Timisoara

Cum amenajezi un spațiu de relaxare la tine acasă

Cum amenajezi un spațiu de relaxare la tine acasă

Detalii articol

Categorie
Articole amenajare si decoratiuni
Modificat
acum 2 ani si 9 luni
Vizualizari
619

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

În ultima perioadă, raportul dintre timpul petrecut departe de casă şi cel din confortul propriei locuinţe s-a echilibrat considerabil, în special din cauza situaţiei sanitare. A fost nevoie de o pandemie ca planeta să se oprească în loc şi să ne determine pe fiecare să căutăm aproape, la îndemână, acasă, ceea ce avem nevoie pentru a ne simţi bine. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să amenajezi un spaţiu de relaxare la tine acasă, în care să-ţi încarci bateriile şi să poţi începe cu energie şi vitalitate o nouă zi.

Colţul tău de relaxare

Indiferent că eşti singurul locatar sau locuieşti împreună cu persoana iubită şi eventual copii, ai dreptul la un loc în care să te deconectezi de toată presiunea zilei. Nu înseamnă obligatoriu că trebuie să mai construieşti o cameră, deşi clar te-ar ajuta. Poate fi doar un şezlong aşezat într-un colţ, sub un lampadar, lângă bibliotecă. Ideea este ca toţi cei din jur să înţeleagă că atunci când te aşezi în fotoliu cu o carte, un ziar, o cană de ceai, un pahar de vin sau o muzică în surdină, ai nevoie de linişte în acele momente. Iar când te vei ridica le vei sta din nou la dispoziţie, ca eroul care salvează întotdeauna orice situaţie. Fă o tradiţie din aceste momente, iar seara, după ce copiii adorm, profită de momentele de linişte pentru discuţiile din cuplu care fac mai mult decât terapie.

Mişcare şi refacere


Este adevărat că exerciţiile fizice într-un mediu special amenajat, cu supraveghere profesională, sunt idealul unui program activ sănătos. Dar în lipsa acestuia, dormitorul, camera de zi sau orice alt spaţiu sunt suficiente pentru a te menţine în formă. Nici măcar nu ai nevoie de cine ştie ce instrumentar. Îmbracă haine lejere sport şi urmăreşte un tutorial video dacă vrei să rămâi în casă, sau ieşi pur şi simplu afară, în jurul casei sau al blocului, pentru alergare în orice ritm: cardio, uşoară sau chiar plimbare. În acest caz esenţial nu este efortul, ci constanţa.

Dedică 10-15 minute zilnic, în fiecare dimineaţă, pentru a intra într-o rutină pozitivă, şi te vei bucura de beneficiile unei vieţi active pentru sănătatea corpului şi a minţii tale. Indiferent că vorbim despre refacere fizică după efort sau după stresul acumulat în timpul zilei, o sesiune de masaj poate face minuni. Dacă nu ai timp să mergi la salon, îţi rămâne varianta chemării acasă a unui specialist. Soluţia mereu la îndemână este achiziţia unui scaun cu masaj, care tratează fiecare grupă de muşchi în parte şi nu necesită ieşirea din casă pentru a te bucura de toate aceste beneficii.

Aerul pe care îl respiri

Aerul pe care îl respiri în propria casă îţi poate influenţa starea de bine. Aici contează mult şi mediul în care locuieşti. Este evident că o casă la munte, cu vedere la pădurea de brazi va fi o delectare în fiecare dimineaţă, când deschizi geamul. Cu toate acestea, nici în oraşul aglomerat în care locuieşti nu eşti condamnat. Poţi îmbunătăţi calitatea atmosferei din casă printr-o serie de instrumente ajutătoare. Plantele şi florile proaspete şi parfumate sunt o sursă urbană de oxigen. Lumânările parfumate îmbunătăţesc atmosfera. Cel mai bun randament îl oferă însă difuzoarele de uleiuri esenţiale. Alege produse de calitate şi bucură-te de beneficiile fiecărei plante pentru a te relaxa în orice moment al zilei la tine acasă.

Casa ta este locul în care începi şi închei fiecare zi alături de cei dragi. Ai toate motivele din lume să o amenajezi astfel încât să devină un adevărat cămin în care te bucuri de dragoste şi momente de relaxare.

Sursa foto: unsplash.com/photos/DzscfI482bA