Timisoara

Anunt Diamant PFS Cleaning

PFS Cleaning Timisoara - curatenie industriala in Timisoara, Craiova, Targu Jiu, Turnu Severin, Oradea, Arad - alpinism utilitar, vanzare produse curatenie, curatenie pentru birouri, curatenie pentru hale, curateniedupa constructori, spalat mocheta cu monodisc
https://pfscleaning.ro

Cum influențează muzica creierul?

Cum influențează muzica creierul?

Detalii

Categorie
Stil de viata
Modificat
acum 2 ani si 5 luni
Vizualizari
984

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Tehnologia și muzica s-au împletit pentru prima dată în 1860, când Edouard-Leon Scott de Martinville a încercat să înregistreze un cântec popular francez numit "Au Claire de la Lune". El a încercat să facă acest lucru folosind un dispozitiv numit Phonautograph.

Astăzi, tehnologia este indispensabilă atunci când vine vorba de crearea muzicii. Acesta este motivul pentru care putem învăța despre efectele muzicii asupra minții umane. Cu ajutorul sistemelor de imagistică a creierului, oamenii de știință au reușit să dezlege multe mistere.

Cum este colectat răspunsul creierului la muzică?

Cu ajutorul imagisticii prin rezonanță magnetică funcțională (fMRI), oamenii de știință pot studia răspunsul neurologic evocat de muzică. Ei pot afla cum ne afectează starea generală de spirit și reacția emoțională. Toate coloanele sonore pe care vă place să le ascultați evocă răspunsuri complet diferite.

Ce părți ale creierului sunt stimulate atunci când ascultați muzică?

"This Is Your Brain on Music" de Daniel J. Levitin descrie modul în care muzica stimulează diferite părți ale creierului, nu doar o parte a acestuia. Cortexul auditiv urmărește intensitatea, ritmul și intonația muzicii. Cortexul vizual este responsabil pentru citirea notelor muzicale. Cortexul motor, pe de altă parte, este stimulat de reacția fizică a corpului dumneavoastră la muzică. Din acest motiv, este puțin probabil ca un pacient cu Alzheimer să uite cum să cânte la pian; muzica este înrădăcinată în memoria musculară. În cele din urmă, Hipocampul este responsabil pentru recuperarea memoriei. Acesta este motivul pentru care avem un răspuns emoțional la cântecele populare din trecut.

Efectul muzicii asupra creierului dumneavoastră

Așadar, ce este mai exact muzica și de ce este atât de plăcută? Atunci când cineva cântă muzică, sunetul ajunge în canalul nostru auditiv sub formă de vibrații ale aerului. Aceste vibrații călătoresc prin neuroni sub formă de sinapse până la nervul auditiv. Când ajung la creier, le recunoaștem ca melodii. Magia constă în frecvența acestor vibrații. Frecvența cu care rezonează creierul tău este genul tău preferat de muzică.

Dar de ce este atât de plăcut să asculți muzică? Un studiu realizat de doi cercetători în neuroștiințe, Robert Zatorre și Anne Blood, arată că ascultarea muzicii eliberează în sânge dopamină, un hormon care te face să te simți fericit. Acesta este același hormon care este eliberat atunci când mâncăm bine, de exemplu. Dar muzica ne poate face să simțim și o multitudine de alte emoții, cum ar fi tristețea, plictiseala sau chiar frustrarea. Când vine vorba de modificarea emoțiilor umane, muzica este un instrument puternic.

Nina Kraus, care face cercetări în domeniul psihologiei muzicale la Universitatea Northwestern, crede că oamenii sunt construiți genetic pentru a se sincroniza cu muzica, un exemplu perfect fiind bătăile noastre ritmice ale inimii. Muzica poate stimula mai multe părți ale creierului nostru decât o fac majoritatea activităților de zi cu zi. Într-un studiu intitulat Music Alters Visual Perception (Muzica modifică percepția vizuală), cercetătorii Jacob Jolij și Maaike Meurs susțin că tipul de muzică pe care îl ascultați vă poate modifica percepția asupra lumii.

Tipul de muzică care te face fericit ar putea plictisi o altă persoană. Fie că este vorba de rock, hip-hop, muzică clasică, heavy metal sau muzică electronică, genul de muzică care vă place depinde în întregime de trecutul și expunerea dumneavoastră. Acest aspect nu poate fi atribuit geneticii dumneavoastră, fiind în întregime sociologic. Cu toate acestea, cercetătorii din trecut au crezut că ascultarea muzicii clasice ar putea să vă sporească scorul IQ-ului. Acest lucru a fost numit efectul Mozart. Cu toate acestea, studii recente au dovedit contrariul.

Un alt studiu realizat de Universitatea John Hopkins a pus muzicieni să creeze muzică în interiorul unui aparat fMRI. Aceștia au descoperit că ascultarea muzicii sau cântatul la un instrument acționează ca un antrenament complet al creierului. Studiul sugerează, de asemenea, că ascultarea regulată a muzicii poate menține creierul tânăr.

Efectul muzicii asupra bunăstării dumneavoastră


Efectul pe care muzica îl are asupra minții umane este intrigant. În timp ce cercetările privind psihologia muzicii pot fi în curs de desfășurare, există un lucru pe care îl putem spune cu siguranță. Încorporarea mai multă muzică în rutina zilnică are un efect semnificativ asupra calității vieții dumneavoastră.

Iată câteva dintre efectele pozitive pe care muzica le poate avea asupra ta:
  • Muzica reduce durerea. Ea eliberează opioidele organismului care ameliorează durerea
  • Ajută la neurogeneză. Acesta este procesul prin care creierul nostru dezvoltă mai mulți neuroni, îmbunătățindu-ne astfel capacitățile cognitive
  • Eliberează dopamină care îmbunătățește starea generală de spirit
  • Poate îmbunătăți capacitatea de atenție
  • ameliorează stresul prin scăderea nivelului de cortizol. Cortizolul este un hormon pe care corpul tău îl eliberează atunci când este supus oricărui tip de stres
  • Ajută pacienții care au trecut printr-un atac de cord, un accident vascular cerebral sau o criză să se relaxeze.
  • Poate fi folosit ca terapie pentru a ajuta persoanele cu Parkinson și Alzheimer.
  • Îmbunătățește memoria. Ascultarea unui cântec sau a unei melodii din trecut vă poate duce instantaneu înapoi în timp.
  • Îmbunătățește comunicarea. Atunci când cuvintele nu sunt suficiente, muzica poate exprima ceea ce simțiți. În vremuri grele, oamenii recurg adesea la muzică pentru a avea companie.

Muzica ta preferată are un nou sens pentru viață. Acum știi că melodiile tale preferate te ajută să comunici mai bine, să reduci nivelul de stres și să duci o viață mai sănătoasă în general.

Anunt Diamant Salsa Rebels

Salsa Rebels Timisoara ofer cursuri de salsa, bachata, kizomba si cha cha.
https://salsarebels.ro