Timisoara

Cum să alegi vinul de Paști dintr-un magazin online

Cum să alegi vinul de Paști dintr-un magazin online

Detalii articol

Categorie
Articole / anunturi mancare si bautura
Modificat
acum 3 saptamani si 3 zile
Apartine de
DWF
Vizualizari
119

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Universul vinicol te copleșește și nu știi ce vin să alegi pentru Paști? Atunci, trebuie să dispui de o bază solidă de informații!

Alegerea unei sticle de vin pentru masa de Paște dintr-un magazin online de băuturi alcoolice poate fi o sarcină foarte dificilă, mai ales dacă nu știi atât de multe informații despre vinuri. De multe ori, chiar și profesioniștilor din industria vinului li se pare o sarcină anevoioasă.

Ești curios să știi cum alegi vinul de Paști dintr-un magazin online?

Cel mai important pas în alegerea vinului ar trebui să aibă loc chiar înainte de a începe căutarea în mediul online. Cunoști tipul de vin pe care îl cauți? Roșu, alb sau roze? Probabil că vrei să te lămurești care sunt diferențele dintre cele trei tipuri de vin! Ești gata să afli?

 • Roșu - Pulpa tuturor strugurilor este, aproape fără excepție, de culoare verzui-cenușie; culoarea pielițelor fiind ceea ce determină nuanța vinului. Din struguri cu pielițe galbene sau verzi nu se poate face vin roșu. Vinul este roșu doar dacă se folosesc struguri de culoare închisă pentru producerea mustului. Cu cât sunt mai groase pielițele de strugure și cu cât mustul rămâne în contact mai îndelungat cu ele, cu atât va fi mai intensă culoarea vinului roșu rezultat. Vinurile roșii sunt, în general, considerate a fi printre cele mai complexe, căci au o mulțime de arome care le pot face să fie o bucurie pentru masa de Paști.

 • Roze - Nuanța de roz a acestei categorii de vinuri se obține lăsând mustul în contact cu pielițele de strugure negru vreme de doar câteva ore. Vinul roze este uneori produs dintr-un amestec de strugure de culoare deschisă și negri, ocazional și dintr-un cupaj de vin albși puțin vin roșu, după fermentare. Vinul roze reprezintă o categorie din ce în ce mai respectată, cu tendința să fie băut în orice anotimp, nu numai vara.

 • Alb - Strugurii cu pielița de culoare deschisă pot produce doar vin alb, deși, în condițiile unei manipulări deosebit de atente, evitând contactul cu pielițele, este posibil să se facă vin alb din strugure cu pielița de culoare închisă. El este uneori denumit Blanc de Noirs, în special în Champagne.

Următorii pași pentru alegerea vinului de Paști

Trecerea în revistă a vastei game de sticle de vin oferite de vânzătorii cu amănuntul online poate fi deconcertant. Vei primi, în rândurile de mai jos, zece sfaturi, dar rămâne practic imposibil să călăuzești pe cineva către o sticlă anume fără să-i cunoști preferințele personale și fără a fi prezent alături de el. Totuși, este imperioasă punerea la dispoziție băutorilor de vin suficiente informații în așa fel încât să poată lua hotărâri în cunoștință de cauză.

Magazinele de vinuri și librăriile au o mulțime de lucruri în comun

La fel cum unui librar îi poți spune ce gusturi și ce antipatii ai, iar el îți poate face cele mai potrivite recomandări, este o politică la fel de înțeleaptă să îi dezvălui unui profesionist al vinului ce anume îți place și să îl rogi să-ți propună ceva potrivit, însă care să fie mai aventuros, cu un raport calitate-preț mai favorabil sau mai bine făcut. Supermarketurile pot avea putere de cumpărare masivă, ceea ce e convenabil numai în privința sortimentelor cele mai ieftine, iar în zilele noastre aceste magazine aleg prea rar vinurile pornind de la calitatea lor. De aceea este preferabil să încurajăm și să susținem magazinele de băuturi alcoolice online, cei cărora le pasă cu adevărat și înțeleg fiecare dintre sticlele pe care le pun în vânzare.

Alcool Discount, excelență în privința vinurilor

Dacă vrei un vin bun de Paști, trebuie să consulți site-ul Alcool Discount! Alcool Discount prezintă un catalog online variat, cu vinuri naționale și internaționale, unele chiar premiate, care satisfac cerințele consumatorilor. Atentă asupra calității și diversității, echipa oferă consumatorilor asistență continuă, experiență în ambalarea produselor și rapiditate în plasarea comenzii. Peste 500 de vinuri la prețuri avantajoase te așteaptă să le încerci de Paști! Deci, alb roșu sau roze?

Iată, așadar, zece sfaturi în alegerea vinului de Paști:

Parcurge seria cu 10 soluții ușor mai aventuroase pornind de la principiul „dacă îți place X,Y, va fi un deliciu”. Lasă-te în voia aventurii! Dacă ești totuși încăpățânat, află că pe site-ul Alcool Discount, fiecare produs este însoțit de o descriere temeinică, lucru care te poate ajuta să afli informații utile despre vinurile care îți prezintă interes pentru masa de Paști.

 • Alternativa inteligentă (uneori mai ieftină, de multe ori mai interesantă): Chardonnay - Colombard, Vieux Papes, 0.75L, 11.5% alc., Franța.
 • Vinuri roșii bune tip bordeaux: Porto roșu: Presidential Colheita 1985, 20% alc., 0.75L, Portugalia
 • Alternativa costisitoare, dar premiată: Château Malartic-Lagravière Pessac-Léognan, 0.75L, 13.5% alc., Franța. Acest vin a fost premiat de 2 ori de James Suckling, obținând 9.4 și 9.5.James Suckling este unul dintre cei mai influenți degustători și critici de vin din lume. Recenziile lui sunt respectate de colecționarii serioși de vinuri premiate. Dacă un vin a primit un scor în urma degustării lui James Suckling este o răsplată deosebită.
 • Cea mai bună variantă raport calitate-preț: un roze italienesc inegalabil: Cupaj, Tenuta Rapitalà Rosato Sicilia, 0.75L, 12% alc., Italia
 • Un Pinot Grigio plin de caracter: Pinot Grigio, Conti Formentini Collio, 13.5% alc., 0.75L, Italia
 • Alternativa sigură: un Cabernet Sauvignon – Shiraz românesc: Cabernet Sauvignon - Shiraz, Lacerta Dealu Mare, 0.75L, 14.2% alc., Romania
 • Din regiunea Rioja, vin spaniol sigur și intens: Tempranillo, Pata Negra Reserva Rioja, 0.75L, 13.5% alc., Spania
 • Sauvignon Blanc din Uruguay: Sauvignon Blanc, Gimenez Mendez Alta Reserva, 0.75L, 12% alc., Uruguay
 • Un Muscat alb dulce din Grecia: Muscat, Kourtaki Samos, 0.75L, 15% alc., Grecia
 • Un vin alb sec din Republica Moldova: Alb de Purcari, 13.5% alc., 0.75L, Republica Moldova

Mai mult, Easter Sale la Alcool Discount

Posibilitățile de a alege un vin bun de Paști sunt nelimitate cu Easter Sale, mai ales că Alcool Discount oferă promoții pe care nu ai cum să le refuzi! De Paști, bucură-te de alegerea personală în privința vinului, căci și dacă greșești, nu vei plăti scump!

Dacă dorești să faci deplin conștient alegerea din catalogul online, profită de reducerile oferite de Alcool Discount!