Timisoara

Anunt Diamant PFS Cleaning

PFS Cleaning Timisoara - curatenie industriala in Timisoara, Craiova, Targu Jiu, Turnu Severin, Oradea, Arad - alpinism utilitar, vanzare produse curatenie, curatenie pentru birouri, curatenie pentru hale, curateniedupa constructori, spalat mocheta cu monodisc
https://pfscleaning.ro

Cum deosebim un safir roșu de un rubin

Detalii stire

Categorie
Stiri Comert
Modificat
acum 1 an si 2 luni
Vizualizari
1636

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Este cunoscut faptul că rubinele sunt roșii și prezintă diferite nuanțe și tonuri. De asemenea este cunoscut faptul că safirele sunt albastre. De fapt, safirele au o largă varietate de culori, tonuri și nuanțe, printre aceste culorii fiind și safirele roșii. Când rubinele și safirele conțin crom în cantități suficient de mari atunci acestea devin roșii.

Asemănări


Atât safirele cât și rubinele fac parte din aceeași familie, respectiv corund (corundum) și prezintă aceleași proprietăți gemologice și cristalografice fiind clasificate de către gemologi ca pietre prețioase.

Ambele pietre prețioase au duritatea 9 pe scara lui Mohs și își datorează culoarea elementelor de crom. Ambele pietre prețioase prezintă acelaș indice de refracție 1,757; ele prezintă aceeași gravitate specifică 3,99-4,00. Și safirele și rubinele conțin oxid de aluminiu Al 203.

Safirele își datorează paleta de culori cromului, fierului, cuprului, titanului, magneziului și altor elemente. Rubinele prezintă o largă varietate de nuanțe de roșu, roz, mov și diferite intesități de ton.

Diferențele dintre safirele roșii și rubine sunt:

1. Identificarea cu instrumente spectroscopice a elementelor interne
2. Rubinele prezintă fluorescență roșie intensă
3. Safirele roșii prezintă fluorescența roșiatică, roz sau mov slabă sau chiar fără fluorescență
4. Incluziunile interne în cazul rubinelor sunt mult mai numeroase și mai variate
5. Rubinele prezintă o varietate mai mare de nuanțe decât safirele
6. Safirele pot avea nenumărate culori
7. Rubinele sunt roșii cu diferite intensități de culoare, nuanțe și tonuri.

Diferențele și clasificarea dintre cele două pietre prețioase sunt foarte fine și complicat de clasificat, identificarea acestora se face de către gemologi experimentați.


Anunt Diamant Alexandru Mușătoiu Cabinet de Avocat

Alexandru Mușătoiu Cabinet de Avocat Timișoara - Alexandru Mușătoiu este membru al Baroului Timiș. Cabinetul de avocat a fost fondat în anul 2006, poziționându-se în segmentul cu cei mai buni și serioși avocați din Timișoara.
https://musatoiu.com