Timisoara

Gratuit O nouă aplicație ortodoxă gratuită: Lumea ortodoxiei

Aplicația conține: calendar ortodox 2019-2030, biserici / mănăstiri din România, biblia ortodoxă, bibliotecă ortodoxă (acatiste, tropare, viețile sfinților, proloage, predici, tâlcuiri, filocalia etc.)

Cum să fii un părinte mai bun: 4 sfaturi utile

Cum să fii un părinte mai bun: 4 sfaturi utile

Detalii stire

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
471

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Cu siguranță, cea mai dificilă și provocatoare muncă este creșterea copiilor. Este activitatea în care nu ai șef, dar trebuie să muncești în fiecare zi, chiar și atunci când prichindeii dorm, să fii permanent cea mai bună versiune a ta și să-ți depășești condiția în fiecare clipă, dacă îți dorești ca cei mici să devină oameni frumoși. Nimeni nu se naște învățat și, ca în oricare alt domeniu, perfecționarea permanentă și atitudinea pozitivă sunt esențiale pentru a deveni un bun părinte.

Primul sfat: învață!

Nu venim pe lume cu un set anume de competențe în a ne crește frumos copiii, ci învățăm: din încercări, din greșeli, dar mai ales din experiențele altora, care au ajuns să înțeleagă cum să facă față provocărilor fiecărui moment din viața de părinte. Din discuțiile cu ceilalți părinți, cu educatorii sau învățătorii poți extrage multe alte informații valoroase despre cum să reușești în aventura de a-l educa pe cel mic; atenția concentrată pe nevoile prichindelului este, însă, în multe cazuri cel mai bun profesor.

În prezent, mediul virtual sunt numeroase cărți de parenting care ne pot ajuta – cea mai bogată sursă de informații despre educație. Spre deosebire de sursele de informare de pe diverse site-uri, lucrările de specialitate în domeniul parentingului sintetizează excelent informația disponibilă, studiile de caz și bunele practici. Mediul online este extraordinar de bogat în informație despre parenting, dar este nevoie de multă răbdare și ore de căutări extinse pentru a găsi răspunsurile potrivite. În mod uzual, cei care au ceva valoros de spus în ceea ce privește educația, au canale Youtube dedicate acestui subiect și mențin o strânsă legătură cu cei care îi urmăresc.

Aplică ceea ce înveți în relația cu cel mic

Nu este suficient doar să acumulezi informație sau să trăiești contemplând ideile, cel mai important este ca lecțiile învățate să fie parte integrantă din relația cu copiii. Pentru a putea oferi educație de calitate, este necesar să petreci cât mai mult timp împreună cu cei mici, să le oferi dragoste și suport nelimitat, să le oferi libertatea de a fi cine doresc ei să fie, dar în combinația potrivită cu limitele de respectat. Un astfel de comportament oferă calitate relației, prin reacții și atitudini adecvate, dar este și o autentica manifestare a iubirii și a grijii pentru viitorul adult.

Fii tu ceea ce îți dorești ca urmașii tăi să fie!

Copii ascultă și urmăresc fiecare mișcare, îndeosebi a părinților, cu foarte mare atenție și copiază întocmai comportamentul celor mari; poate crezi că, fiind în altă cameră, copiii nu văd, dar ei ascultă cu atenție orice dialog dintre părinți. Prin urmare, dacă vrei ca cei mici să mănânce sănătos, să strângă masa, să spele farfuriile și să fie îngrijiți, trebuie să ai un astfel de comportament exemplar, pentru că ei copiază comportamente și, în mult mai mică măsură, urmează sfaturi. Orice dorești ca prichindelul să învețe, trebuie mai întâi tu să-ți dorești să înveți; dorința de permanentă educare și informare se induce prin puterea exemplului propriu și prin împreună lucrare, nu prin sfaturi sau dispoziții.

Lasă-i liberi și încurajează-i!

Poate că de prea multe ori suntem prizonierii impresiei că dacă noi am reușit într-un domeniu sau altul, este obligatoriu ca odraslele noastre să ne calce întocmai pe urme. Nu este tocmai cea mai sănătoasă atitudine, fiecare dintre noi fiind unic, cu dorințe și idealuri proprii; tocmai de aceea, este recomandat să dai libertate suficient de multă copilului, ca să încerce cât mai multe experiențe și să descopere singur ce anume i-ar plăcea să învețe sau să practice.

Indiferent de cât de neconvingător ar putea părea un domeniu sau altul, pentru a fi o activitate ce poate fi practicată cu succes la maturitate, cel mai convingător argument pentru muncă și perfecționare este tocmai pasiunea care izvorăște din interiorul fiecăruia. Dacă o activitate anume nu stârnește pasiune, oricât de tentantă ar putea părea o carieră în domeniu, alegerea are șanse foarte mici de a fi una inspirată. Un părinte bun este cel care își ascultă copilul, petrece timp cu el și relaționează, folosindu-se de orice informație care ar putea să-i îmbunătățească performanța.

Sursa foto: unsplash.com/photos/beg4vkagLzs

Anunt Diamant Euroinstal - Sever Bocu

Euroinstal Timisoara - instalatii sanitare, centrale termice
https://euro-instal.ro