Timisoara

Cum sa incepi o afacere

Cum sa incepi o afacere

Detalii stire

Categorie
Stiri economie
Modificat
acum 3 saptamani si 2 zile
Apartine de
Perspektive Vision
Vizualizari
60

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Te-ai săturat să depinzi de salariul oferit de alții și ai decis să îți iei soarta în propriile mâini. De altfel, cochetai demult cu ideea de a-ți crea propria afacere, dar acum este momentul să faci ceva concret în acest sens.

Există multe detalii de care trebuie să ții cont atunci când pornești o afacere, iar un aspect deloc de neglijat este cel legat de latura financiară. Da, într-adevăr, destul de dificil, și din păcate un motiv pentru care multe idei de afaceri, unele bune de altfel, rămân doar la stadiul de vise neîmplinite. Prin urmare, dacă nu vrei ca și tu să te numeri printre cei care renunță, avem pentru tine câteva idei de soluții financiare pentru a porni o afacere.

Economiile personale

De regulă, atunci când ai de gând ca la un moment dat să pornești o afacere, faci și ceva economii în acest sens. Mulți dintre cei care s-au lansat în afaceri au pornit de la economiile personale, pentru că în cel mai rău caz, pierzi banii personali și nu ești nevoit să achiți împrumutul oferit de alte persoane sau instituții bancare.

Amanet auto

Dacă până acum ai folosit serviciile unui amanet pentru a ieși rapid dintr-o jenă financiară, de ce nu ai repeat experiența și pentru a obține banii de care ai nevoie pentru a-ți porni afacerea? Pentru că este vorba despre o sumă destul de consistentă, recomandarea noastră este să apelezi la un amanet auto, care funcționează pe același principiu ca unul clasic, doar că banii pe care îi primești acum sunt mult mai mulți.

Pari tentat de sugestia noastră? Este și normal, pentru că este o bună metodă de a obține banii rapid, și care nu îți vine să crezi cât de simplu funcționează. O să îți explicăm, în rândurile următoare, câte puțin din nelămuririle pe care le-ai putea avea. Nu-ți face griji, este ceva normal, pentru că îți dorești ca totul să meargă cât mai bine. Așadar, să începem.

Atunci când vine vorba despre o casă de amanet, majoritatea dintre noi avem în minte acea instituție unde obții o anumită sumă de bani, pentru care lași drept garanție, de regulă, bijuterii din metale prețioase, ceasuri sau poate obiecte de artă. Lucrurile nu diferă prea mult nici în cazul unui amanet auto. Ce-i drept, există și mai multe avantaje, iar cel care se referă la o sumă mare de bani pe care o primești în cel mai scurt timp posibil este preferatul tuturor. Și, cu riscul de a ne repeta, chiar este una dintre cele mai rapide și bune metode prin care poți să obții banii de care ai nevoie pentru a porni afacerea de care ai nevoie, atunci când nicio altă soluția nu a părut bună pentru tine.

Poate că ai și unele întrebări referitor la procesul de amanetare. Nu este deloc complicat, este nevoie să se încheie un contract, iar pentru a evita situațiile neplăcute, citește-l cu atenție, pentru că trebuie să înțelegi toate drepturile și obligațiile, dar și termenii și condițiile.

Un alt avantaj al unui amanet auto, în afară de cel despre care ți-am amintit ceva mai sus, este faptul că este primit orice autoturism, cu condiția să ai acte pentru el și, evident, să funcționeze. Nu există o sumă standard pe care o poți primi, aceasta depinde de rezultatul evaluării pe care o va face specialistul casei de amanet o va face. În procesul de evaluare sunt luate starea în care se află autoturismul, modelul mașinii, anul fabricației și… cam atât. În orice caz, suma pe care o vei primi nu va fi una neglijabilă, și te va ajuta enorm!

Pentru alte probleme pe care le vrei lămurite, citeste in continuare și totul va fi mult mai simplu. Afacerea ta este doar la un pas distanță!

Împrumuturi de la cunoștințe

O altă metodă de a obține banii de care ai nevoie pentru a-ți porni afacerea este să apelezi la împrumuturi pe care le poți primi de la rude, prieteni, cunoștințe. Evident, este destul de riscant, pentru că nu este vorba de banii personali, și fiecare dintre aceștia are propriile condiții de rambursare a banilor oferiți. Și, de regulă, de aici încep multe discuții și prietenii care nu rezistă acestei probe dificile. Nu degeaba se spune că ”frate, frate, dar brânza este pe bani!”.

Credite bancare

Și apelarea la un credit bancar poate fi o soluție, dar este un proces destul de dificil. Condițiile de acordare sunt destul de greu de îndeplinit, nu ești sigur că poți obține suma de care ai nevoie, iar suma pe care urmează mai apoi să o returnezi nu este una chiar atât de ușor de asigurat în fiecare lună.

Programe de dezvoltare economică

Există mai multe programe prin care poți să obții banii de care ai nevoie pentru a-ți pune pe picioare business-ul, dar durează ceva timp până îl găsești pe cel care să ți se potrivească. Sunt unele care îți oferă chiar și posibilitatea de a acoperi în totalitate cheltuielile, altele presupun și un minim de capital din partea ta. Sunt destul de avantajoasă, cu condiția să îndeplinești toate criteriile de eligibilitate.

Granturi

La fel ca și în cazul acelor programe de dezvoltare economică despre care ți-am amintit ceva mai sus, și granturile reprezintă o bună metodă de a primi banii de care ai nevoie. Evident, și acum trebuie să îndeplinești anumite condiții, dar dacă reușești, suma pe care o vei primi nu este una chiar atât de insignifiantă.

Te-ai hotărât? Care este soluția financiară care ți se potrivește cel mai bine?

Sursa foto: infographicdesignteam.com