Timisoara

Anunt Diamant Medissa Vita

Medissa Vita Timisoara - Biorezonanta - Nutritie - Aromaterapie - Terapia cu plante - Cristaloterapie - Bioenergoterapie - Terapia Bowen - Terapii Access - Theta Healing - Cromoterapie - Remedii florale Bach - Terapia vibrationala Rife - Oncoterapie

https://nutritie-biorezonanta.ro

Cum alegi corect salteaua din dormitor: 4 criterii de selecție

Cum alegi corect salteaua din dormitor: 4 criterii de selecție

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 2 ani si 10 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
290

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Dormitorul este un spațiu conceput pentru odihnă și relaxare. Din acest motiv, amenajarea sa trebuie realizată cu atenție maximă la fiecare detaliu. Este bine cunoscut faptul că linia dintre liniște și disconfort poate fi extrem de subțire. Dacă unul dintre elementele din încăpere nu-și îndeplinește rolul așa cum se cuvine, somnul va fi agitat și va fi foarte dificil să obții energie pentru a trece cu bine peste provocările zilei următoare.

Salteaua reprezintă unul dintre factorii cheie pentru odihna de zi cu zi. Aceasta trebuie să ofere multiple zone de confort și să susțină perfect coloana vertebrală pe tot parcursul nopții. Pentru că gama de produse este extrem de variată, trebuie să ai în vedere câteva criterii de selecție pentru a lua cea mai bună decizie în privința saltelei:

Structura saltelei

Materialele utilizate pentru fabricarea saltelei au un impact semnificativ asupra fermității, durabilității, gradului de aerisire sau prețului acesteia. În general, există trei mari categorii de produse: saltele cu spumă, cu arcuri și cu fluid. Foarte des întâlnite sunt modelele cu arcuri individuale sau interconectate și saltelele cu spumă cu memorie, spumă poliuretanică și spumă cu latex. Saltelele cu fluid se referă la cele umplute cu apă ori aer.

Poziția de somn În timpul somnului, coloana trebuie să-și mențină curbura sa naturală. Fiecare persoană este diferită, așa că nu există un model universal valabil pentru toată lumea. Cei mai mulți oameni își schimbă poziția corpului în timpul somnului, însă la alegerea unei saltele trebuie să ai în vedere poziția dominantă.

  • dacă dormi pe spate: alege o saltea puțin fermă, care să-ți ofere suport în zona lombară; folosind o saltea moale poate apărea un dezechilibru între poziția șoldurilor raportat la cea a umerilor, iar dacă suprafața este foarte tare sunt generate tensiuni la nivelul umerilor și în partea de jos a spatelui.
  • dacă dormi pe o parte: optează pentru o saltea de fermitate medie, pentru distribuția egală a greutății. Această poziție de somn solicită articulațiile, de aceea, este recomandat un model care să se muleze pe formele corpului și să elibereze presiunea la nivelul lor, precum salteaua din spumă cu memorie.
  • dacă dormi pe burtă: poziția este una nenaturală și este nevoie de o saltea fermă, care poate ridica șoldurile la același nivel ce cel al umerilor. Nu te gândi la un produs tare ca piatra, ci ia în considerare o saltea ortopedică sau una cu arcuri împachetate.

Greutatea și înălțimea

Unul dintre criteriile importante de selecție se referă la greutatea și înălțimea persoanei care va folosi salteaua. De regulă, pentru un confort optim, produsul ales trebuie să fie cu 15-20 de centimetri mai lung decât persoana care va dormi pe saltea. Referitor la greutatea corpului, persoanele care au sub 65 de kilograme pot folosi o saltea moale deoarece se scufundă mai puțin în ea. Modelele din spumă se potrivesc cel mai bine acestor oameni. Pentru oamenii a căror greutate tinde spre 90 de kilograme este recomandată o saltea cu straturi superioare dense de spumă, ca să amortizeze presiunea aplicată produsului. Persoanele care au o greutate de peste 90 de kilograme au nevoie de o saltea fermă, ca să beneficieze de un grad ridicat de suport.

Restricțiile medicale

Ca să alegi corect salteaua pentru dormit trebuie să știi și care sunt recomandările medicale. Astfel, dacă te confrunți cu dureri articulare ori osoase este indicat să alegi o saltea ortopedică sau superortopedică, pentru fermitatea ridicată. În cazul în care ești sensibil la mișcările partenerului, ți se potrivește salteaua cu arcuri individuale; dacă suferi de diverse alergii, poți achiziționa o saltea din latex ori cu aloe vera, netratată chimic.

O saltea comodă reprezintă unul dintre secretele amenajării unui dormitor confortabil și armonios. Alege cu grijă un model adecvat nevoilor tale și te vei bucura în fiecare noapte de relaxare și de un somn odihnitor.

Sursa foto: image.freepik.com/free-photo/bedroom-interior_1098-15128.jpg

Anunt Diamant Euroinstal - Giroc

Euroinstal Giroc - boilere, centrale termice, sisteme de incalzire
https://euro-instal.ro