Timisoara

Cum să alegi lustra perfectă pentru bucătărie?

Cum să alegi lustra perfectă pentru bucătărie?

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 2 luni si 1 saptamana
Apartine de
DWF
Vizualizari
115

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Alegerea corpurilor de iluminat pentru bucătărie reprezintă un pas important în amenajarea acestei camere. Soluțiile de iluminat contribuie la designul încăperii atât din punct de vedere estetic, cât și practic. Din acest motiv, este recomandat să le achiziționezi conform anumitor criterii, cum ar fi înălțimea plafonului, tehnologia de iluminare, stilul decorativ etc. Citește acest articol și descoperă câteva recomandări care te pot ajuta să alegi lustra potrivită pentru bucătăria ta!

Alege lustra în funcție de dimensiunea bucătăriei tale


Când cumperi un corp de iluminat pentru bucătărie este important să iei în considerare dimensiunea camerei, astfel încât să cunoști sarcina de iluminat. Este recomandat să măsori cu atenție încăperea, ca mai apoi să calculezi câte lustre îți sunt necesare și cât de înalte pot fi acestea. Pentru a determina cât de multă lumină ai nevoie în această încăpere, poți să înmulțești suprafața podelei din bucătărie cu 10 - 15 W, cantitatea de lumină necesară pentru un metru pătrat. Așadar, dacă ai o bucătărie înaltă și mare, de 20 metri pătrați, atunci suma surselor de lumină din cameră trebuie să atingă 200 sau 300 W. Este indicat să achiziționezi lustre LED de bucătărie cu becuri puternice, de 12 - 15 W. Dacă ai o bucătărie mică, de 9 metri pătrați, poți opta pentru 2-3 corpuri de iluminat cu becuri mai slabe, sau pentru o singură lustră, cu un bec incandescent de 90 W, sau cu unul LED de 12 W.

Achiziționează lustra în funcție de stilul de amenajare al bucătăriei tale


Odată ce ai stabilit nevoile funcționale ale bucătăriei tale, caută acele soluții de iluminat care se potrivesc atât gusturilor tale personale, cât și celorlalte decorațiuni din casă. În cazul în care interiorul locuinței tale respectă liniile unui anumit stil de design, atunci este important să găsești lustre ale căror forme, finisaje și modele să se armonizeze cu restul decorului. Continuitatea designului în întreaga locuință poate fi influențată de alegeri intenționate, precum asortarea culorilor de accent sau a finisajelor corpurilor de iluminat. De exemplu, dacă ai o bucătărie amenajată rustic, poți opta pentru o lustră cu sfoară, iar dacă bucătăria ta este modernă, atunci poți alege lustre sculpturale, cu abajururi mate.

Ia în considerare temperatura luminii și tehnologia de iluminare


Culoarea surselor de lumină este clasificată în trei categorii:

  • caldă: Dacă îți dorești să obții o atmosferă caldă, plăcută și relaxată, atunci achiziționează lustre cu becuri de până la 3300 K;
  • neutră sau intermediară: În cazul în care vrei să realizezi o iluminare parțial integrată cu cea naturală, atunci optează pentru becuri cu temperatura culorii între 3300 și 5300 K;
  • rece: Dacă ai o bucătărie cu multe ferestre, iar nivelul de iluminare naturală este ridicat, atunci este recomandat să alegi becuri cu temperatura culorii mai mare de 5300 K.

De asemenea, pe piață găsești mai multe tipuri de becuri. Acestea diferă din punct de vedere al intensității luminii, temperaturii culorii, consumului de energie, indicelui de redare al culorilor, soclului, unghiului de lumină etc. Iată principalele opțiuni pe care le ai la dispoziție:

  • bec incandescent: Are o culoare plăcută a luminii, un preț de achiziție mic, însă durata de viață este foarte scurtă;
  • bec cu halogen: Acesta conține elemente de halogen, pot funcționa la temperaturi de peste 250 grade Celsius, au o aprindere imediată, iar prețul de achiziție este mic;
  • bec LED: au un consum redus de energie, iluminează imediat după aprindere la puterea lor maximă, au o durată de viață de până la 10 ani și sunt rezistente la șocuri și deteriorări mecanice.

Pune în aplicare aceste sfaturi și achiziționează lustra perfectă pentru bucătăria ta! În acest mod te poți bucura de o iluminare corectă a spațiului tău, precum și de atmosfera pe care vrei să o obții.


Sursă foto: Shutterstock.com