Timisoara

Anunt Diamant Timisoreni.ro - publicitate online

Oferim publicitatea online prin intermediul site-urilor: timisoreni.ro, ​bucuresteni.ro, ​aradeni.ro, ​roportal.ro, ​clujeni.com, ​ghid-constructii.ro etc, medicina-umana.ro si constanteni.ro suport clientului pentru o promovare de calitatea in mediul online.
https://www.timisoreni.ro/site/publicitate/

Cum întreții bijuteriile din safir

Cum întreții bijuteriile din safir

Detalii stire

Categorie
Stiri editorial
Modificat
acum 11 luni si 1 saptamana
Apartine de
DWF
Vizualizari
497

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

După diamante în ceea ce privește durabilitatea, safirele sunt ideale în inele și brățări, deoarece rezistă la uzura zilnică. Popularizată de regretata prințesă Diana cu uimitorul ei inel de logodnă din safir albastru, această piatră vie rămâne o bijuterie foarte favorizată atât de colecționarii profesioniști, cât și de cei tradiționali.

Iată un ghid de bază pentru menținerea strălucirii safirului.

Curățarea safirului

Safirele necesită în general foarte puțină întreținere, dar murdăria se acumulează pe piatră și în jurul acesteia după uzură frecventă. Nu sunt necesare produse de curățat sau lustruire speciale pentru bijuterii pentru a îndepărta murdăria de pe bijuteriile tale din safir. Tot ce este nevoie este suficientă apă caldă pentru a acoperi piesa și puțin detergent de vase degresant.

Asigură-te că nu există adăugare de substanțe hidratante sau substanțe abrazive în săpun, deoarece acestea pot lăsa reziduuri. Pune ușor bijuteriile cu safir în apă cu săpun și lasă-le să stea timp de 10-20 de minute, în funcție de cât de murdar este safirul tău. Dacă este necesar, utilizează o periuță de dinți moale cu peri pentru a freca orice pete încăpățânate sau greu accesibile, cum ar fi sub piatră sau în jurul decorului. Clătește cu apă caldă și freacă cu o cârpă moale din bumbac. Dacă piatra pare încă tulbure, poți repeta procesul punând un strop de amoniac sau vodcă pe săpunul de vase. Dacă dorești poți folosi produse de curățat pentru bijuterii. Acestea se folosesc pentru majoritatea pietrelor prețioase populare precum și cu majoritatea metalelor utilizate în bijuterii.

Ia în considerare fixarea

Metalul în care este așezat safirul merită luat în considerare înainte de a decide cum să cureți piesa. Unele metale reacționează prost chiar și la cele mai ușoare substanțe chimice. Aurul și platina sunt fine în apă și săpun. Doar ai grijă să usuci bine fixările pentru a evita slăbirea pietrei și pentru a preveni petele de apă, care vor afecta modul în care lumina strălucește prin safir. Amoniacul nu trebuie utilizat pe aur foarte des, dar contactul ocazional nu va provoca daune semnificative.

Bijuteriile din argint tind să fie oarecum sensibile și au nevoie de o atenție suplimentară pentru a împiedica pătarea. Spre deosebire de metalele mai moi, argintul poate rezista la substanțele abrazive ușoare, așa că, dacă bijuteriile tale au nevoie de o curățare mai viguroasă, poți folosi bicarbonat de sodiu pentru a îndepărta murdăria. Acest lucru nu-ți va afecta safirul, dar cel mai bine este să eviți utilizarea agenților abrazivi pe piatră ori de câte ori este posibil. Pur și simplu așează folie de aluminiu pe fundul unui vas cu bijuteriile deasupra (argintul trebuie să fie în contact cu folia), presară generos bicarbonat de sodiu peste argint, apoi adăugă suficientă apă fierbinte pentru a acoperi bijuteriile. După câteva minute de înmuiere, toate petele ar trebui să dispară.

Curățarea profesională

Dacă safirul tău este de o calitate deosebit de înaltă, este înțelept să îl cureți și să-l examinezi profesional odată pe an. Majoritatea bijutierilor vor oferi acest serviciu gratuit dacă ai cumpărat inițial piesa de la ei. De obicei, vor folosi metode cu ultrasunete sau aburire, care pot provoca daune permanente safirului tău dacă are incluziuni semnificative, deci asigură-te că bijutierul vă inspectează mai întâi piatra. Bijutierul tău poate, de asemenea, să strângă orice vârfuri libere sau să rezolve orice probleme cu fixarea, pentru a te asigura că safirul tău rămâne sigur și protejat în timp ce te bucuri de purtarea lui zilnică.

Depozitarea

Păstrează piesele de safir separat de restul bijuteriilor, deoarece acestea pot zgâria cu ușurință alte pietre și metale sau pot fi zgâriate de orice alt diamant din colecția ta. Poți folosi săculețe individuale mici pentru bijuterii sau o pungă de dimensiuni medii. O cutie de bijuterii cu compartimente separate este, de asemenea, recomandată pentru o mai bună organizare și protecție. Depozitarea adecvată te va ajuta foarte mult să-ți păstrezi bucățile de safir în stare bună între curățări.

Sursă foto: unsplash.com/photos/uvHy-_5A4oU

Anunt Diamant Euroinstal - Bulevardul 16 Decembrie 1989

Euroinstal Timisoara - Bulevardul 16 Decembrie 1989
https://euro-instal.ro