Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal - Bulevardul 16 Decembrie 1989

Euroinstal Timisoara - Bulevardul 16 Decembrie 1989
https://euro-instal.ro

Cum izolezi fonic locuinţa: 3 sfaturi utile

Cum izolezi fonic locuinţa: 3 sfaturi utile

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
636

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Izolarea locuinţei transformă casa ta într-un loc mai primitor și, mai ales, mai intim. Cu o investiţie inteligentă, poți îmbunătăţi aspectul şi structura zidurilor şi te vei bucura de beneficiile acestei lucrări. Pereții antifonați îți asigură intimitate în interiorul casei tale. Problema zgomotului din afara camerei se întâlnește atât în clădirile vechi, ridicate în vremurile în care izolarea fonică nu era o prioritate, cât şi în unele construcţii noi, la care nu au fost folosite materiale cu performanţă fonică ridicată.

În cele ce urmează îţi prezentăm câteva sfaturi utile atunci când demarezi proiectul de izolare fonică a locuinţei.

Beneficiile izolării tavanului şi a podelei

Izolarea tavanului aduce beneficii atât fonic, dar şi termic. Se știe că o mare sursă de risipire a căldurii este plafonul, întrucât căldura din calorifer se ridică spre tavan. Dacă acesta nu este „îmbrăcat“ în materiale izolante, va pierde căldură. Marele avantaj este că izolarea aduce şi facturi mai mici la energie termică, pentru că încăperea va reţine mai eficient căldura. Produsul recomandat pentru izolarea plafonului superior este tavanul fals, pe care îl poţi comanda cu un click aici. Tavanul fals are şi rol decorativ, pentru că acoperă fisurile, denivelările, petele sau alte imperfecţiuni ale construcţiei, previne condensul şi îţi oferă liniştea dorită.

Diferenţa dintre un tavan izolat şi o simplă placă de ciment se traduce în câteva zeci de decibeli, care transformă o atmosferă liniştită în disconfort auditiv. Din acest punct de vedere, nu ignora nici podeaua. Dacă ai vecini mai jos sau casa ta are mai multe etaje, aplică un strat de polistiren extrudat între placă şi pardoseală. Pentru planșeu, alege tot produse cu eficienţă termică şi fonică dovedită.

Cum izolezi pereţii

Avantajul izolării locuinţei în căutarea liniştii este valabil şi în cazul pereţilor. Dacă locuieşti la bloc şi ai vecini în lateral, auzi, de multe ori, discuțiile sau sunetele produse de ei. În cazul pereţilor exteriori, zgomotele oraşului pot fi atenuate tot prin materiale cu proprietăţi de izolare fonică.

Pentru o eficienţă maximă, este bine să izolezi toţi pereţii, nu doar cei pe care îi identifici drept sursă a zgomotului. Producătorii de materiale de construcţii vin în ajutorul tău cu materiale cu performanţe acustice ridicate. Aşadar, majoritatea produselor de tip plăci din gips-carton, profile metalice sau vată minerală se regăsesc şi în variante antifonate.

Nu neglija uşile şi ferestrele

Uşile şi ferestrele sunt locurile prin care iese căldura şi intră zgomotul. Dacă vrei ca energia termică să rămână înăuntru, iar gălăgia, afară, alege produse cu randament înalt în privința izolării fonice. Barierele din interiorul ferestrelor de calitate previn producerea condensului şi resping zgomotele exterioare. Ramele rezistente şi sticla groasă sunt de preferat. Chederele sunt foarte importante, atât pentru uşi, cât şi pentru geamuri. Orice deteriorare a lor este echivalentă cu pierderea căldurii şi pătrunderea decibelilor din exterior.

Sfaturile de mai sus sunt foarte utile dacă doreşti să-ţi pui amprenta asupra acestei lucrări sau să o efectuezi în regim Do-It-Yourself. Dacă, lucrezi cu profesionişti, informaţiile îţi vor fi de folos în negocierea şi urmărirea desfăşurării lucrării contractate.

Sursa foto: pexels.com/ro-ro/fotografie/tablou-pictura-desen-picta-3990359/

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara cu o experienta de peste 21 ani in chirurgia estetica, infiintata in 1996.
https://www.brol.ro