Timisoara

Cum alegi frigiderul potrivit nevoilor tale

Cum alegi frigiderul potrivit nevoilor tale

Detalii

Categorie
Stiri Tehnologie
Modificat
acum 3 luni si 2 saptamani
Vizualizari
104

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Datorită rolului important pe care îl are într-o gospodărie, frigiderul este unul dintre acele electrocasnice de care nu te poți despărți. El asigură menținerea alimentelor în stare bună o perioadă mai lungă de timp și te ajută să salvezi timp cu gătitul. Odată ce nu mai funcționează bine, te găsești pus în situația de a cumpăra urgent un frigider nou. Dar cum îl alegi?

Dacă frigiderul s-a defectat într-un moment nepotrivit și nu ai banii necesari pentru achiziționarea lui sau dacă ai nevoie de o sumă suplimentară pentru a cumpăra un frigider mai performant, poți solicita un împrumut rapid. După ce faci rost de banii necesari, ieși la cumpărături, dar nu înainte de a te interesa ce modele îți satisfac nevoile. Majoritatea frigiderelor au spații destinate alimentelor în funcție de nevoile lor de păstrare: sertare pentru legume și fructe, rafturi pentru produse lactate și carne, spațiu pentru ouă, suporturi pentru sticle și congelator pentru alimentele pe care vrei să le păstrezi mai multe luni.

Dacă obișnuiești să gătești cu regularitate, alături de spațiile destinate fiecărui tip de produs, asigură-te că frigiderul are suficient loc pentru depozitarea preparatelor tale.

Alege tipul de frigider de care ai nevoie


Pe piață există diverse tipuri de frigidere. Asigură-te că îl alegi pe cel potrivit nevoilor tale. Iată câteva exemple:

Mini frigidere. Frigiderele de dimensiuni reduse sunt perfecte pentru cei care stau puțin acasă și au nevoie să păstreze la rece numai strictul necesar. La fel de utile sunt la birou sau când spațiul disponibil este limitat.

Frigidere cu congelator jos. Dacă îți place să-ți ții lucrurile în ordine, poți alege frigiderele cu congelator jos (combinele frigorifice). Au de obicei mai multe organizatoare încorporate, cum ar fi coșurile sau rafturile, iar cel mai des folosite locuri se află la nivelul tău.

Frigidere cu congelator sus. În cazul în care vrei să faci economie, frigiderele cu congelator sus consumă cu 10-25% mai puțină energie decât alte modele și sunt foarte spațioase.

Frigidere cu o singură ușă. Dacă nu ai nevoie să congelezi nimic sau dacă ai deja un congelator separat, alege un frigider cu o singură ușă. În plus, având dimensiuni reduse, ocupă mai puțin spațiu în bucătărie.

Frigidere side-by-side. Frigiderele side-by-side sunt ideale pentru familiile numeroase sau pentru cei care au mult spațiu liber pentru depozitare. De regulă, acestea au două uși una lângă cealaltă: una pentru frigider, cealaltă pentru congelator.

Analizează cu atenție specificațiile produselor


Înainte să decizi ce fel de frigider vrei să-ți cumperi, analizează cu atenție specificațiile lui. Prima dată trebuie să te uiți la dimensiune. Poți să iei ca reper dimensiunile vechiului frigider. Apoi, estimează volumul de care ai avea nevoie. Frigiderele au între 100 - 800 de litri, iar pentru o singură persoană este necesar un volum de 100 - 200 de litri.

Pe lângă aceste detalii, trebuie să verifici și clasa de consum a produsului. De la cel mai mic consum de energie electrică la cel mai mare, electrocasnicele se încadrează în următoarele clase: A+++, A++, A+, A, B, C, D. Ideal ar fi să achiziționezi un aparat cu consum cât mai mic.

O altă specificație importantă este clasa climatică pentru că aparatele frigorifice funcționează doar dacă temperatura ambientală se afla sub o anumită limită, de regulă 40-45 de grade. Clasa climatică trebuie aleasă în funcție de locul în care intenționezi să ții frigiderul, respectiv într-o dependință care nu este încălzită, în bucătărie la umbră, în bucătărie la soare, în bucătăria de vară sau chiar afară.

Tot în categoria climatică se încadrează și sistemele de dezghețare. Acestea pot fi No Frost – când funcționează cu un ventilator care nu permite gheții să se formeze sau Direct Cool – când condensul se produce, dar apa se dezgheață și se scurge pe peretele din spate, într-un suport special, unde se evaporă în siguranță.

Un alt aspect la care te poți uita este nivelul de zgomot produs de frigider. Toate modelele moderne produc sub 40 de decibeli, însă nu toate sunt la fel de silențioase. Dacă liniștea e un criteriu esențial pentru tine, alege un model cu motor Inverter – o tehnologie caracterizată printr-un consum redus de energie, dar și emisii de zgomot foarte mici.

Pe lângă aceste caracteristici, trebuie să știi că există și frigidere cu funcții speciale precum: ecran inteligent, condiții diferite de temperatură și umiditate în interiorul frigiderului, super răcire, super congelare, sistem antibacterian și filtru împotriva mirosurilor.

Plecând de la criteriile importante pentru tine și de bugetul disponibil, alege frigiderul potrivit familiei tale. Iar dacă ai nevoie de o sumă suplimentară de bani pentru a-l achiziționa, solicită un credit rapid. Nu ezita să faci un împrumut atunci când e nevoie, până la urmă nu poți sta fără frigider și nici nu cumperi unul în fiecare zi.