Timisoara

Cum să alegi designul holului în funcție de restul casei

Cum să alegi designul holului în funcție de restul casei

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 1 an si 2 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
195

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Holul este una dintre camerele pe care adesea le pierdem din vedere atunci când ne amenajăm locuințele, pentru că ne concentrăm eforturile pe încăperi și nu pe vestibule. La finalul etapelor de amenajare apare și necesitatea de a alege designului holului, iar acesta trebuie să se potrivească și amenajărilor deja alese. Iată cum poți amenaja un hol potrivit cu restul casei, astfel încât rezultatul să fie cât mai estetic și uniform.

Alege culori asemănătoare camerelor alăturate

Dacă vrei ca amenajarea holului să fie făcută într-un mod cât mai delicat, atunci ar trebui să ai în vedere folosirea unor nuanțe cât mai apropiate de culoarea casei tale. Astfel, dacă livingul este alb și bucătăria este bej, atunci poți opta pentru nuanțe de alb sau bej chiar și la nivelul holului astfel încât acesta să nu facă notă contrastantă. Alege culori care se complimentează reciproc astfel încât să poți oferi un adevărat spațiu de primire, fluid și estetic, de care să te poți bucura atât tu, cât și invitații și apropiații tăi. Culorile sunt importante și pentru că pot oferi impresia unui spațiu mai amplu sau a unui spațiu comprimat, în funcție de nuanțele alese. Culorile deschise în general oferă senzația de amplitudine, în vreme ce nuanțele închise au proprietatea de a face spațiile să pară mici și închise, adesea chiar aglomerate.

Alege același material pentru pardoseli ca în camerele învecinate

În general holurile sunt camere cu trafic destul de mare, mai ales că acestea sunt de fapt zonele de primire ale persoanelor care tranzitează casa. De aceea, ar fi indicat să folosești pardoseli rezistente, dar și estetice, care să te ajute să păstrezi un spațiu cât mai curat și mai deosebit. Dacă bucătăria este placată cu piatră naturală, iar baia la fel, atunci ar trebui să iei în considerare ideea de a placa și holul cu plăci de piatră naturală, marmură, granit sau travertin, în nuanțele alese pentru hol. Dacă pardoselile sunt din lemn, atunci vei putea crea aceeași suprafață și pentru hol, pentru a beneficia de continuitate la nivelul acoperirii pentru podea. Este de preferat să nu combini gresia cu piatra naturală sau pardoselile laminate cu parchetul masiv, deoarece efectul poate fi unul total inestetic.

Alege să folosești puțin mobilier dacă ai un hol mic

Holurile foarte mici nu vor necesita obiecte foarte voluminoase pentru amenajare, mai ales dacă vorbim despre mobilier. Mobilierul ocupă cea mai mare parte a camerelor, așa că nu ai face altceva decât să aglomerezi foarte mult holul, dacă și aici montezi foarte multe corpuri de mobilă. Optează în loc pentru o canapea simplă, pentru o măsuță sau chiar pentru construcția unui dressing încorporat, mascat cu ajutorul unor uși glisante, astfel încât să beneficiezi de senzația de continuitate. Este important să organizezi cât mai bine spațiul, să nu lași lucruri la vedere, cum ar fi hainele sau pantofii în dezordine. Aceste articole vor avea nevoie de spații dedicate, atât prin prisma aerisirii, cât și prin prisma amenajării corecte a spațiului.

Alege un iluminat similar cu celelalte camere

Nu folosi lumina rece în hol dacă în restul camerelor ai lumină caldă, tocmai pentru a nu crea discrepanțe la nivel vizual. Poți folosi tehnologii noi de iluminare cu LED, care te vor ajuta să obții un efect de iluminare uniformă, dar și o economie vizibile în ceea ce privește factura la electricitate. Holul este la fel de important ca orice parte a casei tale, pentru că de aici orice persoană pășește spre interiorul casei tale. De aceea este nevoie de amenajări corecte și de ordine, pentru a te putea bucura de un spațiu cât mai estetic și cât mai ușor de integrat în arhitectura totală a locuinței.

Sursa foto: piatraonline.ro/marmura-cappuccino-polisata-61-x-30-5-x-1-2-cm