Timisoara

Cum alegi verighetele de aur pentru nuntă

Cum alegi verighetele de aur pentru nuntă

Detalii stire

Categorie
Stiri divertisment
Modificat
acum 2 ani si 6 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
298

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Se vorbește atât de mult despre inelele de logodnă încât uneori, verighetele nu par să atragă atenția pe care o merită. La urma urmei, o verighetă va fi purtată în fiecare zi pentru tot restul vieții! Semnifică cel mai mare angajament pe care l-ai luat și este un simbol vizibil de durată al căsătoriei voastre. De-a lungul istoriei, verighetele au simbolizat dragostea, loialitatea și fidelitatea. Această tradiție provine din cele mai vechi timpuri și se găsește pe scară largă în aproape fiecare cultură. Verighetele sunt adesea considerate o bijuterie sacră foarte apreciată.

Atunci când cumperi o verighetă, abordarea este destul de diferită față de inelul de logodnă. Majoritatea cuplurilor își cumpără verigheta împreună și nu există niciun element de surpriză atașat acestui lucru. Este o decizie sensibilă, practică, luată de ambele părți. Mai mult, deseori este cea mai importantă bijuterie pe care o veți cumpăra amândoi împreună și este o expoziție a dragostei, stilului, personalității și valorilor voastre.
1. Începeți devreme
Multe cupluri fac greșeala de a aștepta prea mult timp pentru a-și cumpăra verighetele. Trec cu vederea timpul de producție și nu-și acordă suficient timp pentru a-și finaliza verighetele. În general, este nevoie de aproximativ 3-4 săptămâni ca verighetele să fie dimensionate. Dacă faceți verighetele la comandă, este necesar și mai mult timp, până la 6 săptămâni. Timpul recomandat pentru a începe căutarea este de aproximativ 6 luni înainte de nuntă pentru a vă asigura că nu sunteți sub presiune sau grăbiți. Dacă lăsați până în ultimul moment, este posibil să nu aveți timp să obțineți acel inel perfect și va trebui să vă mulțumiți cu ce găsiți.
2. Alegeți bugetul
Alegerea bugetului la început vă poate ajuta să decideți care vor fi inelele voastre. În general, se recomandă să alocați aproximativ 3% până la 5% din bugetul total al nunții pentru verighetele voastre.Alegerea aurului alb în locul platinei, este una facilă deoarece ambele arată foarte asemănător, dar aurul alb este mai accesibil. Numele de marcă și inelele de designer pot adăuga, de asemenea, o majorare considerabilă la prețul general al inelelor. Amintiți-vă că o verighetă este o bijuterie clasică și indiferent dacă o achiziționați de la un magazin de marcă mare sau de la bijuteria locală, nu va exista o diferență uriașă în aspect, dar cu siguranță va exista o diferență în preț!
3. Luați în considerare stilul vostru de viață
Deși acest lucru poate părea un punct evident, mulți oameni uită să-și amintească că verigheta pe care o aleg ar trebui să se potrivească stilului lor de viață. Având în vedere că aceasta este o bijuterie pe care o vei purta în fiecare zi pentru o viață, este foarte important să se potrivească stilului tău de viață pentru a te asigura că durează o viață.

Inelul pe care îl cumperi ar trebui să fie elegant, dar și practic. De exemplu, dacă aveți un stil de viață foarte activ, în aer liber sau sunteți expuși la o mulțime de substanțe chimice, inelele voastre ar trebui să fie suficient de dure pentru a rezista acestui tip de expunere. Luați în considerare acest lucru atunci când decideți asupra metalului și stilului vostru de viață și asigurați-vă că verificați acest lucru cu bijutierul înainte de a le cumpăra.

4. Alegeți metalul
Metalul tipic pentru verighete a fost aurul, deși astăzi vă puteți achiziționa inelul într-o varietate de metale diferite. Pentru un aspect asortat, este o idee bună ca mirii să aleagă același metal. În timp ce stilurile pot fi diferite, având același metal oferă celor două inele o legătură subtilă, dar frumoasă. Acestea fiind spuse, unele mirese preferă metale diferite pentru a se potrivi gusturilor lor. De exemplu, aurul roz este o culoare moale feminină și este perfect pentru o mireasă, în timp ce mirele ar putea dori ceva mai robust și mai masculin.

Majoritatea mireselor preferă să aleagă un metal care să se potrivească cu inelul lor de logodnă. Acest lucru asigură că cele două inele funcționează întotdeauna împreună și nu unul împotriva celuilalt.

Iată cele mai populare metale pentru verighete:

Aurul galben

Aceasta este alegerea clasică tradițională pentru o verighetă. Atunci când alegeți aur galben, cel mai bine este să mergeți cu aur de 14 karate sau aur de 18 karate. Acestea au cel mai bun aspect și durabilitate. Aurul galben cu o puritate de peste 75% va fi prea moale pentru uzura zilnică, se va zgâria ușor și își va pierde forma. Mai puțin de 14 karate va face un aliaj mai durabil, dar nu va avea aspectul pe care îl așteptați de la aur. O casă de amanet vă poate ajuta în achiziționarea verighetelor de nuntă la prețuri mai accesibile și puteți afla rapid cât e gramul de aur la amanet.

Aurul alb

Dacă platina depășește bugetul vostru, aurul alb reprezintă o alternativă excelentă. Este un soi de metal modern, extrem de popular și o opțiune excelentă pentru verighete. Cu toate acestea, în timp, placarea cu rodiu a aurului alb se va epuiza, necesitând ca verighetele să fie lustruit din nou.

Aurul roz

Acesta a fost un metal foarte popular în perioada victoriană și recent a crescut din nou în popularitate. Nuanța roză conferă inelului o notă feminină și romantică. Este un metal foarte durabil datorită cuprului care este utilizat la fabricarea acestuia. Nu pătează și își menține culoarea.
5. Alegeți-vă stilul
Există atât de multe stiluri de verighete disponibile pe piață încât alegerea unuia poate fi copleșitoare! Cu toate acestea, majoritatea verighetelor se încadrează în două categorii: tradiționale sau moderne.

Sursă foto: unsplash.com/photos/8vaQKYnawHw