Timisoara

Cum sa iti mentii masina in siguranta pe timpul iernii

Cum sa iti mentii masina in siguranta pe timpul iernii

Detalii stire

Categorie
Stiri auto / moto
Modificat
acum 4 ani si 4 luni
Vizualizari
787

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Iarna nu este cea mai buna perioada a anului in care sa ramai blocat pe marginea drumului intr-un vehicul cu un handicap. Pentru a preveni defectiunile inutile, trebuie sa fii sigur ca masina ta este dotata cu piese auto corespunzatoare vremii de iarna. Iata ce sa ai in vedere:

Verificarea bateriei

Vremea rece influenteaza bateria masinilor. Cu cat temperaturile sunt mai scazute, cu atat mai putina putere are bateria. O baterie de masina trebuie sa aiba o putere de 12 volti pentru a porni si pentru a pune in functiune motorul. Pentru a verifica daca acest element atat de important al vehiculului este pregatit pentru iarna, mergi la un service auto sau la un magazin local de piese auto. Acolo vei da de un mecanic dornic sa te ajute sau vei putea chiar sa iti incarci acumulatorul. Insa doar un tester profesionist va putea sa iti spuna daca bateria masinii tale are destula viata incat sa treaca cu brio peste iarna.

Uleiul de motor

Uleiul pentru motor este la fel de important ca sangele pentru viata noastra. Mentinerea uleiului va prelungi durata de viata a motorului si va ajuta la prevenirea defectiunilor nejustificate ce pot surveni la temperaturile scazute. Se spune ca, in timpul iernii, uleiul din motor trebuie sa se gaseasca intr-o anumita cantitate. Autovehiculele construite in timpul si dupa anii ‘80 ar trebui sa aiba notat acest aspect pe manualul de utilizare.
Uleiul trebuie schimbat la fiecare trei mii de kilometri parcursi sau o data la trei luni. Acest lucru ramane valabil la vremea rece. Intre aceste schimbari regulate, verifica uleiul de pe baston o data pe saptamana.

Verifica lichidul de racire

Poate parea surprinzator pentru unii ca lichidul de racire sa fie verificat pe timpul iernii, insa acest lucru este la fel de important in sezonul rece ca in sezonul cald. Asigura-te ca verifici rezervorul de lichid de racire saptamanal, uitandu-te sub capota. Daca nu te pricepi, verifica manualul de utilizare al lichidului corespunzator vehiculului sau mai bine apeleaza la ajutorul unui mecanic auto.
O regula generala spune sa nu amesteci lichidul de racire rosu cu agentul de racire verde si sa utilizezi o solutie de racire amestecata 50/50 din magazia de piese auto. Lichidul de racire va impiedica inghetarea apei in motor si provocarea daunelor ireversibile.
Cand faci verificarea saptamanala a lichidului de racire, uita-te cu atentie si la furtunurile de cauciuc de sub capota. Daca acestea prezinta fisuri, decolorare, scurgeri sau zone de colaps, inlocuieste-le.

Rotile, desigur!

Verifica pentru a te asigura ca sistemul de tractiune integrala functioneaza corect inainte de a te gasi intr-o situatie critica. Schimba rotile de vara cu cele de iarna! Acest lucru este esential pentru a evita alunecarile pe sosea si eventualele accidente.

https://www.pieseautopro.ro/shop/cerere-oferta