Timisoara

Cum alegi cel mai potrivit server VPS pentru website-ul tau WordPress?

Cum alegi cel mai potrivit server VPS pentru website-ul tau WordPress?

Detalii

Categorie
Stiri Tehnologie
Modificat
acum 1 an si 4 luni
Vizualizari
309

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Alegerea unui pachet de servere VPS pentru un website construit pe WordPress te ajuta sa imbunatatesti nivelul de performanta al acestuia. Prin intermediul unei astfel de solutii, vor exista resurse suplimentare, insa nu va fi nevoie sa platesti la fel de mult precum in cazul unui server dedicat. Pe de alta parte, trebuie sa analizezi cu atentie ofertele disponibile pe piata si sa te asiguri ca efectuezi configuratiile corect inca din prima zi. Iata ce trebuie sa stii despre asta!

De cat spatiu ai nevoie pe server?

De cele mai multe ori, poti incepe inclusiv cu planurile VPS standard de 30-50 GB SSD. Aceste servere au la baza o tehnologie superioara celei HDD si sunt ideale pentru o stocare rezistenta a datelor. Acest lucru se intampla deoarece nu exista parti mobile, iar viteza de rotatie este sporita de pana la 100 de ori. Opteaza pentru o memorie RAM de minim 1 GB, deoarece asa ai garantia ca o sa eviti orice urma de lag. Daca ajungi sa ai nevoie de mai mult de atat, majoritatea furnizorilor iti permit sa efectuezi upgrade la cont in orice moment.

Care este diferenta intre pachetele managed si cele unmanaged?

Un plan de servere VPS implica mai multe responsabilitati decat unul clasic, deoarece computerul nu mai este impartit in acelasi mod. Optiunea managed este un serviciu la cheie, prin care furnizorul se asigura ca website-ul tau functioneaza corect. Spre exemplu, pot avea loc instalari si actualizari la sistemul de operare, audituri de performanta si monitorizari permanente legate de viteza de incarcare.

Pe de alta parte, un site WordPress nu necesita neaparat o asemenea alternativa. Daca iti doresti sa economisesti bani, alege un plan de tip Cloud unmanaged si angajeaza pe cineva pentru configuratiile initiale. Odata ce acestea au loc, te poti concentra pe cresterea business-ului. Furnizorul este in continuare responsabil de partea de hardware si de cea de network, astfel incat riscul de erori este unul minor. De obicei, VPS-urile mai permit integrarea unui panou de control sau ofera gratuit unul propriu. Acestea pot necesita insa o investitie suplimentara, fiindca nu se mai impart costurile. Alege un plan cu cPanel si vei putea reinstala oricand sistemul de operare, precum si sa efectuezi modificari direct in fisiere.

De ce criterii sa tii cont inainte de a achizitiona un pachet?

In clipa in care cercetezi oferta pentru servere VPS de pe piata, vei observa faptul ca firmele ofera beneficii diferite. Din acelasi motiv, poate fi destul de dificil sa iei o decizie. Cerceteaza reputatia companiei selectate si cauta un plan care sa functioneze cu Linux, PHP 7 si MySQL 5.6.

Un alt aspect pe care sa-l iei in considerare este securitatea. Desi ai putea crede ca site-ul tau nu va fi atacat in viitor, acest lucru se poate intampla in orice moment. Pentru a nu intampina probleme, este necesar sa dispui de functia de backup automat si de suport tehnic disonibil 24/7. In acest mod, nu va fi necesar sa achizitionezi astfel de servicii separat si afacerea ta va ramane stabila.