Timisoara

Cum integrezi aparatele de aer conditionat în designul locuinței?

Cum integrezi aparatele de aer conditionat în designul locuinței?

Detalii articol

Categorie
Articole amenajare si decoratiuni
Modificat
acum 1 luna si 5 zile
Vizualizari
88

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

De abia ai început să-ți construiești locuința sau ești în perioada reamenajărilor? Indiferent de context, unul dintre cele mai importante aspecte cărora trebuie să le acorzi atenție este și sistemul de răcire/încălzire. Evident, ne referim la sistemul de climatizare, cel pe care într-un fel sau altul trebuie să-l integrezi în designul general pentru ca să nu te simți ca într-un birou sau într-un altfel de spațiu de lucru. În cele ce urmează îți vom oferi câteva sugestii despre cum poți îmbina utilul cu plăcutul, mai exact cum poți folosi aparatul de aer condiționat și ca accent decorativ.

Include sistemul de climatizare în planurile inițiale


În mod clar, aparatul de aer condiționat va apărea în locuință doar după ce s-au terminat lucrările, dar asta nu înseamnă că nu te poți gândi din timp la cum se va integra acesta în arhitectura locuinței sau cum se va împăca cu designul încăperilor. Dacă ai de gând să optezi pentru un design modern, ține minte faptul că Daikin oferă aparate de aer conditionat cu design inovator.

În general, un aparat de aer condiționat de perete nu va ocupa mai mult de aproximativ 20 de centimetri din dreptul zidului și evident va avea nevoie și de spațiu în jurul său pentru a funcționa cu eficacitate. Așadar, când faci planul de integrare a acestuia în decor trebuie să-i lași suficient spațiu pentru ca aerul să poată circula.

Pe de altă parte, ce te faci dacă ai schimbat deja designul locuinței și aparatul nu se mai potrivește cu decorul dintr-o anumită cameră? Desigur, există posibilitatea de a achiziționa unul nou, dar ai la îndemână și variante mai puțin costisitoare. De pildă, ai putea apela la o firmă de specialiști care să-l mute.

Alege locul potrivit

Mai ales dacă vrei să instalezi aparatul într-o cameră de mici dimensiuni, vei fi nevoit să-l poziționezi în așa fel încât să nu atragă atenția. Cele mai potrivite locuri sunt pe grindă sau deasupra ferestrei, de preferat într-o culoare identică cu cea decorativă. Lumina care vine de afară îl poate estompa din punct de vedere vizual în acest mod.

Integrează-l în piese de mobilier mai mari

O altă variantă la îndemână va fi și cea care presupune integrarea aparatului într-o piesă de mobilier de mari dimensiuni. De pildă, ai putea să-l poziționezi fix deasupra unei biblioteci sau a unui dressing. Dacă mobilierul este înalt și impozant, și astfel atrage privirea pe verticală, aparatul se va integra firesc în această structură. Categoric, ai grijă ca dimensiunea și culoarea aparatului să fie în ton cu restul mobilierului.

Desigur, există și alte variante pe care le poți folosi. De exemplu, ai putea să pictezi sau să decorezi aparatul cu stickere, ai putea să-l vopsești în aceeași culoare cu peretele sau pur și simplu l-ai putea folosi drept un accent de culoare. În plus, dacă poziționezi aparatul pe un perete mare, de aceeași culoare cu dispozitivul, acesta va fi mai greu de observat. Clar, există și varianta, ce-i drept mai costisitoare, de a crea o mască sau o carcasă pentru aparat, de exemplu din lemn, pentru a se potrivi cu restul decorului. Rămâne la latitudinea ta să alegi soluția care se potrivește cel mai bine căminului tău!

Sursa foto: pexels.com/photo/spacious-hall-interior-with-door-and-stairs-in-house-7045311/

Filtre articol

Categorie articol: Instalatii