Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal - Aeroterme si convectoare, Aparate de aer conditionat, Boilere, Calorifere, Cazane, Centrale termice, Panouri radiante, Panouri solare, Pompe de apă, hidrofoare, Pompe de caldura, Radiatoare, Sobe si seminee, Termostate, Tevi si robineti, Ventilatoare
https://euro-instal.ro

Cum să alegi vopseaua pentru interior

Cum să alegi vopseaua pentru interior

Detalii articol

Categorie
Articole amenajare si decoratiuni
Modificat
acum 1 an si 1 luna
Vizualizari
417

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Zugrăvirea locuinței sau chiar redecorarea unei încăperi anume este un proces pe cât de obositor și stresant, pe atât de satisfăcător în final, atunci când te bucuri de rezultatul obținut. Iar ori de câte ori îți propui o redecorare, în mod inevitabil vei fi nevoit să te decizi asupra unei vopsele pentru interior.

Fie că vrei să faci o schimbare majoră și să schimbi culorile din locuință, sau fie că acestea au suferit în urma trecerii timpului, alegerea unei vopsele de calitate pentru interior este necesară, doar că nu este chiar atât de simplu de realizat. Acesta este motivul pentru care am decis ca în acest articol să realizăm un ghid despre cum se alege corect vopseaua pentru interior. Iată care sunt cele mai importante aspecte pe care ar trebui să le ai în vedere atunci când cumperi vopsea pentru interior:

Încăperea


în care vei aplica vopseaua Înainte de toate, stabilește care este încăperea pentru care achiziționezi vopseaua. Iar asta deoarece nu poți aplica lavabilă interior de același tip atât în dormitor cât și în baie în bucătărie. Ori poate că vei putea face asta, dar nu este neapărat o idee prea bună.

De aceea, atunci când cumperi vopsea lavabilă, trebuie să te asiguri că produsul ales se prezintă cât mai bine în fața provocărilor la care va fi expusă. De exemplu, dacă vrei vopsea tavan pentru baie, atunci ar trebui să te asiguri că aceasta are o rezistență ridicată împotriva umezelii precum și o soluție anti-mucegai incorporată. Aceeași caracteristică ar trebui să o prezinte și o vopsea sol.

Mai mult decât atât, pe Toncorner.ro vei găsi vopsea lavabilă special dedicată bucătăriei. Aceasta va fi rezistentă atât la vapori cât și la murdărie, ușor de curățat. În ceea ce privește vopseaua lavabilă folosită în camerele pentru copii, sau în locuințele în care sunt persoane cu alergii sau cu o sensibilitate ridicată ar trebui să alegi o vopsea cu ioni de argint. Aceasta va fi antibacteriană iar astfel mediul din casă va fi mult mai sigur și mai sănătos.

Gradul de lavabilitate


Credeai că o vopsea pentru interior se alege ținând cont strict de aspectul său? Ei bine, află că nu. Nu este suficient să alegi o vopsea lucioasă interior, iar mai apoi să te bucuri de o locuință frumoasă și confortabilă. Dimpotrivă! Gradul de lavabilitate reprezintă un alt aspect ce nu ar trebui să îți scape din vedere. Poți alege să folosești o vopsea semilavabilă, vopsea lavabilă sau vopsea superlavabilă, cea din urmă fiind opțiunea pe care o recomandăm cu insistență.

Aderență

De asemenea, aderența reprezintă un alt criteriu important de alegere a vopselii pentru interior. În primul rând, în general vopselele lavabile pentru interior sunt compatibile cu aproape toate tipurile de suprafețe. Totuși, pot exista și cazuri în care ai nevoie să vopsești o suprafață din metal, iar astfel ar trebui să optezi pentru o vopsea metal interior cu o aderență cât mai bună.

Gradul de acoperire

Nu îți dorești să rămâi fără vopsea la jumătatea peretelui, nu? Ei bine, verifică gradul de acoperire. Fiecare produs în parte prezintă un grad mai mult sau mai puțin generos, așa că reprezintă o informație de care să te interesezi numaidecât. Doar în acest fel poți achiziționa cantitatea suficientă de vopsea mată interior, pentru a nu întâmpina surprize neplăcute în timpul aplicării.

Timp de uscare

Așa cum spuneam, zugrăvirea este un proces obositor. Drept urmare, este de înțeles dorința de alege o vopsea cu timp de uscare cât mai scurt. Asta deoarece în acest mod vei putea să îți așezi toate lucrurile la locul lor, scăpând de deranjul și disconfortul provocat de această operațiune de reamenajare. În final, ai mai putea ține cont doar de aspectul vopselei, deoarece vei găsi diferite opțiuni, de la vopsea satinată interior la vopsea lemn interior. În acest sens, lasă-ți propriile preferințe să aleagă pentru tine.

Vei găsi cu ușurință peste 1000 de nuante de vopsea mata „poudre” pentru pereti, așa că nu îți rămâne decât să te decizi asupra nuanței dorite, să o cumperi și să o aplici pe pereți. Rezultatul se va ridica, fără dar sau poate, la nivelul așteptărilor tale.

Filtre articol

Categorie articol: Amenajari

Anunt Diamant Euroinstal - Sever Bocu

Euroinstal Timisoara - instalatii sanitare, centrale termice
https://euro-instal.ro