Timisoara

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara cu o experienta de peste 21 ani in chirurgia estetica, infiintata in 1996.
https://www.brol.ro

Cum asiguri igiena locuinței

Cum asiguri igiena locuinței

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 11 luni si 3 zile
Apartine de
DWF
Vizualizari
637

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Igiena corectă a locuinței este esențială pentru a ne proteja sănătatea. Mai ales în perioadele în care circulă multe virusuri, nu este suficient doar să ne spălăm pe mâini cu apă și săpun, ci trebuie să folosim și dezinfectanți pentru mâini și să avem grijă să igienizăm frecvent și locuința. Nu ne referim aici la curățenia săptămânală, ci la acțiuni pe care ar fi bine să le facem zilnic, ca să fim siguri că prevenim contaminarea casei noastre cu microbi care ne pot pune în pericol sănătatea. Iată cum trebuie să procedăm, pentru a putea asigura cât mai rapid și eficient o igienă impecabilă a casei noastre.

Primul lucru pe care trebuie să-l facem înainte de a ne apuca de treabă este să cumpărăm produse profesionale de curățenie. Acestea sunt mult mai eficiente decât produsele obișnuite pe care le găsim în magazine, prin urmare reprezintă o investiție bună, pentru că avem garanția calității și eficienței lor. După ce ne-am asigurat că avem toate produsele necesare, este momentul să începem igienizarea locuinței.

Dezinfectarea obiectelor cel mai des folosite

Cea mai mare atenție trebuie acordată obiectelor pe care le atingem cel mai des. Acestea ar trebui să fie curățate chiar și de mai multe ori pe zi, cu soluții speciale, pe bază de clor sau de alcool cu o concentrație de peste 70%. Pot fi folosite și șervețele antibacteriene pentru diferite suprafețe.

Obiectele pe care trebuie să le igienizăm în mod special sunt:

  • Clanțele de la uși (atât la ușa de exterior, cât și la cele de interior)
  • Tocul și mânerul de la geamuri
  • Bateriile de la baie și bucătărie
  • Vasul și colacul de toaletă
  • Mesele și scaunele
  • Dispozitivele electronice pe care le utilizăm des (telefon mobil, tabletă, laptop, telecomanda de la televizor, consola de jocuri).

Igienizarea băii și bucătăriei

Pentru a curăța gresia și faianța putem folosi produse dezinfectante speciale. Chiar dacă nu e nevoie să facem zilnic acest lucru, ar fi bine să spălăm pe jos măcar de două ori pe săptămână. O variantă foarte bună este folosirea unui aparat de curățat cu aburi, dacă avem așa ceva. Aburul fierbinte va dezinfecta rapid și sigur orice suprafață, fără ca noi să depunem efort și nici nu va trebui să folosim substanțe chimice.

De asemenea, este indicat să folosim prosoape de bucătărie din hârtie, pe care să le aruncăm imediat după utilizare, nu cârpe, care pot fi un adăpost pentru microbi. Este de la sine înțeles că toate legumele și fructele trebuie spălate bine înainte de a le consuma.

Frigiderul, aragazul, cuptorul cu microunde trebuie curățate cu produse speciale, cel puțin o dată pe săptămână, iar blatul de lucru ar fi bine să fie dezinfectat zilnic.

Curățarea textilelor

Canapeaua, fotoliile și scaunele tapițate pot fi igienizate o dată la câteva zile cu aparatul de curățat cu aburi sau cu un spray special, antimicrobian și cu o lavetă curată. Pernele, pilotele, cuverturile și păturile ar trebui spălate cel puțin o dată pe lună, iar lenjeria de pat ar fi bine să fie schimbată la fiecare două săptămâni. De asemenea, prosoapele trebuie înlocuite și spălate o dată la câteva zile.

Aerisirea locuinței este de asemenea importantă, mai ales în această perioadă. Seara și dimineața este bine să lăsăm geamurile deschise aproximativ 15 minute, pentru primenirea aerului. Desigur, trebuie să avem mare grijă și la praful care se depune pe diferite obiecte. Ar fi bine să-l ștergem cât mai des, pentru că în praf se acumulează diferiți alergeni, dar pot trăi și virusuri periculoase.

Dacă vei ține de cont de aceste reguli simple, vei avea o locuință perfect igienizată, care îți va proteja sănătatea.

Sursa foto: pexels.com/photo/photo-of-man-cleaning-the-floor-3890198/

Anunt Diamant Medissa Vita

Medissa Vita Timisoara - Biorezonanta - Nutritie - Aromaterapie - Terapia cu plante - Cristaloterapie - Bioenergoterapie - Terapia Bowen - Terapii Access - Theta Healing - Cromoterapie - Remedii florale Bach - Terapia vibrationala Rife - Oncoterapie

https://nutritie-biorezonanta.ro