Timisoara

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara cu o experienta de peste 21 ani in chirurgia estetica, infiintata in 1996.
https://www.brol.ro

Cum amenajezi spaţiul daca ai o cuşcă pentru animale în curte

Cum amenajezi spaţiul daca ai o cuşcă pentru animale în curte

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 9 luni si 3 saptamani
Apartine de
DWF
Vizualizari
334

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Amenajarea spatiului aferent gradinii ar trebui sa fie usor de facut, insa lucrurile se complica atunci cand ai si un animal de companie a carui cusca este in curte. Acest lucru presupune in mare parte modificarea si optimizarea curtii pentru a oferi si animalului un plus de confort, dar si tie, printr-o delimitare corecta a spatiilor. Iata cum poti amenaja spatiul daca in curte ai amplasat si cusca pentru animalele tale.

Delimiteaza foarte bine suprafetele

O data ce ti-ai luat angajamentul de a creste animale este de la sine inteles faptul ca ti-ai asumat si micile accidente care pot deriva din acest lucru. Totusi, pentru a preintampina eventualele probleme care pot aparea din impartirea spatiului cu un animalut, poti instala stalpi de gard si plasa in zonele pe care vrei sa le delimitezi. Spre exemplu, vei putea delimita in acest fel zona cultivata de cusca animalelor dar si de traseul lor uzual, fara grija ca acestea vor putea calca rasadurile pregatite pentru primavara. De asemenea, vei putea imprejmui zonele cu flori, pe care cu siguranta nu vei vrea sa le calce si sa le strice in joaca lor. Gardul va avea proprietatea de a tine animalele dincolo de acest perimetru, lasandu-le posibilitatea de a se bucura de libertate in vreme ce gradina ta este protejata.

Planteaza rasadurile in partea opusa a custii

Pentru a evita frustrarea de a nu putea controla traseul animalelor prin curte, o solutie ar fi sa amplasezi zona cultivata mai departe de cusca animalelor. Acest lucru inseamna ca va trebui sa ai in vedere si pozitionarea in functie de soare, de nivelul de umiditate sau de acces, drept pentru care la nevoie va trebui sa faci cateva schimbari destul de mari la nivelul gradinii. Va trebui sa faci probabil si o deviatie a sistemului de irigare, astfel incat acesta sa functioneze in zona in care vei avea cultivata gradina.

Foloseste caramida pentru a zidi in jurul zonelor fara trafic

Caramida este un excelent material pe care il poti folosi pentru delimitarea curtii. Poti zidi spre exemplu o zona care sa delimiteze spatiul propriu al animalelor, insa va trebui sa respecti un anumit regim de inaltime. Nu vei avea nevoie decat de o delimitare de pana la maxim jumatatea inaltimii custii, astfel incat sa ii poti oferi animalului tau si vizibilitatea dorita. In acest fel limitezi cumva activitatea animalelor dincolo de aceasta portiune si nu te vei trezi cu surprize neplacute.

Imprejmuieste zonele cu gazon


Daca ai gazon si vrei ca acesta sa se pastreze cat mai bine de-a lungul timpului, ar trebui nu doar sa il ingrijesti corespunzator cu trimmere si motocoase, ci de asemenea sa il imprejmuiesti, mai ales daca stii ca exista un pericol care poate pune probleme dezvoltarii naturale a acestuia. Daca ai animale de curte acestea cu siguranta ar calca pe acest spatiu si ar deteriora suprafata, asa ca cel mai bine este sa imprejmuiesti suprafata de gazon folosind un gardut. Gardul poate fi de lemn sau de plasa, in functie de tipul amenajarii gradinii, sau in functie de specificatiile peisagistice pe care le primesti de la specialisti.

Dincolo de toate metodele de delimitare a gradinii este important sa intelegi faptul ca animalutele necesita in cea mai mare parte dresaj, pentru a avea control asupra comportamentului, insa in acelasi timp este nevoie si de o intelegere a faptului ca animalele nu sunt oameni. In consecinta, este de datoria ta sa protejezi spatiile despre care consideri ca sunt importante pentru tine, cum ar fi gradina de flori, gazonul sau rasadurile de zarzavat.

Sursa foto: unsplash.com/photos/wzRQfEw9CMc

Anunt Diamant Claudia Nastacă

Claudia Nastacă - organizator de cursuri din Timisoara pentru copii, ateliere pentru copii