Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal - Giroc

Euroinstal Giroc - boilere, centrale termice, sisteme de incalzire
https://euro-instal.ro

Cum să eviți neplăcerile când cumperi piese auto online

Cum să eviți neplăcerile când cumperi piese auto online

Detalii stire

Categorie
Stiri auto / moto
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
658

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Magazinele online sunt o variantă foarte comodă și sigură pentru achiziționarea pieselor auto. Deoarece majoritatea au depozite proprii și nu au cheltuieli suplimentare cu chiria și utilitățile proprii ori cu vânzătorii, prețurile pe care le practică sunt mult mai accesibile. Cu un sigur search pe internet și doar câteva clickuri poți comanda orice, chiar și piese auto Dacia, iar a doua zi le vei primi acasă. Costurile pentru transport, care se adaugă la prețul cumpărăturilor, sunt la rândul lor mai mici decât eventualele cheltuieli cu benzina pe care ai consuma-o dacă ai merge într-unul sau mai multe magazine fizice.

Deși achiziția pieselor auto din magazine are nenumărate avantaje, există câteva aspecte la care va trebui să fii atent, pentru a evita orice neplăceri.

1. Discută cu mecanicul tău pentru a stabili cu exactitate de ce piese auto ai nevoie

Va trebui să primești indicații complete, referitor la piesă, la model, la producător și la cantitate. Nu este destul să-ți spună să cumperi frâne, deoarece trebuie schimbate. Ideal ar fi chiar să-ți recomande câteva site-uri de unde poți cumpăra respectivele piese auto și să îți ofere seria sau codul aferente.

2. Verifică codul piesei pe care dorești să o cumperi pentru a te asigura că este compatibilă cu mașina ta

Dacă ai găsit un magazin online, cu prețuri bine, nu este destul să alegi niște frâne care ți se par ție potrivite. Verifică pe site-ul producătorului dacă piesele auto pe care dorești să le cumperi, sunt potrivite pentru mașina ta. Dacă ți se pare complicat sau dacă nu găsești informațiile respective online, cere să discuți cu un consultant care te poate ajuta să faci cele mai potrivite alegeri.

3. Verifică review-urile pe care le-au lăsat alți clienți pentru magazin

Prima impresie referitoare la seriozitatea unui magazin online, este legată de review-urile pe care le-au lăsat clienții. Chiar dacă nu te poți baza 100% pe acestea, măcar îți poți face o idee dacă merită să cumperi de acolo sau nu. Dacă mulți clienți se plâng de faptul că nu au primit ce au comandat, că produsele au fost livrate cu întârziere ori că nu sunt de calitate, cu siguranță nu vei dori să comanzi de acolo.

4. Alege plata la primirea coletului dacă este prima dată când comanzi

Cand plătești online, cu cardul, banii îți vor fi automat retrași din cont și nu mai ai control asupra lor. Dacă produsele nu sunt livrate ori dacă întârzie prea mult, va fi destul de greu să îți recuperezi banii. Dacă, în schimbi, alegi să faci plata la livrare, vei fi avea control asupra banilor tăi. În cel mai rău caz, dacă nu primești produsele, va trebui să comanzi din altă parte.

5. Verifică posibilitatea de a urmări coletul

Un magazin online serios are contract pentru livrarea produselor cu o companie de transport, la rândul ei serioasă. Cele mai multe companii de livrare dețin aplicații care urmăresc în timp real statusul coletelor, astfel încât vei putea să știi în orice moment unde se află acesta.

6. Alege site-uri care oferă garanție

La fel ca și magazinele fizice, magazinele online ar trebui să ofere garanție pentru piesele pe care le comercializează. Dacă acest detaliu nu este specificat în politicile publicate pe site, solicită informații detaliate. Nu vrei să ai neplăcuta surpriză ca produsele comandate să se strice și să fii nevoit să suporți toate cheltuielile cu repararea sau înlocuirea acestora.

7. Verifică politica de retur pentru piesele auto cumpărate

Conform legislației în vigoare, orice bun sau produs poate fi returnat în termen de 30 de zile de la data cumpărării, fără să fie nevoie de niciun fel de explicații. Acest detaliu trebuie să se regăsească menționat clar pe site-ul magazinelor online.

Sursa foto: pixabay.com/photos/car-engine-motor-wires-suspension-2773263/

Anunt Diamant PFS Cleaning

PFS Cleaning Timisoara - curatenie industriala in Timisoara, Craiova, Targu Jiu, Turnu Severin, Oradea, Arad - alpinism utilitar, vanzare produse curatenie, curatenie pentru birouri, curatenie pentru hale, curateniedupa constructori, spalat mocheta cu monodisc
https://pfscleaning.ro