Timisoara

Cum îl pregătești pe copilul tău de începerea noului an școlar

Cum îl pregătești pe copilul tău de începerea noului an școlar

Detalii stire

Categorie
Stiri educatie
Modificat
acum 5 luni si 2 saptamani
Apartine de
DWF
Vizualizari
463

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Indiferent în ce clasă trece copilul tău, începutul unui nou an școlar este plin de emoții și provocări. Anul acesta va fi însă și mai dificil, pentru că, în contextul pandemiei, este posibil ca unele cursuri să se desfășoare online. Chiar dacă schimbările pe care le va aduce acest nou sistem de educație sunt foarte mari, îl poți ajuta pe copilul tău să fie cât mai bine pregătit pentru începerea școlii, chiar și cu măsurile de distanțare socială necesare în această perioadă. Iată ce poți face.

Cumpără din timp toate rechizitele necesare

Ca să nu te înghesui în magazine împreună cu alți părinți, pe ultima sută de metri, ar fi bine să cumperi din timp toate rechizitele de care va avea nevoie. Găsești tot ce ai nevoie la o librărie online de auxiliare școlare și manuale, pentru toți anii de studiu, în funcție de materiile pe care le va studia puștiul tău. Nu uita nici de caiete, un penar complet echipat, bloc de desen și acuarele. Dacă nu ești sigură ce manuale va folosi, poți discuta despre acest aspect cu învățătorul sau cu dirigintele.

Învață-l să folosească aplicațiile pentru cursuri online

Cu siguranță micuțul tău știe să se joace pe telefon, laptop sau tabletă. Acum e momentul să-l înveți cum să folosească aceste gadgeturi și pentru cursurile online. Îi poți arăta cum trebuie utilizate aplicațiile de tipul Zoom sau Google Classroom, dacă nu a mai avut ocazia să le testeze până acum.

În cazul cursurilor online, el va folosi acest sistem și pentru a participa la ore, dar și pentru a-și face temele. Nu trebuie să-ți faci griji, pentru că noile tehnologii sunt de obicei pe gustul copiilor. Lor le place să descopere noi utilizări pentru ele, să încerce tot felul de programe și aplicații, cei mici având din acest punct de vedere o deschidere mult mai mare comparativ cu adulții. În plus, ei învață mult mai repede să folosească diferite gadgeturi.

Prezintă-i noile reguli pe care trebuie să le respecte la școală

Cele mai importante reguli care trebuie respectate la școală anul acesta sunt distanțarea socială și igiena. Chiar dacă micuțul tău știe ce trebuie să facă, este bine să-i repeți de mai multe ori care sunt regulile pe care trebuie să le respecte în intervalul de timp în care se va afla la școală.

Astfel, trebuie să-i explici de ce este obligatoriu să poarte mască de protecție tot timpul, să păstreze distanța față de colegi și să interacționeze cu ei cât mai puțin posibil. De asemenea, el trebuie să deprindă procedura corectă de spălare pe mâini cu apă și săpun, timp de 20 de secunde, sau cu gel dezinfectant, ori de câte ori este nevoie.

Contează foarte mult ca micuțul să înțeleagă de ce este important să respecte toate aceste reguli, care sunt concepute pentru a-i proteja sănătatea, prin urmare nu sunt impuse inutil și nu trebuie privite ca o corvoadă. Acest aspect este esențial mai ales în cazul copiilor mai mici, care tind să refuze din start noile reguli, dacă nu le înțeleg rostul.

Dacă vei ține cont de recomandările noastre, îți va fi mult mai ușor să-l ajuți pe copilul tău cu pregătirile pentru noul an școlar. În acest fel, el va accepta mai repede noile provocări aduse de cursurile online și de noile reguli care se impun în această perioadă.


Sursa foto: pexels.com/photo/focused-students-doing-homework-at-home-3769995/