Timisoara

Cum amenajezi un living de mari dimensiuni

Detalii articol

Categorie
Articole amenajare si decoratiuni
Modificat
acum 3 ani si 1 saptamana
Vizualizari
471

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Amenajarea unei case mari reprezintă o provocare pentru orice proprietar. O locuinţă trebuie să fie, deopotrivă, confortabilă şi funcţională, iar acest lucru nu poate fi obţinut decât prin integrarea eficientă a tuturor elementelor. Orice arhitectură are specificul ei, cu avantaje şi dezavantaje în ceea ce priveşte forma, căile de acces sau utilităţile. Iată câteva idei care îţi vor face viaţa mai uşoară acasă.

Delimitează zonele

Camerele mari permit amenajarea mai multor spaţii în acelaşi perimetru. Dacă ai ales varianta de bucătărie open space, în partea camerei de zi trebuie să integrezi masa principală, în jurul căreia vă adunaţi cu toţii. Canapeaua şi fotoliile trebuie conectate cu zona de multimedia sau bibliotecă, iar, în jurul lor, pot fi unul sau mai multe spaţii de socializare. Dacă îți plac livingurile cu şemineu, acesta devine punctul central al zonei în care îl instalezi. Poate fi alăturat unui colţ de lectură sau chiar integrat, datorită evoluţiei tehnicii, în peretele cu televizorul sau sistemul audio. Biroul de acasă poate fi instalat aproape de peretele cel mai îndepărtat al livingului, pentru a-ţi oferi liniştea necesară când lucrezi.

Elemente vizuale distinctive

Chiar dacă vorbim despre aceeaşi cameră în care integrezi mai multe zone, nu înseamnă că aspectul general trebuie să fie banal. În lipsa zidurilor şi a uşilor despărţitoare, accesoriile devin elemente distinctive. Zona de gătit şi cea de relaxare pot fi delimitate prin pardoseli diferite, specifice fiecărei activităţi. Pentru bucătărie, ceramica, piatra naturală sau marmura sunt ideale pentru că sunt rezistente şi uşor de întreţinut. Partea de living poate continua cu lemn sau alt tip de piatră. Grinzile de tavan îmbrăcate în lemn conturează cu uşurinţă biblioteca, biroul sau zona de relaxare. Textilele de pe pardoseală sau de la ferestre trebuie alese în funcţie de specificul locului pe care îl acoperă. Un alt element distinctiv poate fi canapeaua sau chiar biblioteca, aşezate ca hotar între anumite zone. Corpurile de iluminat reprezintă un capitol aparte. Produsele de bucătărie rămân în spaţiul de gătit, masa principală poate avea propriul lampadar ce coboară din tavan, în timp ce biblioteca, biroul sau spaţiul multimedia pot fi luminate diferit. Totul ţine de stilul arhitectural şi de design al casei. Plantele sau acvariile de mari dimensiuni pot deveni stâlpi sau chiar pereţi naturali de delimitare a livingului.

Alege un protagonist

Cele două extreme ale unei camere mari sunt senzaţia de pustietate sau de aglomeraţie. Pentru a rămâne într-un echilibru, soluţia este să alegi câte un element protagonist în diferite zone. Spre exemplu, un tablou de valoare te ajută să integrezi mai uşor celelalte elemente decorative, deoarece va atrage de fiecare dată toate privirile. La fel un şemineu, un pian, o măsuţă sculptată sau o vază de valoare.

Respectă proporțiile camerei

Dacă livingul tău are plafoane înalte, alegerea unui mobilier de apartament îţi va lăsa jumătate de perete descoperit. Tavanul va părea prea înalt, peretele sărac şi mobilierul prea mic. La fel şi în cazul pardoselii: dacă numărul de metri pătraţi este generos, aşezarea unei mese sau a unei canapele de mici dimensiuni va fi total disproporţionată. Aşadar, alege o bibliotecă înaltă, mese şi scaune mari, canapele şi fotolii pe măsură. Corpurile de iluminat şi tablourile trebuie să fie la fel de bine proporţionate, pentru a nu părea prea mici comparativ cu spaţiul acoperit.

În cazul camerelor de mari dimensiuni, lumina naturală este cel mai bun aliat. Alege ferestre de mari dimensiuni şi acoperă-le cu draperii numai după ce soarele apune. Te vei bucura astfel de lumină şi căldură naturale, care ajută la crearea unei atmosfere plăcute în casă.

Surse foto:
piatraonline.ro/marmura-panel-catania-black-15-x-60-cm
piatraonline.ro/travertin-latte-mat-61-x-30-5-x-1-2-cm

Filtre articol

Categorie articol: Amenajari

Anunt Diamant Euroinstal - Giroc

Euroinstal Giroc - boilere, centrale termice, sisteme de incalzire
https://euro-instal.ro