Timisoara

Cum să îţi pregăteşti grădina pentru vară - Transformare spectaculoasă în 6 paşi

Cum să îţi pregăteşti grădina pentru vară - Transformare spectaculoasă în 6 paşi

Detalii articol

Categorie
Articole amenajare si decoratiuni
Modificat
acum 3 saptamani si 5 zile
Vizualizari
54

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Lucrările de amenajare a grădinii reprezintă un pas important spre a obține spații verzi și reconfortante de care să te bucuri pe tot parcursul verii. Uneori îmbunătățirea aspectului gradinii nu ține doar de plante în sine, ci și de accesoriile potrivite pe care le poți monta pentru a da acestui spațiu un aer mai exotic. Iată cum îți poți transforma grădina într-o oază de relaxare în câțiva pași simpli.

Pasul 1- Achiziționează mobilierul de grădină

Grădinile moderne sunt cu mult mai aspectuoase decât în trecut iar acesta este li meritul amenajărilor de calitate pe care le poți aduce prin instalarea mobilierului de grădină potrivit. Poți folosi mobilier pentru grădină format din mese și scaune, poți monta băncuțe de relaxare, iar ca să te poți proteja de soare poți folosi copertine din policarbonat. Mobilierul de grădină conferă un aer elegant spațiului exterior al casei tale, iar în plus îți oferă și un spațiu relaxant în care să poți petrece timpul alături de familie și prieteni.

Pasul 2 - Remediază imperfecțiunile terasei

Dacă zona pe care urmează să fie amplasat mobilierul de grădină este deteriorată, atunci va trebui să ai în vedere realizarea reparațiilor aferente acesteia. Poți implementa sisteme de pavele și pavaje, care să îți ofere confort, dar și estetic, sau poți placa suprafețele cu piatră naturală, cum ar fi spre exemplu placările cu travertin nechituit. Acesta se va întreține foarte ușor și este rezistent la șocuri mecanice, iar unul dintre avantajele notabile este acela că permite scurgerea apei datorită golurilor. Din acest motiv travertinul este preferat și pentru placarea zonelor de lângă piscine deoarece apa nu băltește pe suprafață, ci se evaporă și se scurge tocmai datorită travertinului.

Pasul 3 - Asigură iluminatul zonei de relaxare

Pentru că ai nevoie de lumină nu doar ziua, ci și seara, este important să alegi un sistem de iluminare potrivit pentru grădina ta. Poți apela la felinare discrete care să asigure un iluminat eficient, sau poți opta pentru ghirlande luminoase care să creeze un efect special de iluminare. Astfel, fie că vrei să iei cina în grădină sau să te bucuri de compania prietenilor, iluminarea grădinii și a terasei devine importantă, deoarece nu îți oferă doar un plus de vizibilitate ci și un aspect deosebit al grădinii tale. De asemenea, pentru a spori efectul, poți instala în grădina ta lămpi solare, dispuse astfel încât să asigure un efect boem de iluminare.

Pasul 4 - Realizează toaletarea copacilor și a plantelor

Pentru că aduci atât de multe beneficii vizuale grădinii tale este important să te ocupi și de amenajarea efectivă a spațiului verde. Toaletează pomii, uniformizează gardul viu și îngrijește florile, fie că vorbim despre ghivece sau despre plantele de grădină.

Pasul 5 - Delimitează zonele grădinii

Pentru a te bucura în liniște de o grădină așa cum îți dorești, poți încerca să aduci un efect decorativ suplimentar prin implementarea unor garduri de delimitare a zonelor. Astfel, poți să trasezi o limită elegantă între aleile traficabile și zona verde cu ajutorul gardurilor din plasă sau cu ajutorul gardurilor din lemn. Gradina va fi astfel protejată chiar și de animalele de companie, care nu vor mai avea acces în zonele cu flori sau în zonele cultivate.

Pasul 6 - Instalează un hamac sau un leagăn

Dacă spațiul îți permite, montajul unui leagăn se va dovedi a fi o bună alegere. El va oferi spațiul de relaxare de care ai nevoie și cu siguranță va deveni rapid și preferatul copiilor. Grădinile merită să arate la fel de bine ca și casele noastre pentru că în definitiv acestea sunt extensii naturale ale acestora. Alege așadar să te bucur de matură și să îți amenajezi grădina într-un mod inedit urmând acești pași simpli.

Sursa foto: unsplash.com/photos/csK5XPO87lI

Filtre articol

Categorie articol: Amenajari