Timisoara

Cum arata inmormantarea in viitor

Cum arata inmormantarea in viitor

Detalii stire

Categorie
Stiri diverse
Modificat
acum 5 luni si 2 saptamani
Vizualizari
588

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Toate domeniile de activitate s-au schimbat de-a lungul timpului, sub influenta aspectelor moderne. Asadar din aceasta poveste nu se exclude nici ceea ce tine de serviciile funerare; o diferenta majora o fac cei care au trait perioadele in care agentiile de pompe funebre nu existau sau aveau limite de prestari servicii si care acum descopera aceasta piata mai ofertanta ca oricand.

Cum arata viitorul in materie de servicii funerare? Cat de evaluate vor fi lucrurile este despre cat de disponibili se arata oamenii spre modern, lasand putin cate putin in urma binecunoscutele traditii.

Evolutia serviciilor funerare


Serviciile funerare asa cum sunt ele cunoscute la ora actuala au cunoscut o evolutie fireasca, manata de necesitatea populatiei. Evenimentele funerare nu sunt dorite, insa asa este ciclul vietii. Pe masura ce s-a inradacinat foarte bine conceptul de viata de dupa moarte, despre spiritualitate oamenii au inceput sa tina mai mult cont de modul in care organizau marea trecere, ultimul drum al defunctului, deci plecarea sa din aceasta lume.

In trecut, sicriul ce la ora actuala este in variante tot mai elegante si atent lucrate era in trecut limitat la optiuni din lemn, numite cosciug. Nu se preocupa nimeni de aspectul acestuia, ci doar de forma, dimensiuni necesare. De la lemnul de stejar sau brand acum se poate confectiona din lemn de esenta tare, plop, mahon de ce nu. Mai mult decat atat, exista si capace frigorifice, pentru o mai buna conservare a trupului neinsufletit.

Si la capitolul monumente funerare exista o evolutie remarcata. In trecut acestea se limitau la crearea unei forme de cruce, din piatra. Acum insa marmura, granitul sau ceramica sunt optiuni preferate si mai rezistente totodata. Cei interesati opteaza pentru clasica si nelipsita cruce masiva, completata insa si de alte simboluri precum ingeri sau porumbei, ce imbogatesc aspectul monumentelor funerare.

Nu in cele din urma se pare ca si cadrul legal forteaza ca familia indoliata sa apeleze la servicii funerare. Legea actuala prevede necesitatea de a opta pentru servicii funerare pentru imbalsamare. Aceasta procedura mentine trupul neinsufletit in conditii optime. Imbalsamarea nu poate fi realizata decat de specialisti in domeniu, in conditii anume si in spatii special amenajate. In trecut, procedura aceasta era optionala, iar de toaletarea defunctului se ocupau cei din comunitate, veniti sa ajute familia.

Mai mult decat atat, sub influenta vremurilor de actualitate s-a dezvoltat si o alta nisa interesanta, cea de cosmetizare a defunctului. Reprezinta o maniera optima prin care imaginea acestuia este imbunatatita, dupa caz fiind un lucru necesar. Un makeup profesional poate retusa anumite aspecte astfel incat defunctul sa aiba o imagine induiosatoare, nu socanta.

Cum suna viitorul serviciilor funerare


La ora actuala serviciile funerare stau sub semnul influentei religioase. Se tine cont de traditie si de dogmele crestine in organizare, astfel ca cerintele publicului sunt stricte – sicriul sa aiba acea panza alba inclusa, perna, crucea sa fie din lemn, inscriptionata cu negru si alte astfel de precizari. In viitor se poate ca la fel de populara sa fie incinerarea. Acest subiect intens discutat insa inca ramas in sfera tabu poate avea sanse ca in viitor sa domine. Motivele sunt de ratiune practice, pentru ca cimitirele ajung sa ocupe tot mai mult si mai extins spatiu, ceea ce face ca prin comparatie incinerarea sa elimine aceasta problema.

De asemenea, in viitor se preconizeaza pretentii tot mai ridicate privind la aceasta plecarea din lumea pamanteasca. Nu doar cosmetizarea defunctului este un serviciu modern, ci si realizarea la comanda a sicriului, in culori variate si cu insemne originale, ce sfideaza tiparele clasice si comune. Nici masinile de transport nu se lasa mai prejos si devin tot mai complex dotate, moderne si practice, deservind acelui drum al defunctului in deplina siguranta.

Desi unii ar indrazni sa spuna ca in viitor cimitirele vor fi mai restranse, pentru ca la fiecare loc de veci se va planta cate un copac sau alte idei nebunesti de acest gen, cert este ca serviciile funerare sunt implicite. Acestea sunt necesare si se pare ca se vor adapta conditiilor ce vor aparea. Acum, agentiile de profil pot cu succes sa organizeze astfel de evenimente funerare, la modul complex, incluzand si parastasul. Insa nu exclud nici optiunile de incinerare cu tot ce implica acestea.

Autor

  • 0Partener de afaceri

  • eAdvertising este o agenție de marketing online cu focus pe SEO, care dezvoltă campanii la scara largă cu un scop clar: să genereze rezultate de top business-urilor din online, în primele poziții din Google.
  • 0743243306