Timisoara

Cum poți organiza o cină festivă de neuitat?

Cum poți organiza o cină festivă de neuitat?

Detalii articol

Categorie
Articole divertisment
Modificat
acum 2 luni si 2 saptamani
Vizualizari
81

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Mesele festive sunt prilej de bucurie absolută și o șansă extraordinară de a construi amintiri alături de prieteni sau familie sau, de ce nu, ambele. Totuși, dacă vrei ca totul să iasă bine și ca toți invitații să-ți mulțumească la finalul serii, va fi recomandat să urmezi o serie de indicații. În cele ce urmează vom detalia cele mai importante aspecte!

Invitații

Principalii beneficiari ai cinei festive sunt invitații, dar și tu ca gazdă. Cel mai bun lucru pe care-l poți face pentru a te asigura că toată lumea se va simți bine va fi să le ceri părerea în ceea ce privește meniul, tematica, dar și băuturile pe care le veți consuma. Desigur, la finalul serii, vinul spumant nu poate lipsi de pe masă. În fine, tot legat de invitați, ar fi bine să mai iei un aspect în seamă: nu toată lumea se înțelege cu toată lumea. Cu alte cuvinte, ai mare grijă pe cine inviți și cum îi așezi la masă. Amestecă pe riscul tău rudele și prietenii din grupuri diferite. Alternativ, ai putea anunța încă din momentul în care faci invitația că anumite subiecte sensibile trebuie evitate: ne referim la politică, religie și altele asemenea. Tot legat de invitați, pentru ca aceștia să se simtă confortabil, îți recomandăm ca între ei să existe cel puțin 40-50 de cm distanță.

Tema evenimentului

Tema cinei festive va influența destul de mult atât meniul, cât și decorațiunile sau felul în care așezi masa. În consecință, dacă ocazia este reprezentată de sărbătorile de iarnă, de pildă Crăciunul, mizează pe o atmosferă de familie, cât se poate de tihnită. Pe de altă parte, dacă vorbim despre masa de Revelion sau poate o zi de naștere sau onomastică, accentul va cădea pe distracție și voie bună. În funcție de tipul evenimentului, vei putea alege culori principale pentru decorațiuni, tipul de preparate și de băuturi, dar și muzica din fundal.

Cum așezi farfuriile, tacâmurile și paharele

Ultimul subiect pe care-l vom aborda are legătură strict cu felul în care vei pune masa. Așadar, iată ce reguli de bază trebuie să respecți pentru farfurii, tacâmuri și pahare:

Reguli pentru farfurii:

  • În dreptul fiecărui loc de la masă trebuie să existe o farfurie întinsă mare ,denumită și farfuria de serviciu;
  • Farfuria de serviciu va servi drept suport pentru toate celelalte farfurii pe care vei servi mâncarea;
  • Fiecare fel de mâncare se va bucura de câte o farfurie separată;

Reguli pentru tacâmuri:

  • Furculițele se așează în stânga, iar lingurile și cuțitele în dreapta;
  • Furculițele se așează mereu cu dinții în sus, în ordinea folosirii, de la stânga spre dreapta;
  • Idem pentru cuțite. Ai grijă ca marginea tăioasă să fie orientată spre interior;
  • Niciodată nu se pun pe masă mai multe de trei tacâmuri de același fel;
  • Toate tacâmurile se aliniază cu farfuria de serviciu, nu mai sus, nu mai jos.

Reguli pentru pahare:

  • De pe masă nu poate lipsi paharul de apă, de vin alb și de vin roșu;
  • Paharele se așează în partea dreaptă a farfuriei, mereu deasupra cuțitelor;
  • Paharele se vor așeza fie în linie dreaptă, fie sub formă de triunghi.

Dacă urmezi sfaturile și regulile de mai sus, cu siguranță te vei bucura de o cină de neuitat!

Sursa foto: pexels.com/photo/family-celebrating-christmas-dinner-while-taking-selfie-5778899/