Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal - Aeroterme si convectoare, Aparate de aer conditionat, Boilere, Calorifere, Cazane, Centrale termice, Panouri radiante, Panouri solare, Pompe de apă, hidrofoare, Pompe de caldura, Radiatoare, Sobe si seminee, Termostate, Tevi si robineti, Ventilatoare
https://euro-instal.ro

Cum să conduci în siguranță pe timp de iarnă

Cum să conduci în siguranță pe timp de iarnă

Detalii stire

Categorie
Stiri auto / moto
Modificat
acum 9 luni si 2 saptamani
Vizualizari
375

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Acum că zăpada s-a așezat pe cea mai mare parte a țării, putem vorbi despre condusul pe timp de iarnă. Dar pentru a te bucura de perioada acesta în siguranță, trebuie să fii pregătit pentru condusul pe zăpadă și să ai un vehicul bine echipat.

Înainte de a porni la drum
Trebuie să verifici mai întâi starea vremii și a drumului, acest lucru te va ajuta să ajustezi traseul și orarul. Asigură-te că dezăpezești mașina complet și îndepărtezi gheața de pe parbriz. Verifică lichidul de parbriz și ștergătoarele. Este indicat să ai o lopată, un sac de nisip și lanțurile antiderapante în portbagaj. Pe lângă echiparea mașinii cu anvelope de iarnă, un alt aspect important este să pornești motorul și să îl lași să se încălzească pentru câteva minute. Acum că mașina ta este pregătită, hai să discutăm despre cum să conduci în siguranță pe zăpadă.

Iarna în trafic
 1. Dacă ai în plan o călătorie mai lungă, anunță-i pe cei dragi de orarul și traseul tău; în cazul în care întâmpini dificultăți aceștia pot anunța autoritățile.
 2. Redu viteza și păstrează distanța. Ține cont că pe timp de iarnă distanța de frânare poate crește de până la 10 ori iar cel mai bine este să fii precaut.
 3. Evită folosirea sistemelor de pilot automat pentru a te putea adapta rapid situațiilor neașteptate.
 4. Folosește frâna de motor cât mai des. Încearcă să frânezi treptat pentru a evita alunecarea și folosește frâna de motor (trecerea progresivă în trepte de viteză inferioare) atunci când ai posibilitatea.
 5. Dacă drumul este acoperit de zăpadă, încearcă să nu circuli pe urmele mașinii din față deoarece pe zăpada tasată ai mai puțină aderență.
 6. Nu accelera puternic, dar totodată ai grijă să ai suficient avânt atunci când urci în pantă.

Dacă simți că mașina derapează, încetinește și rotește volanul în direcția derapajului. Îți reamintim că derapajul se referă la momentul în care partea din spate a vehiculului alunecă în diferite direcții, iar rotirea volanului în aceeași direcție cu derapajul, te ajută să îți recapeți stabilitatea.

Ce faci dacă rămâi blocat?
 1. Încearcă să te oprești cât mai aproape de marginea drumului și așează triunghiurile reflectorizante la o distanță mai mare. Aprinde luminile de avarie pentru ca celelalte mașini sa te observe din timp.
 2. Pentru a menține căldura și a economisi combustibil, pornește motorul doar câteva minute la fiecare oră.
 3. Asigură-te că țeava de eșapament nu este acoperită cu zăpadă, altfel toate substanțele nocive vor intra în vehicul și te poți sufoca.
 4. Nu în ultimul rând, informează autoritățile despre locația ta.
După cum am menționat anterior, dacă condițiile meteo nu sunt favorabile, încercă să amâni plecarea. Dacă este necesar să călătorești, ține cont de aceste sfaturi pentru a ajunge la destinație în siguranță.

Comandă anvelope de iarnă de pe Radburg.ro
Cea mai simplă modalitate de a comanda online anvelope de iarnă este să intri pe radburg.ro. În cateva click-uri poți adauga în coș produsele dorite și acestea vor fi livrate la adresa dorită. Ai beneficii cum ar fi:
 1. Transport gratuit
 2. Consultanță gratuită
 3. Garanție până la 3 ani
 4. O gama largă de produse din care poți alege
Pe radburg.ro poți găsi anvelope de iarnă pentru orice tip de mașină și poți alege de la anvelope premium până la anvelope din clasa economică.

Anunt Diamant Euroinstal - Bulevardul Liviu Rebreanu

Euroinstal Timisoara - Bulevardul Liviu Rebreanu
https://euro-instal.ro