Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal - Sever Bocu

Euroinstal Timisoara - instalatii sanitare, centrale termice
https://euro-instal.ro

Cum să alegi un cuptor de ceramică de calitate

Cum să alegi un cuptor de ceramică de calitate

Detalii stire

Categorie
Stiri diverse
Modificat
acum 11 luni si 1 saptamana
Apartine de
DWF
Vizualizari
472

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Cuptorul de ceramică este un dispozitiv special, destinat doar anumitor tipuri de activități. Astfel, meșteșugarii, artiștii profesioniști sau amatori care fac modelaj în ceramică, dar și specialiștii din laboratoarele de tehnică dentară au nevoie de un astfel de cuptor care să prezinte caracteristici total diferite de cele ale unui cuptor de bucătărie obișnuit.

Tocmai pentru că este vorba de un dispozitiv de nișă, parametrii de calitate ai unui cuptor de ceramică sunt mai puțin cunoscuți, așa că am decis să îți venim în ajutor, dacă vrei să-ți comanzi un astfel de aparat. Așadar, iată ce ar trebuie să ai în vedere atunci când alegi un cuptor de ceramică!

Temperatura de ardere

Unul din principalele aspecte care face diferența între un cuptor de ceramică și unul obișnuit este temperatura de ardere, care, în cazul primului, atinge valori mult mai mari. Prin urmare, ai nevoie de un cuptor de ceramică pentru că poate atinge temperaturi mult mai mari, necesare pentru arderea obiectelor de ceramică, a glazurilor sau altor materiale. Un cuptor de calitate trebuie să atingă o temperatură de cel puțin 1.000 de grade, iar un cuptor ideal pentru modelaj în ceramică ar trebui să ajungă la 1.200 de grade. Dacă ai nevoie de un cuptor de ceramică pentru un laborator de tehnică dentară, trebuie să cauți un model care atinge o temperatură de 1.500 de grade sau mai mult. De ce? Pentru că în acest domeniu se lucrează cu materiale care se sintetizează la temperaturi în jurul acestei valori.

Detaliile tehnice


După ce te-a asigurat că modelul pe care ai pus ochii atinge un nivel optim de temperatură, trebuie să cercetezi și celelalte specificații tehnice. Un cuptor de calitate ar trebui să aibă mai multe programe de ardere, la temperaturi diferite, oferind totodată și opțiunea ajustării ratei de răcire. De asemenea, ar fi ideal ca dispozitivul să-ți permită să realizezi tu propriile programe de ardere, care să se potrivească perfect nevoilor tale. Dincolo de aceste aspecte, este important ca modelul să fie dotat cu cât mai multe funcții și facilități care să-ți poată ușura munca.

Capacitatea

Din acest punct de vedere, cuptorul de ceramică trebuie ales în funcție de volumul tău de muncă și de numărul de obiecte care trebuie prelucrate. Astfel, dacă vorbim de un volum mare de lucru, este recomandat un cuptor cu capacitate mai mare, poate chiar unul profesional. De asemenea, pe piață vei găsi cuptoare care utilizează o singură tavă, dar și modele cu două sau mai multe tăvi. Bineînțeles, prețul crește în funcție de capacitate, așa că nu are rost să investești într-un cuptor foarte mare, dacă nu ai absolută nevoie de el.

Nivelul de siguranță

Utilizarea unui astfel de cuptor presupune un anumit grad de risc, atât din cauza temperaturilor foarte ridicate, cât și prin prisma faptului că ai nevoie de curent de înaltă intensitate pentru a-l alimenta. Așadar, trebuie să te asiguri că modelul ales este sută la sută sigur și că respectă toate normele impuse pentru produsele din categoria sa. Este important să fie prevăzut cu cât mai multe straturi izolatoare, astfel încât temperatura să nu se transmită la exterior, iar camera de ardere să fie căptușită cu materiale foarte rezistente la căldură. De asemenea, trebuie să fie dotat cu picioare pentru a nu sta așezat direct pe podea, iar dacă acestea au role pentru o mai bună mobilitate, trebuie să existe și un sistem de blocare.

Achiziția unui cuptor de ceramică presupune o investiție destul de importantă, prețurile unor astfel de dispozitive fiind în raport cu performanțele lor. De aceea, înainte de a face alegerea, este important studiezi cu atenție toate aspectele pe care ți le-am prezentat, pentru a te asigura că ai investit într-un lucru de calitate.

Sursa foto: unsplash.com/photos/_9carLjK19I

Anunt Diamant Timisoreni.ro - publicitate online

Oferim publicitatea online prin intermediul site-urilor: timisoreni.ro, ​bucuresteni.ro, ​aradeni.ro, ​roportal.ro, ​clujeni.com, ​ghid-constructii.ro etc, medicina-umana.ro si constanteni.ro suport clientului pentru o promovare de calitatea in mediul online.
https://www.timisoreni.ro/site/publicitate/