Timisoara

Cum funcționează psihoterapia și cum vă poate ajuta?

Cum funcționează psihoterapia și cum vă poate ajuta?

Detalii

Categorie
Stil de viata
Modificat
acum 2 luni si 2 saptamani
Vizualizari
186

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Este important să înțelegeți ce sunt terapia cu un psiholog și consilierea. Psihoterapia este un tip de tratament psihosocial. Implică relația terapeutică cu un terapeut profesionist, care oferă o perspectivă și îndrumări pentru a ajuta oamenii să-și înțeleagă mai bine gândurile, sentimentele și comportamentele. Consilierea tinde să se concentreze pe o problemă sau o problemă specifică și să pună accent pe tehnicile cognitiv-comportamentale, pentru a schimba gândurile și comportamentele.

Un psiholog va folosi adesea una sau mai multe abordări terapeutice în timpul psihoterapiei, cum ar fi TCC (terapie cognitiv-comportamentală), terapia sistemelor familiale, terapia prin joc, terapia de grup etc. Această abordare poate include lucruri precum ajutarea lor să identifice stiluri de gândire negativă sau învățarea oamenilor despre cum să facă față manifestărilor fizice ale stresului acasă sau la locul de muncă.

Oamenii merg la terapie din mai multe motive. Sunt poate îngrijorați de viitor, trăiesc sentimentul de epuizare psihică, depresie, relații dificile sau traume din trecut. Pentru cei care au nevoie de consiliere, un psihoterapeut Bucuresti precum Daniel Ivan vă vine în ajutor. Este important să știți că nu toate tipurile de terapie sunt la fel și veți dori să vă asigurați că mergeți la un psihoterapeut calificat pentru tipul specific de terapie de care aveți nevoie. Psihoterapia este folosită de peste 100 de ani, iar practica s-a schimbat dramatic în ultimele decenii. În general, psihoterapia poate fi împărțită aproximativ în două categorii: pe termen lung și pe termen scurt. Scopurile terapiei sunt diferite pentru fiecare client. Dar ceea ce este la fel, este modul în care este adaptat nevoilor și obiectivelor tale.

Ce poate face un psihoterapeut?

Un psiholog poate oferi ajutor în cazuri precum:
- Traume pe care le-ai experimentat în viață (abuz fizic, violență)
- Dificultăți în relație sau singurătate
- Depresie sau anxietate (inclusiv tulburare de stres post-traumatic)
- Probleme cauzate de alcool sau droguri.

Pe site-ul danielivan.ro vei putea găsi detalii despre terapie individuală. Serviciile oferite de acest psiholog includ tulburări de comportament/emoțional, imagine de sine, depresie, managementul stresului și chiar diminuarea dependențelor. Terapia se va concentra mai întâi pe înțelegerea modului în care te simți și care este situația ta. Apoi, sunt luate în discuție evenimentele din trecut pentru a înțelege cum te-au influențat. În cele din urmă, psihoterapeutul va lucra cu pacientul pentru a dezvolta un plan care îl poate ajuta să-și depășească luptele și să-și îmbunătățească bunăstarea emoțională.

Terapeutul poate pune întrebări pentru a-l determina pe pacient să vorbească, dar terapeuții vor oferi, de asemenea, feedback structurat, astfel încât clientul să învețe ce este atât sănătos pentru el, cât și nesănătos. Terapia psihologică nu înseamnă doar să vorbești despre problemele tale și despre felul în care le faci față. Terapia ajută la localizarea cauzelor principale ale problemelor, care includ atât factori genetici, cât și factori de mediu.

Psihologul vorbește cu pacienții pentru a înțelege ce se întâmplă în viața lor. Ei fac acest lucru punând întrebări precum „Ce s-a întâmplat recent?” sau „Cum ai reacționat când s-a întâmplat asta?”. Terapia funcționează deoarece te poate ajuta să identifici ceea ce îți provoacă anxietatea și te poate ajuta să înveți cum să faci față acestor sentimente.

Psihologul tău nu îți va spune cum să-ți trăiești viața, dar îți poate oferi sfaturi și sprijin care te pot ajuta să te simți mai bine, cum ar fi tehnici de relaxare sau formarea abilităților în rezolvarea problemelor.

Contact: contact@danielivan.ro

Autor

  • 0Partener de afaceri

  • eAdvertising este o agenție de marketing online cu focus pe SEO, care dezvoltă campanii la scara largă cu un scop clar: să genereze rezultate de top business-urilor din online, în primele poziții din Google.
  • 0743243306