Timisoara

Cum poți să scapi de grăsimea de la gușă?

Detalii

Categorie
Stil de viata
Modificat
acum 4 saptamani si 4 zile
Vizualizari
97

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Gușa sau bărbia dublă este o afecțiune destul de comună și reprezintă stratul de grăsime format sub bărbie. În majoritatea cazurilor, aceasta este asociată cu creșterea în greutate, însă nu în toate cazurile creșterea în greutate este factorul declanșator. Aceasta afecțiune poate apărea atât la femei, cât și la bărbați și nu reprezintă un motiv de îngrijorare, însă din punct de vedere estetic a avea gușă nu este prea plăcut. Surplusul de grăsime adunat sub bărbie, afectează în special femeile deoarece acest aspect le face să nu se simtă confortabil în pielea lor, iar încrederea de sine le poate scădea.

Dacă te afli în această situație nu trebuie să te îngrijorezi. Dacă până acum ai ținut diete, dar acestea nu au dat rezultate atunci ai putea apela la anumite intervenții chirurgicale sau non-chirurgicale care să te scape de grăsimea de la gușă.

Ce este gușa și de ce apare?


După cum ziceam și mai sus, gușa este acel surplus de grăsime care se acumulează sub bărbie.
În general, gușa apare atunci când acumulezi niște kilograme în plus, însă nu este o regulă.
Alte motive pentru care gușa apare sunt:

  • Genetica

Dacă în familia ta ai destul de multe rude cu gușă atunci cel mai probabil o să dezvolți și tu această afecțiune.

  • Îmbătrânirea pielii

Pe măsură ce înaintăm în vârstă producția de colagen scade, iar pielea începe să piardă din elasticitate și să se lase. Acest lucru duce la formarea pielii lăsate de sub bărbie. Pentru a încetini îmbătrânirea pielii este necesar să adopți un stil de viață sănătos și o rutină de îngrijire a acesteia. Obiceiuri precum fumatul, expunerea la soare și o alimentație necorespunzătoare pot contribui la îmbătrânirea prematură.

  • Postura

O postură înclinată provoacă în primul rând probleme cu spatele și cu gâtul, dar și formarea gușei. Din cauza faptului că stăm cu capul aplecat, mușchiul platismului care leagă gâtul de bărbie se slăbește din cauza presiunii exercitate asupra lui. Dacă acest mușchi se slabește, pielea din acea zonă se va lăsa.

  • Structura facială

Forma feței, structura oaselor, mușchii și celelalte elemente ale chipului pot fi factori care să determine apariția gușei.

Cum poți scăpa de grăsimea de la gusă?


Dacă deja ai încercat diete, exerciții fizice, ți-ai schimbat chiar și postura și ai mai încercat și alte trucuri pentru a scăpa de grăsimea de la gușă și aceasta este tot acolo, următorul pas pe care îl poți face este să apelezi la intervenții chirurgicale sau non-chirurgicale care să te ajute în privința acestui aspect. Atât intervenția chirurgicală, cât și cea non-chirurgicală reprezintă o soluție sigură la care poți apela chiar dacă nu ai încercat cele enumerate mai sus, dar îți dorești să scapi de bărbia dublă.

Poți apela la:

1. Liposucție
Cu ajutorul liposucției stratul de grăsime de sub bărbie este eliminat prin crearea unor mici incizii și introducerea unor tuburi micuțe sub piele prin care grăsimea se aspiră. Nu trebuie să îți faci griji cu privire la cicatricile care ar putea apărea după această intervenție deoarece inciziile fiind foarte mici, cicatricile vor fi prea puțin vizibile sau nu vor fi vizibile deloc.

Intervenția aceasta nu necesită internare, durează în jur de o oră și se efecuează sub efectul unei anestezii locale. Într-o săptămână ar trebui să te recuperezi, iar pe parcursul acestui timp va trebui să aplici comprese reci. În această perioadă pot apărea niște vânătăi, dar nu trebuie să îți faci griji deoarece vor dispărea, în caz contrat adresează-te medicului. Liposucția oferă un rezultat permanent dacă nu se acumulează kilograme în plus.

2. Mezoterapie
Este o procedură non-chirurgicală prin care se introduc niște cantități mici de compuși în piele și aceștia vor dizolva depozitele de grăsime. Pentru această procedură este nevoie de cel puțin 20 de injecții de fosfatidilcolina combinat cu acid deoxicolic, iar după 2-3 săptămâni rezultatele vor fi vizibile.

3. Mezolipoliză
Cunoscută și sub numele de lipoliză injectabilă, mezolipoliza este o procedură non-chirurgicală prin care se distrug depozitele adipoase inestetice. Se injectează o combinație de substanțe lipolitice (fosfatidilcolina, siliciu organic, acid deoxicolic, L-carnitina) la nivelul gușei pentru distrugerea celulelor adipoase. Efectul mezolipolizei este permanent, iar în situația în care pacientul va lua kilograme în plus, zona tratată nu se va reface sau se va reface parțial.

Procedura se efectuează sub efectul unei creme anestezice care va elimina disconfortul injectării. Cu un ac fin se injectează amestecul lipolitic la nivelul gușei, iar după procedură se realizează un masaj ușor pentru distribuția uniformă a substanțelor. La final se aplică gheața pentru a reduce posibilele umflături. Pentru un rezultat satisfăcător vor fi necesae între 2 și 4 ședințe la un interval de 4-6 săptămâni.

Concluzie

Grăsimea de la gușă nu trebuie să mai reprezinte o problemă pentru tine deoarece acum ai la dispoziție atât soluții chirurgicale, cât și soluții non-chirurgicale care te pot ajuta să scapi ca prin minune de aspectul inestetic al gușei.

Alege să te smți bine în pielea ta!