Timisoara

Cum îngrijim ghetele de damă din piele sintetică

Cum îngrijim ghetele de damă din piele sintetică

Detalii stire

Categorie
Stiri diverse
Modificat
acum 5 luni si 3 saptamani
Apartine de
DWF
Vizualizari
398

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Ghetele din piele sintetică, cunoscute și sub numele de piele ecologică, rămân în continuare plăcute publicului, aproape la egalitate cu ghetele din piele naturală. Adevărul este că unele tipuri de ghete oferă același confort și aceeași stare de bine și naturalețe ca și ghetele din piele naturală. Diferența se poate simți uneori la preț, iar avantajul cel mai mare al ghetelor din piele ecologică este acela că permit crearea unei multitudini de modele cu colorit diferit. Dacă ești curioasă să afli cum poți îngriji ghetele din piele sintetică pentru a le păstra pentru cât mai mult timp, iată câteva idei care te vor ajuta cu siguranță.

Curațarea de praf

Înainte de orice tip de curățare în profunzime este indicat să ștergi de praf fiecare zonă a ghetelor. Modelele de ghete de damă sunt cu atât mai pretențioase cu cât acestea au culori și imprimeuri diferite, iar dacă ghetele se murdăresc de praf aceste detalii sunt mai puțin vizibile. Poți șterge praful folosind o lavetă, având grijă să insiști în locurile predispuse acumulării de particule, în general pe vârful ghetelor și pe partea din spate, spre călcâi. Ulterior, folosind tot o lavetă, vei putea îndepărta și alte urme sau pete, în funcție de tipul acestora.

Curățarea închizătorilor

Curățarea închizătorilor poate fi dificilă uneori, mai ales dacă acestea sunt dispuse în așa fel încât să nu permită accesul. Dacă vorbim despre catarame, atunci ar trebui să ștergi cu grijă zonele de sub acestea, deoarece acolo vei avea surpriza să găsești o zonă delicată. De asemenea, zonele adiacente cataramelor vor trebui curățate, deoarece în timp își pot schimba culoarea, din cauza utilizării frecvente. Același lucru se întâmplă și în cazul șireturilor, care pot lăsa urme pe suprafața ghetelor, iar aici va trebui să cureți separat atât ghetele, cât și șireturile. Șireturile le poți spăla cu apă și detergent separat, chiar și în mașina de spălat, astfel încât să le ai curate și pregătite pentru o nouă purtare. Fermoarele trebuie curățate și ele, deoarece pot acumula praf, iar ștergerea cu o lavetă umedă te poate scuti de un aspect neplăcut al acestora.

Curățarea suprafeței

Deoarece vorbim despre ghete din piele ecologică, cu suprafață netedă, vei vedea că le poți curăța foarte ușor folosind o lavetă. Se recomandă ca ștergerea și curățarea să se facă după fiecare purtare, pentru a asigura ghetelor o durabilitate mai mare. Laveta poate fi umezită, iar ca strat final, în funcție de tipul ghetelor, poți folosi o cremă specială pentru pantofi, care să le redea luciul. Fii atentă la produsele de curățare folosite deoarece și pielea sintetic, ca și pielea naturală, prezintă o sensibilitate destul de ridicată la produse puternice de curățare precum clorul sau detergenți cu putere mare de curățare.

Curățarea tălpii

În general această ultimă etapă este și cea mai simplă, dar și cea mai importantă. Talpa ghetelor și firește, tocurile, sunt foarte importante, deoarece praful și murdăria se pot depune cu ușurință. Acest lucru este inestetic, așa că o curățare totală a ghetelor va face ca acestea să strălucească. Folosește pentru talpă un burete special, care să protejeze culoarea, insistând asupra zonelor care au avut de suferit din cauza expunerii la murdărie. Încearcă să nu folosești pentru curățarea tălpii trucuri de curățare bazate pe bicarbonat și oțet sau pastă de dinți, deoarece ele nu vor funcționa și ar putea să-ți strice de fapt aspectul ghetelor.

Ghetele sunt articole de încălțăminte special create pentru a rezista în medii dificile. Ele pot fi purtate toamna și iarna tocmai pentru a proteja picioarele de intemperii. La rândul lor însă, și ele au nevoie de protecție, așa că este important să știi cum să ai grijă de acestea indiferent de tipul lor, fie că vorbim despre ghete din piele ecologică sau ghete din piele naturală.

Sursa foto: unsplash.com/photos/5gUpTA4x3XI