Timisoara

Cum alegi o vopsea lavabilă bună?

Cum alegi o vopsea lavabilă bună?

Detalii stire

Social links
Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 3 saptamani si 5 ore
Vizualizari
92

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Dacă ai în plan zugrăvirea locuinței ar trebui să iei în calcul vopseaua lavabilă deoarece are un aspect plăcut și este mult mai practică(petele se șterg foarte ușor). În continuare o să îți prezint mai multe despre vopseaua lavabilă.

Despre vopseaua lavabilă


Vopseaua lavabilă a devenit o alegere foarte populară în rândul celor care își doresc să își zugrăvească locuința datorită beneficiilor pe care aceasta le oferă. Ea are o putere de acoperire care variază în funcție de brand și de tipul vopselei, însă în general are o acoperire destul de mare, iar uscarea se realizează în decursul a 24 de ore. Dacă în compoziția sa chimică se găsește apă, aceasta este sufiect de rezistentă astfel în cât să păstreze aspectul intact al pereților pentru 15 ani. O găsim într-o paletă vastă de culori, unele au caracteristici anti-fungice sau antibacteriene, iar prețurile se încadrează în orice tip de buget.

Beneficiile vopselei lavabile


Este o soluție ideală pentru familiile a căror copii mici fac din pereți o tablă de desenat, deoarece vopseaua lavabilă are rezistență la spălare. Pereții pot fi curățați cu o lavetă umedă de aproape 200 de ori până să dea semne de uzură. Cum spuneam și mai sus există o paletă vastă de culori, ceea ce îți permite să îi dai frâu liber imaginației atunci când te apuci de zugrăvit. Un alt beneficiu este faptul că este ușor de aplicat atât pe interiorul casei cât și pe exteriorul acesteia, iar uscarea se realiază destul de repede( până la 24 de ore).

Vopsea lavabilă contraindicații


În general vopseaua lavabilă este o alegere perfectă pentru casă, însă există și cateva excepții. Nu este recomandat să aplici vopsea lavabilă peste tencuieli minerale, pelicule de lac, pe zugăveli cu huma sau var și nici peste vopsele pe bază de ulei. Vopseaua lavabilă se diluează cu apă, nicidecum cu amorsă deoarece este posibil să apară exfolieri.

Tipuri de vopsele lavabile


Există mai multe tipuri de vopsea lavabilă, iar acestea se separă după următoarele caracteristici: rezistența la spălare, locul aplicării, proprietăți și particularități.

1. În funcție de rezistența la spălare avem trei tipuri:

- vopsea semi-lavabilă (nu rezistă la multe spălari, iar culoarea se poate șterge)
- vopsea lavabilă (are un aspect mat și rezistență la spălare)
- vopsea superlavabilă (poate fi ștearsă și este lucioasă).

2. În funcție de locul în care vopseaua lavabilă se aplică avem două tipuri:

  • Vopsea lavabilă de interior

Dacă plănuiești să zugrăvești pereții interiori trebuie să ții cont de un aspect foarte important și anume umiditatea. Nu toate vopselele lavabile sunt pentru spațiile cu umiditate mai mare , unde e posibil să se dezvolte și mucegaiul. Camerele cu cea mai mare predispoziție la mucegai sunt baia și bucătăria, iar pentru acestea este necear să folosești o vopsea cu proprietăți antibacteriene și anti-igrasie. Pentru orice altă cameră din casă, atâta timp cât nu este afectată de umiditate ridicată, vopseaua lavabilă tradițională este suficientă și o opțiune mai puțin costisitoare.

  • Vopsea lavabilă de exterior

Când vorbim de zugrăveala pereților exterori, vorbim și despre o vopsea lavabilă bună, chiar cea mai bună. Aceasta trebuie să fie foarte rezistentă deoarece exteriorul casei este supus tuturor condițiilor de mediu. Zugrăveala poate fi deteriorată de ploaie, de zăpadă, chiar și de soarele puternic arzător. Este foarte important să verifici pe ambalajul produsului dacă acesta este destinat spațiilor exterioare.

3. În funcție de proprietăți, vopseaua lavabilă se imparte în:

- vopsea antibacteriană
- vopsea antimucegai
- vopsea cu putere mare de acoperire
- vopsea împotriva murdăriei
- vopsea rezistentă la temperaturi extreme.

4. În funcție de particularități

- vopsea lavabilă cu latex
- vopsea lavabilă cu protecție la frecare
- vopsea lavabilă împotriva petelor și zgârieturilor
- vopsea lavabilă antibacteriană.

După cum se poate observa avem o gamă largă din care putem alege vopseaua lavabilă potrivită dorințelor noastre. Dar cum știm totuși să o alegem pe cea mai bună?

Cum alegi cea mai bună vopsea lavabilă?


Atunci când alegi vopseaua lavabilă trebuie să ții cont de gradul de lavabilitate al acesteia, de puterea de acoperire, de aderență și de timpul de uscare. O vopsea lavabilă de calitate va avea un grad mare de rezistență la mucegai și la pete, va avea o putere mare de acoperire, o gamă largă de culori, protecție antibacteriană și un grad ridicat de lavabilitate. Atunci când alegi vopseaua lavabilă este important să ții cont și de părerea celorlalți cumpărători. Poți alege să comanzi vopseaua online deoarece este mai comod, mai ușor și chiar mai ieftin. Te poți orienta către brandurile care sunt recunoscute pentru că produc vopsea lavabilă de calitate, cum ar fi: Savana, Oskar, Kober, Selena sau Aplalux.

Ce vopsea lavabilă pot folosi în baie sau în bucătărie?


În aceste două camere din casă, umezeala este mai crescută ceea ce favorizează apariția mucegaiului, de aceea este indicat să alegi cea mai bună vopsea lavabilă antimucegi, o vopsea super-lavabilă cu proprietăți antifungice și antibacteriene. Pentru bucătărie, acolo unde se pot forma mai multe pete pe perete, ar fi indicat să folosești o vopsea cu ioni de argint, potrivită pentru un mediu igienic.

Pregătirea pereților pentru vopsea lavabilă


Este necesar să îți achiziționezi materialele necesare pentru aplicarea vopselei, cum ar fi: pensule, trafalet, tăviță, amorsă etc.

Următorii pași pe care trebuie să îi urmezi sunt:

  • Curățarea pereților
  • Repararea pereților (dacă este necesar)
  • Aplicarea amorsei
  • Gletuirea pereților.

Concluzie

Vopseaua lavabilă este o soluție ideală dacă îți dorești să zugravești casa. Având atâtea caracteristici cu siguranță vei găsi ceva pe placul tău, trebuie doar să studiezi foarte bine piața. O alternativă ar fi vopseau lavabilă decorativă sau tencuiala decorativă interior, dar necesită puțin mai multă experiență de lucru sau poate chiar un profesionist care să o aplice.

Alege o vopsea lavabilă de calitate și bucură-te de fiecare colț din casa ta!


Autor

  • 0Partener de afaceri

  • EM Inbound Timisoara - agentie de marketing online cu focus pe SEO. Oferim companiilor posibilitatea de a-si creste vizibilitatea in mediul online prin creare de continut unic, creare de continut si campanii pe Social Media, promovare prin campaniile de Google Ads si optimizare SEO.
  • Timisoara
  • 0770470210