Timisoara

Cum îţi poţi alege corect placa de păr astfel încât să nu afecteze sănătatea acestuia

Cum îţi poţi alege corect placa de păr astfel încât să nu afecteze sănătatea acestuia

Detalii stire

Categorie
Stiri Comert
Modificat
acum 2 ani si 6 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
305

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

În magazine există mai multe tipuri de plăci de îndreptat părul din care o poţi alege pe cea care ţi se potriveşte cel mai bine şi care respectă toate condiţiile pentru a nu deteriora firele de păr. Îţi oferim mai multe criterii pentru a alege în mod corespunzător o placă de păr, pe care să o foloseşti cu încredere pe termen lung.

Alege cu atenţie materialul din care este făcută placa de păr

Toate plăcile de păr funcţionează la fel, încălzind fiul de păr şi presându-l pentru a se îndrepta. Plăcile de păr sunt formate din două elemente ceramice în majoritatea cazurilor, care se încălzesc până când ajung la temperatura optimă. Ele ajung în contact direct cu părul şi este important să nu deterioreze firele de păr şi nici să le ardă atunci când placa de păr este folosită. Ţinând cont de materialul din care este făcută placa de păr, există mai multe opţiuni în sensul acesta.

Plăcile din turmalină vin cu proprietăţi antistatice şi acest material este cel mai des întâlnit în cazul periilor rotative. Plăcile din titan sunt mai scumpe, dar mai calitative, deoarece titanul conduce rapid căldura şi este mult mai fin decât alte materiale. Cel mai popular material utilizat pentru plăcile de păr este ceramică şi permite distribuirea uniformă a căldurii fără să ardă firele de păr.

Temperatura maximă la care poate ajunge o placă


Plăcile de păr pot ajunge la diverse temperaturi şi acest aspect determină rapiditatea cu care placa va îndrepta părul. Cu cât temperatura poate fi mai mare, cu atât părul va fi îndreptat mai repede şi va ajunge mai rapid la forma dorită.

Una dintre cele mai bune plăci de păr sunt cele care ating rapid 230 de grade, însă este foarte important ca temperaturile să poată fi reglate pentru că în cazul în care este necesar să poată fi aleasă corect temperatura în momentul în care este nevoie de o simplă retuşare a aspectului sau în momentul în care nu dispui de foarte mult timp. Atunci când foloseşti placă pe treptele joase de temperatură, firele de păr vor fi mai bine protejate, însă timpul de îndreptare este mai lung.

Dimensiunea perfectă pentru placa de păr


Dimensiunile plăcii de păr este un element foarte important pe care va fi necesar să îl iei în calcul atunci când îţi cumperi placa de păr. Dimensiunea este una foarte importantă, deoarece plăcile mai lungi sau mai late sunt mai uşor de utilizat şi te ajută să îţi îndrepţi părul mai repede. Cu o placă de dimensiuni mari vei putea îndrepta şuviţe mai mari. Dacă ai părul lung este mult mai uşor să îl îndrepţi cu o placă de 10 cm sau mai mare, în timp ce atunci când ai părul scurt, poţi folosi o placă de dimensiuni mai mici. O placă foarte îngustă este perfectă pentru momentul în care părul are nevoie doar de mici retuşuri şi de mai multă strălucire. Cu cât o placă este mai lată şi se încălzeşte mai rapid, părul va lua mai repede forma dorită.

Modul prin care temperatura se reglează

Dacă placa ta are un buton de reglare, este mult mai uşor să setezi corespunzător temperatura. Acesta este un element foarte important care te va ajuta în momentul în care vrei să îţi îndrepţi mai repede părul. Butonul este una dintre cele mai utile opţiuni pentru momentul în care vrei să ai libertatea de a utiliza placa aşa cum doreşti.

Oprirea automată este o specificaţie de siguranţă

Chiar dacă plăcile de păr în general nu au un astfel de buton, acesta reprezintă o caracteristică a celor mai bune produse. Butonul îţi oferă siguranţa că placă pe care o foloseşti urmează să se oprească automat după o perioadă în care nu a fost utilizată, fără să existe riscul de a genera un incendiu, atunci când suprafaţa pe care placa se află se încălzeşte.

Ţinând cont de toate aceste considerente, îţi va fi mult mai uşor să alegi cea mai bună placa de păr din magazinele online şi să navighezi prin multitudinea de opţiuni pe care le ai la dispoziţie. În plus, poţi te vei asigura că ai luat cea mai bună decizie de cumpărare.

Sursa foto: pixabay.com/photo/2012/02/23/09/12/beauty-15932_960_720.jpg