Timisoara

Cum inregistrezi un domeniu web nou?

Cum inregistrezi un domeniu web nou?

Detalii stire

Categorie
Stiri economie
Modificat
acum 3 ani si 3 luni
Vizualizari
446

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Ai un business offline si vrei sa fii prezent si in mediul online? Ai auzit ca primul pas in crearea unui site este sa inregistrezi un domeniu web? Nu stii care sunt etapele inregistrarii unui domeniu web?
Inainte de a raspunde la toate aceste intrebari, hai sa stabilim ce este un domeniu web si apoi cum inregistrezi domeniul tau preferat.

Ce este un domeniu web?

Un domeniu web este adresa brandului tau in mediul online. Si pentru a avea o identitate unitara, este bine ca numele brandului tau si adresa brandului tau sa fie aceleasi, pentru ca utilizatorii sa te gaseasca usor si rapid!

Atentie!
In mediul online poti inregistra domenii cu diferite extensii, pe perioade cuprinse intre 1 si 10 ani, platind pentru fiecare cate o taxa anuala de mentananta. Prin urmare, in functie de tarile in care este prezent brandul tau, poti alege sa iti inregistrezi domenii .ro, .com, .eu, .co.uk sau cu alte extensii.

Cum inregistrezi un domeniu web?

1. Alege numele domeniului

Primul pas spre o afacere de succes in mediul online, este sa alegi un nume de domeniu reprezentativ, de preferat cu numele brandului tau, de preferat fara caractere speciale (de exemplu de preferat fara linii) si cat mai scurt cu putinta (daca are maxim 8 caractere este perfect).

Poti sa verifici disponibilitatea unui domeniu web pe domaz.ro. Tastezi numele domeniului in casuta de cautare si, daca este liber, treci la pasul urmator.
Daca domeniul este deja inregistrat de alt utilizator, persoana fizica sau persoana juridica, sistemul afiseaza: Domeniul este deja inregistrat! Prin urmare, nu il poti inregistra in prezent.

Daca tastezi de curiozitate in casuta un domeniul pe care il detii deja, vei vedea ca iti apare optiunea de prelungire domenii – foarte buna pentru viitor, cand se apropie perioada de expirare a dreptului tau de folosinta si chiar va trebui sa intri in procesul de prelungire.

Atentie!
Poti sa inregistrezi un numar nelimitat de domenii noi cu urmatoarele extensii: domeniu .ro, .eu, .biz, .info, .com, .store.ro, .com.ro, info.ro, .tm.ro, .net, .org, .name si chiar extensii mai exotice de atat.

2. Inregistrarea domeniului

Daca ai noroc si numele ales este liber atunci poti sa inregistrezi domeniul dorit.
Atentie – inregistrarea domeniului se mai numeste popular si cumparare, insa nu vrei primi asupra domeniului decat dreptul de utilizare pe perioada pentru care achiti taxa. Domeniile web se inregistreaza, nu se cumpara!
Pentru a inregistra domeniul dorit, nu trebuie decat sa parcurgi cei cativa pasi care incep prin completarea unui formular.

Dupa ce vei completa formularul pentru inregistrare domeniu, unde vei adauga pe langa numele domeniului si datele tale, numele, adresa, telefon si mai ales adresa de e-mail, avansezi catre procesul de plata.
Este foarte important sa verifici daca datele introduse sunt corecte. Daca doresti apoi sa le modifici trebuie sa stii ca e un proces mai dificil!

3. Plata facturii

Dupa completarea tuturor datelor cerute, registrarul va rezerva domeniul pentru tine, urmand ca dupa ce platesti factura sa primesti dreptul de utilizare a domeniului.
Nu exista undeva o lista publica in care sa fie trecute toate domeniile inregistrate pana in prezent, decat pentru administratiile publice si locale.

Atentie!

Din momentul in care ai rezervat un domeniu prin completarea formularului, ai la dispozitie pana la 32 de zile in care acesta „iese de pe piata” si asteapta ca tu sa il platesti. Dupa acest termen, daca nu ai efectuat plata, un domeniu web devine liber si poate fi rezervat / inregistrat de o alta persoana.