneficia din plin de avantajele sistemelor de protecție este important să alegi produsele potrivite nevoilor tale. Pentru asta, iată câteva aspecte de care trebuie să ții cont:

Ia în considerare rezistența la foc

Unul dintre principalele lucruri pe care trebuie să le ai în vedere ca să alegi cea mai bună cortină este rezistența la foc. Astfel, în funcție de produsul selectat poți beneficia de protecție o perioadă determinată, cuprinsă între 30 și 180 de minute. O cortină rezistentă la foc cu funcție sectorizantă ce oferă rezistență maximă în fața flăcărilor, EI-180, garantează integritatea, izolarea termică și nepătrunderea fumului timp de 3 ore la temperaturi foarte înalte. În funcție de dimensiunea clădirii și zona în care aceasta este amplasată, asigură-te că optezi pentru un element care să reziste la foc suficient de mult pentru ca pompierii să ajungă să controleze răspândirea incendiului.

Verifică dimensiunea și configurația cortinei

Atunci când vrei să achiziționezi o cortină antifoc trebuie să te asiguri că are lățimea și înălțimea adecvată spațiului în care îți dorești să o instalezi. Anumite produse sunt proiectate să acopere suprafețe mari, dar dacă modelele standard nu funcționează pentru proiectul tău, poți lua în calcul și variantele personalizabile. În ceea ce privește configurația cortinelor, unele elemente sunt verticale, iar altele orizontale. De regulă, cortinele în configurație verticală se folosesc în jurul scărilor, pentru a facilita evacuarea oamenilor. În schimb, cortinele de tip orizontal se utilizează pentru a împărți un sector în zone mai mici în scopul limitării răspândirii focului. Totuși, în clădirile mari, cu mai multe nivele, s-ar putea să fie necesare ambele configurații de cortine antifoc pentru a obține o protecție optimă în cazul declanșării unui incendiu.

Analizează capacitatea de închidere automată

Un astfel de element mobil de protecție la foc trebuie să se închidă corect și complet pentru a face față flăcărilor. Este important ca autoînchiderea să se realizeze garantat, pentru un anumit număr de cicluri. De exemplu, cortinele antifoc din clasa C0 oferă sub 500 de cicluri de închidere automată, iar cele din clasa C5 asigură cel puțin 200.000 de cicluri.

Acordă atenție debitului și presiunii apei

Anumite modele de cortine antifoc sunt echipate cu sistem de irigare prin duze deschise, cu activare prin sprinklere închise sau electrovalve. În cazul irigării cu apă este nevoie de un debit și o presiune optimizată. În general, irigarea cu apă trebuie să aibă puține duze și un sistem autonom, sigur, de detectare locală.

O cortină antifoc instalată și alimentată corect este o soluție simplă, dar extrem de eficientă de limitare a propagării incendiilor. Vorbim de un produs flexibil și fiabil, a cărei stabilitate se datorează structurii interne prevăzute cu o serie de nervuri amplasate la distanțe regulate. Nivelul de protecție maxim poate fi de 180 de minute, cortina acționând totodată și ca o barieră împotriva radiațiilor termice emanate de flăcări ori ca izolare termică permanentă.

Sursa foto: pexels.com/photo/closeup-photo-of-fire-during-night-time-1374889/

Anunt Diamant Euroinstal - Sever Bocu

Euroinstal Timisoara - instalatii sanitare, centrale termice
https://euro-instal.ro