Timisoara

Cum să lucrezi la dezvoltarea personală în timpul unei pandemii

Cum să lucrezi la dezvoltarea personală în timpul unei pandemii

Detalii

Categorie
Stil de viata
Modificat
acum 3 luni si 3 saptamani
Vizualizari
831

Voteaza & Distribuie

Prezentare

De aproximativ un an, schimbările impuse de pandemie ne testează capacitatea de a rămâne pozitivi și concentrati pe lucrurile cu adevărat importante pentru noi. Din punct de vedere mental, dezvoltarea personală reprezintă unul dintre cei mai importanți piloni de creștere, în contextul în care cu toții suntem mai mult sau mai puțin afectați de distanțarea socială.

Pentru a descoperi cum te poți dezvolta personal în aceste condiții specifice cu care se confruntă o întreagă planetă, rămâi alături de noi până la finalul acestui articol:

Ce presupune mai exact “Dezvoltarea personală”?

Cunoscut și sub denumirea de “self-help”, acest concept este descris de suma tuturor activităților și experiențelor ce au ca principal scop reprogramarea minții și îmbunătățirea percepției față de viața unei persoane. Principalele direcții pe care se construiește un proces de reprogramare mentală, cu ajutorul tehnicilor de dezvoltare personală, sunt următoarele:

 • Îmbunătățirea stării de clarificare mentală;
 • Dezvoltarea abilităților personale;
 • Prioritizarea activităților și experiențelor personale și profesionale.

Concluzionând, dezvoltarea personală permite activarea unor instrumente cât se poate de utile ce pot contribui semnificativ la ÎMBUNĂTĂȚIREA CALITĂȚII VIEȚII.

De ce este importantă dezvoltarea personală?

Iată care sunt principalele beneficii pe care le pot garanta planificarea și respectarea unui program de activități din zona “Dezvoltare personală”:
1. Beneficii de ordin personal
 • Reducerea nivelului de stres resimțit;
 • Obținerea unui nivel ridicat de creativitate;
 • Câștigarea încrederii în propria persoană;
 • Câștigarea respectului în propria persoană;
 • Stabilirea unor sensuri de direcție mai clare;
 • Mai multă claritate în privința obiectivelor;
 • Îmbunătățirea concentrării și eficienței;
 • Atingerea unui nivel de motivație mai ridicat.

2. Beneficii de ordin social

 • Îmbunătățirea percepției altora față de tine;
 • Obținerea unor relații sociale mai productive;
 • Găsirea unui partener de viață mai potrivit;

3. Beneficii de ordin profesional

 • Îmbunătățirea anumitor skilluri la birou;
 • Perfectarea echilibrului muncă:viață personală;
 • Stabilirea unui plan de carieră mult mai concret;
 • Atragerea unor venituri lunare mult mai bune.

Cum să lucrezi la dezvoltarea personală în pandemie?

Cu atât de multe opțiuni de creștere pe care le poate oferi acest domeniu, îți poate fi ușor dificil să găsești o traiectorie de început, însă nu imposibil. În cele din urmă îți vom arăta cum poți realiza planul corect pentru dezvoltarea ta personală:

Stabilirea unor nevoi clare

Este important să știi ce trebuie schimbat la modul tău de a fi, astfel încât să poți găsi mai târziu cele mai utile instrumente și acțiuni pentru dezvoltare personală. Așadar, stabilește pe o foaie principalele nevoi ce necesită un răspuns, din punct de vedere al modului tău de a fi în acest moment: nevoia de a avea mai multă încredere în propria persoană, nevoia de a nu mai procrastina, nevoia de a găsi un sens clar în viață samd.

Găsirea unor soluții simplu de implementat

Pe baza nevoilor mai sus amintite, îți va fi mult mai simplu să găsești o serie de răspunsuri punctuale, ce pot oferi claritate privind modul în care problemele tale pot fi rezolvate. Soluțiile despre care discutăm acum ating un spectru larg de activități: fizice, creative, sociale (da, chiar și pe timp de pandemie) sau care pot testa anumite limite personale privind: răbdarea, izolarea, concentrarea, asumarea unei anumite rutine samd

Găsirea surselor de inspirație potrivite

În pandemie, online-ul reprezintă cea mai simplu de accesat lista de opțiuni, în privința surselor de inspirație pentru dezvoltarea personală. Nu putem ignora principalele 3 canale:

 • Cărțile pentru dezvoltare personală. Poți comanda online chiar acum cărți ale unor autori celebri în acest domeniu, în paginile cărora vei descoperi răspunsuri mai mult decât utile și exerciții simplu de realizat în pandemie, pentru reprogramarea minții.
 • Clipurile de pe Youtube. Ai acces la o listă variată de subiecte, pe care le poți parcurge cu un simplu click. La îndemână oricui, pe laptop, smartphone sau tabletă, tutorialele de pe Youtube pot aduce și mai mult sens informațiilor asimilate deja în cărțile de dezvoltare personală.
 • Cursurile online pentru dezvoltare personală. Webinariile sunt convenabile ca preț, spațiu și timp, simplu de accesat și, mai important decât orice, îți permit să fii în contact direct cu unii dintre cei mai relevanți speakeri de pe o anumită nișă de dezvoltare personală.

Stabilirea unei agende pe baza acestora

Diversificarea reprezintă cheia succesului, atunci când dorești să construiești de la zero o agendă de activități și experiențe pe care să ți le asumi. Sursele de inspirație despre care am discutat puțin mai sus îți permit acest lucru. De altfel, poți chiar alterna activitățile pe care ți le poate propune un seminar pe Youtube cu cele descrise într-o carte pentru dezvoltare personală (comandă acum Curajul de a fi vulnerabil de Bréne Brown).

Motivul pentru care este recomandat să diversifici are legătură cu păstrarea unui nivel ridicat de interes pentru acest proiect personal de dezvoltare personală, prin realizarea unor acțiuni diferite, dar la fel de utile pentru reprogramarea minții.

Analizarea rezultatelor la anumite perioade

Succesul se bazează pe implementarea teoriei descoperite în cărțile specifice, la cursurile online și pe Youtube, însă mai depinde de încă o altă variabilă esențială: evaluarea rezultatelor.

Analizând pașii de lucru ai programului asumat, poți schimba / elimina la anumite intervale de timp anumite tehnici sau experiențe cu care nu te simți confortabil, sau care oferă un raport efort:rezultate nesatisfacator. Astfel, îți poți construi cu timpul o agendă de lucru concentrată doar pe rezultate, astfel încât să poți atinge cu succes obiectivele propuse.

Iată care sunt cele mai importante informații pe care trebuie să le știi în pandemie, privind rolul dezvoltării personale în această perioadă și modalitățile de acces către cele mai relevante instrumente. Așadar, înainte de a începe acest proiect inedit, nu mai trebuie decât să răspunzi sincer la următoarea întrebare: Ce îți dorești cu adevărat să îmbunătățești la tine?

Sursa foto: drive.google.com/file/d/1F05ODv3cR3FreWqvWBUwIvQU8tCrwBqW/view?usp=sharing