Timisoara

Anunt Diamant Claudia Nastacă

Claudia Nastacă - organizator de cursuri din Timisoara pentru copii, ateliere pentru copii

Cum să dezvolți inteligența copilului tău prin joc

Cum să dezvolți inteligența copilului tău prin joc

Detalii stire

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
435

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Cine nu-și dorește să aibă un copil inteligent, care să fie supranumit micul Einstein? Cu toții am vrea să le oferim celor mici toate condițiile necesare pentru atingerea unui nivel superior de cunoștințe. Creierul uman este un organ miraculos, ce are capacități incredibile, iar dezvoltarea lui astfel încât să își atingă potențialul maxim, ne face să fim încrezători cu privire la succesul viitor.

În timp ce majoritatea oamenilor sunt conștienți despre importanța mișcării fizice pentru antrenarea mușchilor, foarte puțini aplică această informație și în cazul creierului. Acesta are nevoie de exerciții continue pentru a se modela, organiza și a dezvolta noi legături neuronale. Creierul uman își rescrie în continuu modul în care operează, adaptându-se constant, inclusiv din punct de vedere fizic, la experiențele noastre. Ca și mușchii corpului, creierul poate fi antrenat pentru a judeca mai bine și mai limpede.

Dacă te întrebi ce poți face pentru antrenarea continuă a inteligenței copilului tău, trebuie să știi că lucrurile nu sunt foarte complicate. Cele mai importante sunt activitățile de zi cu zi, alături de părinți și familie. Joaca este o preocupare importantă pentru copii, atunci fiind momentul când ei învață cel mai mult. Cu ajutorul unor jocuri de memorie și inteligență pentru copii, creierul micuților își creează fundația pentru inteligența emoțională și socială, prin construirea unor noi conexiuni neuronale.

1. Lectura


Pe lângă plăcerea de a asculta poveștile pe care i le citești, copilul tău va beneficia de un exercițiu lingvistic important, dezvoltându-și capacitatea de a procesa informații, cu ajutorul limbajului și al cuvintelor. Citirea este mult mai complexă comparativ cu urmărirea unor poze sau imagini video, fiind nevoie de conexiuni suplimentare. Lectura implică folosirea la maxim a imaginației și construirea unor tablouri mintale ce urmează cursul poveștii.

2. Jocurile muzicale


Încurajează-l pe cel mic să cânte și să danseze, ori de câte ori are ocazia. O idee foarte bună este să îi cumperi un instrument muzical de jucărie, iar dacă vei vedea că este pasionat să afle mai multe despre acesta, îi poți oferi oportunitatea de a-l studia cu un profesor. Specialiștii în dezvoltarea cognitivă spun că ritmul și sunetele muzicii ajută creierul să proceseze și să transmită mai rapid informațiile. Copiii expuși de mici la muzică au rezultate mai bune în ceea ce privește abilitățile lingvistice, de citire, sociale etc.

3. Jocurile art & craft


Acest tip de jocuri se bazează pe dexteritate și creativitate, iar copilul tău va învăța să își exprime mai bine emoțiile, chiar dacă nu și-a dezvoltat încă vocabularul în această direcție. De asemenea, sunt stimulate abilitățile de rezolvare a problemelor și identificarea legăturii dintre cauză și efect. Fiecare operă de artă finalizată, îi va aduce copilului un „boost” de încredere, îi va dezvolta curajul și stima de sine.

4. Puzzle-urile


Acestea au un impact major asupra abilităților intelectuale, atât prin coordonarea ochi-mână, dar și prin identificarea formelor și a dimensiunilor. Copilul tău va învăța concepte noi legate de spațialitate și, datorită abilităților motorii fine pe care le va exersa, va putea să scrie mai ușor, să facă desene mai complexe și chiar să cânte la instrumente.

Chiar dacă unii copii nu dau semne de inteligență ridicată la anumite vârste fragede, asta nu înseamnă că nu vor putea fi viitoare genii. Cei mai mulți specialiști în dezvoltarea copiilor sunt de acord că un copil își poate atinge potențialul maxim dacă trăiește într-un mediu pozitiv, care îi hrănește curiozitatea și îi stimulează inteligența. De asemenea, abilitățile sale emoționale și cognitive vor fi și ele susținute corespunzător, făcând succesul mult mai probabil în viața de adult.

Poți dezvolta inteligența copilului tău oferindu-i un mediu propice pentru învățare. Asigură-te că se joacă suficient, doarme destul, mănâncă ce trebuie și face îndeajuns de multă mișcare fizică! Astfel copilul tău se va dezvolta armonios din toate punctele de vedere.

Sursa foto: piqsels.com/en/public-domain-photo-jydpl

Gratuit O nouă aplicație ortodoxă gratuită: Lumea ortodoxiei

Aplicația conține: calendar ortodox 2019-2030, biserici / mănăstiri din România, biblia ortodoxă, bibliotecă ortodoxă (acatiste, tropare, viețile sfinților, proloage, predici, tâlcuiri, filocalia etc.)