Timisoara

Cum iti pregatesti piscina pentru iarna?

Cum iti pregatesti piscina pentru iarna?

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 5 luni si 2 saptamani
Apartine de
Web Media Marketing
Vizualizari
601

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Una dintre cele mai bune investitii pentru casa noastra este piscina, oaza de relaxare a familie in orice moment. In ultimii ani tot mai multe familii care locuiesc la casa au optat sa faca aceasta investitie din mai multe considerente.

Costurile totale nu sunt atat de ridicate pe cat se pare iar bucuria pe care o aduce detinerea unei piscine merita tot efortul. Investitiei initiale ii trebuie adaugate si niste costuri de intretinere obligatorii. Unul dintre acestea este schimbarea apei sau pregatirea piscinei pentru iarna.

Faptul ca piscina are nevoie de o intretinere speciala in timpul iernii este putin cunoscut, astfel ca marea majoritate omit niste lucruri importante care trebuie neaparat realizate. La sfarsitul sezonului cald, atunci cand temperaturile scad sub 15 grade este momentul in care trebuie sa avem in vedere unele lucruri in ceea ce priveste pregatirea piscinei pentru sezonul de iarna.

Pregatirea corespunzatoare a piscinei pentru sezonul rece este o conditie necesara pentru a se evita deteriorarea piscinei sau a instalatiilor acesteia. Ruginirea sau depunerea unor mizerii de peste an pot duce la aceasta deteriorare si deci este foarte important sa acordam atentie in fiecare moment, fie ca utlizam piscina, fie ca urmeaza sezonul in care nu putem sa ne folosim de ea.

Intretinerea piscinei si pregatirea ei pentru sezonul rece fac posibila redeschiderea mai usoara a piscinei in sezonul care va urma. De ce avem nevoie atunci cand dorim inceperea acestei operatiuni? In primul rand de niste substante chimice pentru tratarea bacteriilor din apa si bineinteles de o pompa submersibila pentru apa curata.

Pentru tratamentul chimic de toamna de obicei se foloseste clor granulat si este indicat sa se utilizeze o doza de soc pentru acest moment al sezonului. Clorul folosit trebuie sa aiba o actiune indelungata. Se recomanda conform cercetarilor in domeniu 250 de grame de clor granulat pentru 10000 de litri de apa. Acesta trebuie dizolvat in prealabil si introdus in fata duzei.

Dupa acesta operatiune se adauga un tratament impotriva algelor, la fel in doza de soc, si se lasa astfel piscina cu pompa ei de recilculare in functiune pana la 24 de ore pentru ca apa cu substantele chimice sa ajunga peste tot si sa se amestece foarte bine. Dupa demontarea componentelor si depozitarea lor in siguranta, in continuare se va aspira piscina la fundul apei si se va curata de frunzele si mizeriile de deasupra.

O mare atentie trebuie acordata tevilor care conform standardului ar trebui sa fie la o adancime de 1 m, adica sub cota de inghet. In cazul in care tevile nu respecta aceasta regula, este de dorit sa se goleasca inainte de inghet si de acoperirea orificiilor. Piscina se goleste de apa pana la nivelul de aproximativ 15 cm sub skimmer si duze cu ajutorul unei pompe de apa subermisibila pentru ape curate.

Pompele submersibile pentru apa curata de tipul celor portabile sunt alegerea ideala pentru operatiunile care trebuie efectuate in procesul de pregatire al piscinelor pentru iarna. Este de dorit utilizarea unei pompe submersibile de genul celor comericializate de Shop Einstal unde puteti gasi o gama variata se produse la cele mai bune preturi de pe piata si o buna calitate.

Curatarea filtrului este de asemenea foarte importanta. Inainte de oprirea instalatie de filtrare, trebuie avut in vedere o actiune simpla de curatare a filtrului de masa de nisip datorita faptului ca acesta s-ar putea pietrifica si ar putea distruge sorbul din interiorul filtrului. Exista produse speciale care se introduc pentru decaparea chimica a nisipului si deci pentru a elimina tartrul sau diversele depuneri de grasimi, par si alte reziduri.

In unele cazuri este indicata tratarea fundului piscinei impotriva depunerilor de tartru prin combaterea calcarului. In cazul pregatirii si dezinfectarii piscinelor pentru perioada de iarna este interzisa folosirea substantelor pe baza de sulfat de cupru datorita faptului ca in absenta filtrarii si a circuitului de apa un contact lung cu fundul piscinei duce la deteriorarea acesteia.

Ultimul pas in procesul de pregatire al piscinelor pentru iarna il constituie acoperirea acesteia cu o prelata speciala pentru piscine. In cazul piscinelor de interior situatia este simplificata deoarece nu sunt necesare multe actiuni pentru pregatirea acestei ape timpul iernii. O atentie deosebita este acordata doar igienizarii acesteia cu substantele specifice, pentru evitarea mirosurilor neplacute.

Bucurati-va de piscina dar fiti atenti cum o ingrijiti!