Timisoara

Cum îmbraci un nou-născut în sezonul rece

Cum îmbraci un nou-născut în sezonul rece

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 5 luni si 2 saptamani
Apartine de
DWF
Vizualizari
566

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Când vine vorba despre scos nou-născuții afară, iarna este un anotimp dificil pentru mame. Deseori, nici noi nu ne îmbrăcăm corect, așa că alegerea hainelor pentru copil este o adevărată provocare. Vremea este rece și schimbătoare, iar cei mici sunt sensibili la frig. Evitarea ieșirilor nu este în niciun caz o soluție, pentru că nou-născuții au nevoie de aer proaspăt. În plus, uneori, acestea sunt inevitabile, așa că este bine să știm cum să îmbrăcăm nou-născuții astfel încât să nu le fie frig, dar nici să se supraîncălzească. Deși mamele învață rapid să recunoască semnalele copilului și să-i adapteze vestimentația la acestea, tot trebuie să știe cum să îmbrace un nou-născut, astfel încât acesta să se simtă bine. Dacă ești proaspătă mămică, ține cont de mediul în care este puiul, pentru a-i alege hainele. Variantele sunt:

În brațe

Dacă scoți nou-născutul afară și îl ții în brațe, cel mai important lucru este să te asiguri că nu se sufocă la pieptul tău. Nu-i ține fața lipită de haina ta, pentru că aceasta îi poate obtura căile respiratorii sau îi poate irita pielea, din cauza frecării. De asemenea, asigură-te că fesul nu îi vine peste nas. Mai mult, încearcă să-l îmbraci în straturi, fără să îi creezi disconfort. Adaptează grosimea hainelor și numărul de straturi la temperatură, dar, supraveghează-l mereu, pentru a recunoaște situațiile în care îi este frig sau se încălzește. Nu uita de mănuși și de ghetele călduroase și ține cont de legile fizicii: un corp mic pierde mai repede căldură. Așadar, chiar dacă tu simți că nu este prea frig, cel mic trebuie să aibă un strat suplimentar de haine față de tine.

În cărucior

Dacă ești o persoană activă, care iubește să stea afară, sau singurul tău mod de deplasare este pe jos, știi cât de important este să te îmbraci adecvat. Însă dacă tu te încălzești în mers, nou-născutul are toate șansele să simtă frig. Se întâmplă asta pentru că el este mai aproape de pământ dar și din cauza curenților de aer formați în timpul plimbării și a faptului că este mic. Din nou, straturile sunt soluția. Îmbracă pruncul cu o bluză cu mânecă lungă, apoi, pune pantalonii și șosetele. Adaugă un pulover și la final, o haină groasă sau un costum de zăpadă. Nu uita și de o păturică dacă este ger. Ai grijă să îi acoperi bine urechile, mâinile și picioarele, dar evită mănușile și căciulile cu șnururi, pentru că sunt periculoase.

În mașină

Încălzește întotdeauna mașina înainte de a pleca la drum. Chiar dacă este o călătorie scurtă, nou-născutul nu poate sta îmbrăcat în mașină la fel cum a stat afară. În scaunul pentru copii cel mic nu trebuie să fie înfofolit, pentru că haina groasă se poate comprima în timpul unui accident, fapt care scade eficiența centurii de siguranță. Este mai bine să lași copilul mai subțire îmbrăcat și să compensezi cu o pătură groasă așezată peste centură.

În casă

Chiar dacă în casă este o temperatură optimă, de 20-22 de grade C, mulți părinți au tendința de a îmbrăca nou-născuții mai gros decât trebuie. Regula unei haine în plus față de ce porți tu se aplică și aici, dar, verifică des starea copilului, pentru că nu mereu va plânge când îi este cald. Prea multă transpirație în zona gâtului și a spatelui este un semn că este îmbrăcat prea gros. Îmbracă-l cu o pijama călduroasă și, dacă este cazul, acoperă-l cu o păturică, însă, doar atunci când îl supraveghezi. Când nu ești lângă el, îndepărtează păturile și orice element care poate ajunge pe fața lui!

Există hăinuțe pentru copii și bebe, potrivite pentru iarnă, însă, cel mai important factor pentru vestimentația corectă a celui mic este modul în care le folosești. Ține cont de sfaturile noastre și scoate-ți copilul la aer iarna, indiferent de temperatură.

Sursa foto: freepik.com/free-photo/mother-with-daughter_3587414.htm