Timisoara

Cum aplici pentru un credit online: Acte necesare

Cum aplici pentru un credit online: Acte necesare

Detalii

Categorie
Documente necesare
Modificat
acum 1 luna si 3 zile
Vizualizari
326

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Tehnologia a avansat atât de mult încât foarte multe activități care se făceau prin prezență fizică au început să se întâmple din confortul propriilor case. Am început să muncim de acasă, să învățăm de acasă, să ținem conferințe de acasă și așa mai departe. Totuși, știai că poți aplica pentru un credit și de acasă, toți pașii necesari putând fi îndepliniți online, fără a mai fi nevoie să aștepți la coadă sau în fața unui ghișeu? Iată o serie de informații despre actele necesare, astfel încât procesul tău de solicitare a unui credit online să fie unul lipsit de provocări.

Datele tale de identificare

Vorbim bineînțeles despre numele și prenumele tău, așa cum sunt scrise în cartea de identitate și de codul numeric personal (CNP). De exemplu, printre actele necesare pentru imprumutul rapid prin Viaconto se află buletinul.

Adresa ta de domiciliu


Adresa ta de domiciliu trebuie să fie atestată de ceea ce scrie în cartea de identitate. În cazul în care adresa ta din buletin nu este aceeași cu cea în care locuiești, trebuie să faci rost de o viză de flotant (care, de asemenea, va fi prezentată băncii) prin scanare sau fotografiere.

Câteva date referitoare la locul tău de muncă

Aceste informații sunt necesare, în general, pentru a atesta certitudinea faptului că, în timp, poți înapoia împrumutul. Informațiile furnizate cel mai adesea îl vizează pe angajatorul tău (nume, adresa acestuia), dar și data angajării tale la locul de muncă actual sau anterior. Va trebui să vii cu o adeverință care să ateste salariul și vechimea în muncă.

Detalii bancare


Dat fiind faptul că acest credit este acordat online, în cazul în care cererea îți este aprobată, banii aferenți creditului îți vor fi trimiși într-un cont personal, iar din acest motiv este nevoie să oferi detaliile bancare (numele băncii cu care lucrezi, IBAN-ul).

Dacă deții aplicație de mobile banking, poți face rost cu ușurință de un extras de cont; în caz contrar, este nevoie să mergi la banca de care aparții pentru a-l obține. Pe lângă aceste documente, atunci când te decizi să aplici pentru un credit online, trebuie să ai în vedere și eventualitatea imposibilității de a îndeplini anumite criterii de eligibilitate. În general, acestea sunt specifice în funcție de banca la care te hotărăști să depui cererea. Este destul de improbabil să ți se aprobe un credit în cazul în care nu îndeplinești toate criteriile stabilite anterior de către finanțator.

Criterii de eligibilitate

Iată care sunt criteriile cerute în cazul creditelor acordate online:

  • Să ai vârsta minimă de 18 ani și să fii cetățean român (să ai rezidența în România)
  • Să ai siguranța unui venit lunar constant și sigur, iar sursa acestuia să fie una justificabilă (de obicei, de minimum 500 RON)
  • Să ai un cont bancar deschis (în care, în cazul aprobării creditului, îți vor fi virați banii).

În general, lucrurile sunt destul de simple dacă vorbim despre procesul în sine de a aplica pentru un credit online. Ca un sfat, este recomandat ca înainte de a solicita un împrumut să studiezi cu atenție ofertele de credit de la diferiți finanțatori.

În acest fel, poți compara ofertele între ele în funcție de anumite criterii, cum ar fi nivelul ratei lunare, comisioanele presupuse, rapiditatea cu care ți-a fost acordat ș.a. Mult succes în demersul tău și fii pregătit întotdeauna cu cele necesare!

Sursa foto: unsplash.com