Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal - Sever Bocu

Euroinstal Timisoara - instalatii sanitare, centrale termice
https://euro-instal.ro

Cum să faci un împrumut online: Ce trebuie să știi

Cum să faci un împrumut online: Ce trebuie să știi

Detalii stire

Categorie
Stiri afaceri - economie
Modificat
acum 1 an si 1 luna
Apartine de
DWF
Vizualizari
434

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Un împrumut online poate reprezenta una dintre cele mai facile și sigure modalități prin care să depășești un impas financiar neprevăzut, la care poți apela fără nicio deplasare la bancă și documente administrative complicate.

Unde poți aplica pentru un împrumut online

Dacă vrei să obții un credit folosind doar un telefon mobil conectat la internet, trebuie să știi că aceste facilități sunt oferite de instituții financiare nebancare (IFN), fie pe pagina lor de internet, fie prin intermediul propriei aplicații. Poți obține suma de bani de care ai nevoie în doar câteva minute și fără să trebuiască să străbați orașul până la cea mai apropiată bancă. Avantajele unui astfel de împrumut sunt rapiditatea cu care se desfășoară întreg procesul de depunere și evaluare a solicitării de credit, acesta putând fi acordat inclusiv în decursul unei singure zile. IFN-ul procesează transferul banilor instant sau în cel mult câteva ore după aprobare.

Condițiile pentru a obține un împrumut online

Prima condiție esențială pentru a aplica pentru o astfel de facilitate, cum este și creditul exclusiv online prin Viaconto, este să ai un telefon mobil conectat la internet, care să îți permită să alegi operatorul financiar apt să asigure îndeplinirea nevoilor tale. Poți accesa un credit online dacă ai cel puțin 18 ani, rezidența pe teritoriul României și dovedești că ai un card bancar în care încasezi cu regularitate un venit.

În funcție de propriile reguli interne ale fiecărei IFN în parte, ai posibilitatea să obții un astfel de credit indiferent dacă veniturile încasate reprezintă câștiguri salariale, indemnizații de șomaj, venituri obținute din chirii sau alte asemenea remunerații cu caracter regulat. Cererea o completezi exclusiv online, iar împreună cu aceasta trebuie să trimiți o copie sau fotografie a cărții de identitate. De cele mai multe ori, această cerere este semnată direct prin intermediul formularului online depus. Poți întâlni și situații în care să trebuiască aplicată o semnătură electronică asupra cererii prin care soliciți împrumutul, operatorul financiar facilitând această operațiuni fără costuri suplimentare. Odată ce IFN creditor stabilește că ai posibilitatea să returnezi suma în termenul de timp propus, solicitarea ta va fi autorizată și banii vor fi transferați direct în contul tău, singurele întârzieri care pot apărea fiind determinate exclusiv de procedurile interne bancare prin care se procesează plata.

La ce să fii atent


Un aspect esențial pe care trebuie să îl ai în vedere când soliciți un astfel de credit este costul suplimentar sumei efectiv împrumutate, pe care trebuie să îl restitui. Dincolo de suma de bani obținută, va trebui să te asiguri că dobânda remuneratorie pe care o vei achita creditorului este într-un cuantum cât mai redus. Vei datora această dobândă, care se calculează procentual din suma obținută, fiecare operator financiar operând o politică de dobânzi proprie. De asemenea, trebuie să fii atent la procentul dobânzii penalizatoare, pe care va trebui să o suporți în cazul în care nu reușești să restitui împrumutul la timp. Și acest tip de dobândă se determină procentual din suma împrumutată, fiind datorată pentru fiecare zi de întârziere după împlinirea termenului de plată, putând varia în funcție de operator.

Aceste tipuri de dobânzi sunt practicate de toate instituțiile care facilitează obținerea de credite online, însă trebuie să fii atent la cuantumul concret al acestora pentru a alege cea mai potrivită soluție pentru nevoile tale. În plus, trebuie să ai în vedere că unele instituții percep un cost suplimentar pentru operațiuni precum analizarea dosarului sau validarea identității tale, toate acestea adăugându-se la suma finală pe care va trebui să o restitui.

Odată ce identifici toate aceste condiții comerciale și determini care este cea mai potrivită nevoilor tale, tot ce mai rămâne de făcut este să aloci 10 minute pentru a completa formularul de cerere, urmând ca banii solicitați să te ajute să depășești orice impas aproape instant.

Sursa foto: unsplash.com/photos/s8F8yglbpjo

Anunt Diamant Salsa Rebels

Salsa Rebels Timisoara ofer cursuri de salsa, bachata, kizomba si cha cha.
https://salsarebels.ro