Timisoara

Cum sa iti protejezi recolta de atacul rozatoarelor

Cum sa iti protejezi recolta de atacul rozatoarelor

Detalii stire

Categorie
Stiri diverse
Modificat
acum 5 luni si 3 saptamani
Apartine de
Webco Media
Vizualizari
841

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Majoritatea fermierilor au finalizat lucrarile de recoltare a cerealelor din aceasta toamna, pe care le-au depozitat in magazii si in spatii special concepute pentru depozitarea in conditii optime a cerealelor. Totusi, este si momentul in care acestia se lovesc de o noua problema: protejarea tuturor acestor roade de atacul rozatoarelor.

Inca din cele mai vechi timpuri, magaziile cu cereale au reprezentat raiul rozatoarelor si a altor daunatori. Iar asta deoarece aici beneficiaza de conditii prielnice unui trai indelungat si fara lipsuri.

De asemenea, nu este deloc simpla combaterea daunatorilor in astfel de spatii, intocmai pentru ca sunt foarte atractive pentru rozatoare. De aceea, impreuna cu echipa de la PestRepeller.ro, am decis sa realizam acest articol cu mai multe sfaturi utile pentru gospodarii care au strans recolte bogate si doresc sa le protejeze cat mai eficient impotriva daunatorilor.

De ce sa iei masurile anti-daunatori in depozitul cu cereale?

Te poti gandi ca un soarece nu poate consuma atat de multe cereale incat sa fie nevoie de mai multe masuri impotriva lui. Cu toate acestea, ar trebui sa ai in vedere faptul ca rozatoarele se inmultesc foarte rapid, asa ca populatia ar putea creste in scurt timp intr-un ritm atat de mare, incat sa reprezinte o adevarata amenintare pentru cerealele recoltate.

Dar, pagubele pe care soarecii le pot produce nu reprezinta singurul motiv pentru care ar trebui sa utilizezi un aparat anti soareci in magazia ta cu cereale. Un alt motiv este si faptul ca rozatoarele pot contamina intreaga cantitate de cereale, compromitand astfel intreaga recolta adunata cu eforturi deloc mici.Practic, cerealele respective nu vor mai putea fi folosite pentru consum, deoarece ar putea purta virusi si microbi care vor provoca boli grave, ceea ce cu siguranta nu iti doresti.

Ce sa faci pentru a tine rozatoarele departe de cerealele tale

Din fericire exista insa multe masuri pe care le poti lua pentru a-ti proteja cerealele adunate. Iar una dintre cele mai bune este, asa cum spuneam si mai sus, folosirea unui aparat antisoareci.

Este practic si cea mai sigura metoda de combatere a rozatoarelor. Iar asta deoarece are efectul de a tine daunatorii departe de suprafata protejata, evitandu-se astfel si contaminarea cerealelor. Foarte multe metode anti soareci disponibile pe piata sunt eficiente intr-o anumita masura doar pentru combaterea rozatoarelor, insa cu siguranta nu se evita totodata si contaminarea cerealelor. Nu au rol de prevenire, ceea ce reprezinta un motiv foarte solid pentru care ar trebui sa iei in calcul folosirea unui dispozitiv cu ultrasunete in depozitul de cereale.

Dispozitivele anti soareci au un mod de functionare foarte eficient care garanteaza randamentul inalt in lupta de prevenire a prezentei daunatorilor. Mai exact, acestea emit ultrasunete care ajung direct la sistemul nervos al rozatoarelor si al daunatorilor in general. Desi pentru oameni si pentru animalele de companie aceste aparate nu sunt periculoase, rozatoarele pot fi tinute departe cu usurinta folosind acest mod inedit de combatere a rozatoarelor.

Astfel, recomandarea noastra pentru gospodarii care doresc ca recoltele lor sa fie pastrate in cele mai bune conditii este sa utilizeze un dispozitiv Pest Repeller, iar apoi cu siguranta nu vor regreta aceasta investitie minima.