Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal - Calea Aradului

Euroinstal Timisoara - boilere, centrale termice, sisteme de incalzire
https://euro-instal.ro

Cum alegi încărcătorul potrivit laptopului tău

Cum alegi încărcătorul potrivit laptopului tău

Detalii

Categorie
Stiri Tehnologie
Modificat
acum 9 luni si 2 saptamani
Vizualizari
400

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Laptopurile sunt calculatoare portabile care ne ajută să lucrăm eficient din orice loc. Laptopurile pot rezista independent pentru mai multe ore fără să aibă nevoie să fie încărcate la priză. Din păcate, la un moment dat, bateria laptopului se consumă și are nevoie de un încărcător pentru a-și reface energia electrică pe care o stochează.

Încărcătorul laptopului este una dintre cele mai importante componente, fără de care nu ai putea să folosești device-ul. Dacă acesta se strică, alegerea unuia nou trebuie să fie făcută cu mare atenție, în conformitate cu mai multe criterii importante. În acest articol, vei găsi informațiile de care ai nevoie, astfel încât să știi cum să citești eticheta de pe vechiul încărcător, cum să afli care este mufa de care ai nevoie, dar și ce variante de modele ai la dispoziție.

Variante pe care le ai la dispoziție

1. Încărcător de laptop original sau compatibil


Primul lucru care vei fi întrebat atunci când vrei să cumperi un încărcător nou va fi dacă îți dorești unul compatibil sau unul original. Cu siguranță, cel mai atractiv detaliu în acest caz este diferența de preț dintre cele două. Recomandarea este să cumperi întotdeauna un model original fiindcă vei primi toate garanțiile referitoare la durata de utilizare și funcționarea adecvată. Poți găsi cu ușurință online orice model de care ai nevoie chiar și pentru a încărca un acumulator laptop Fujitsu Siemens de la Power Laptop. În schimb, un încărcător compatibil, chiar dacă te va ajuta să folosești laptopul în caz de urgență și cheltuind o sumă mai mică de bani, va rezista doar pentru unul sau doi ani.

2. Laptopul are nevoie de curent continuu


Majoritatea prizelor pe care le poți utiliza oferă curent alternativ, de 220 V. Un laptop, însă, la fel ca majoritatea echipamentelor, are nevoie de curent continuu care se obține cu ajutorul unui adaptor. Acesta arată ca o cutie mică, neagră, care este conectată undeva pe lungimea cablului de la încărcător.

3. Tipul de mufă pentru conectare


Laptopurile au diverse mufe, astfel încât va trebui să alegi un încărcător care să aibă o mufă compatibilă, atât ca model cât și ca dimensiune. Există două criterii de care trebuie să ții cont, atunci când vine vorba despre dimensiune, respectiv cea interioară și cea exterioară. Cel mai bine este să mergi direct cu laptopul pentru a putea verifica dacă ai ales un încărcător compatibil.

4. Voltajul


Acesta reprezintă viteza cu care este împins curentul în interiorul laptopului. Dacă voltajul laptopului este diferit de cel pe care îl oferă încărcătorul, pot avea loc accidente neplăcute, cu daune totale pentru dispozitiv. Astfel, un voltaj mai puternic va provoca scurtcircuite în componentele laptopului. Practic, acesta se va arde și va trebui să cumperi unul nou.

5. Puterea încărcătorului


Se află înmulțind voltajul cu amperajul și se măsoară în watts. Dacă ai un laptop care funcționează la o putere de 60 de watts, iar încărcătorul ales îi va oferi 90 de watts, este în regulă. Practic, laptopul va folosi doar numărul de watts de care are nevoie, respectiv 60. Pe de altă parte, dacă laptopul are nevoie de mai mulți watts decât îi poate oferi încărcărcătorul, atunci el nu va primi destul curent și nu va putea funcționa.

6. Încărcătorul universal


Și acesta poate fi o variantă atâta timp cât optezi pentru un model de încărcător cu o mufă compatibilă și voltajul corect. Cu toate acestea, trebuie să ții întotdeauna cont că produsele originale, realizate de același producător și cu aceleași specificații, vor funcționa mult mai bine împreună și vor asigura o utilizare de durată, fără incidente neplăcute. Dacă ai impresia că un încărcător original este scump, imaginează-ți ce ar presupune să repari laptopul sau chiar să-l schimbi cu unul nou.

Pentru a prelungi durata de viață a încărcătorului, deconectează-l întotdeauna de la priză și de la laptop, atunci când nu este nevoie de el. Dacă acumulatorul laptopului este încărcat, acesta poate funcționa independent așa că nu ai niciun motiv să consumi din durata de viață a încărcătorului.

Sursa foto: piqsels.com

Anunt Diamant Euroinstal - Giroc

Euroinstal Giroc - boilere, centrale termice, sisteme de incalzire
https://euro-instal.ro