Timisoara

Cum să obții cele mai bune rezultate la jocurile de strategie?

Cum să obții cele mai bune rezultate la jocurile de strategie?

Detalii stire

Categorie
Stiri divertisment
Modificat
acum 5 luni si 1 saptamana
Apartine de
DWF
Vizualizari
356

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Petrecerea timpului liber în compania familiei și prietenilor se află în topul preferințelor tale, iar când ești împreună cu ei te relaxezi și te distrezi pe cinste! Deseori vă întreceți la jocuri de societate, pentru că sunt amuzante și interesante. Îți prezentăm în continuare câteva sfaturi ca să câștigi la jocurile de strategie și să te simți ca un adevărat campion:

Citește cu atenție regulamentul de joc

La toate jocurile de strategie sunt detalii ce fac diferența între câștigători și pierzători. Aceste reguli trebuie studiate foarte bine, pentru a sesiza amănuntele importante. Poate fi vorba despre punctajul obținut de anumite personaje de pe tabla de joc sau de condiții pe care trebuie să le împlinești pentru a primi comori sau vrăji, în funcție de tema board game-ului respectiv. Chiar dacă pare stufos și complicat, citește cu atenție regulamentul de joc. Doar așa poți să obții rezultate bune, indiferent de adversari.

Studiază tutoriale și site-uri cu sfaturi pentru jucători


Ca să afli ponturi noi și să te lămurești în legătură cu regulile mai complicate, urmărește tutoriale online și opinii de pe forumurile fanilor board games, care sunt locurile unde pasionații de jocuri de strategie schimbă impresii, își împărtășesc experiența și chiar organizează campionate virtuale de jocuri.

Intră în grupurile de board games de pe rețelele de socializare, ca să devii un membru activ al acestei comunități și să fii mereu la curent cu ce se întâmplă în lumea jocurilor de societate. Pe site-urile companiilor producătoare de board games găsești exemple de strategii, secvențe de joc explicate, jocuri demo și alte instrumente utile pentru a învăța scenarii noi și a studia extensiile lansate recent la jocuri iconice precum Catan sau Carcassonne.

Participă la jocuri de societate organizate în baruri și cafenele

Informațiile online sunt mereu la îndemână, actuale și complete, dar nimic nu se compară cu experiența jocului în viața reală. Vrei să obții cele mai bune rezultate la jocurile de strategie: antrenează-te jucând efectiv, cu tabla de joc în față. În multe baruri, cafenele și cluburi din țară se organizează seri de board games, unde te poți întâlni cu alți pasionați de jocuri de societate și să jucați partide de Game of Thrones, Dune, Star Wars, Ticket to Ride și multe alte titluri celebre.

Exersează-ți memoria și gândirea logică


Vei câștiga la board games de strategie dacă iei joaca în serios: pregătește-te mental, încearcă exerciții de memorie și antrenează-ți gândirea logică. Vei avea nevoie de toate acestea ca să iei decizii rapide la masa de joc, să urmezi strategia pe care ai stabilit-o și să găsești soluții de redresare atunci când ești în impas. Puterea de concentrare este un alt atu de care ai nevoie ca să obții cele mai bune rezultate la jocurile de strategie. Lucrurile se întâmplă rapid pe tablă, adversarii au planuri de victorie, ca și tine, așa că trebuie să fii conectat 100% la joc.

Trăiește plăcerea jocului

Este evident că nu poți câștiga dacă nu te pregătești temeinic și nu te focusezi pe board game-ul respectiv. Dar mai este ceva: nu uita că-i vorba despre o activitate recreativă, pe care o faci în timpul liber. Trăiește plăcerea jocului, fără încrâncenare, ranchiună sau dorință obsesivă de victorie. Vei avea cele mai bune rezultate atunci când joci relaxat. Dacă febra jocului pornește pasiuni și orgolii, să-ți amintești că adversarii tăi sunt amici sau cunoscuți și că înfruntarea pe tabla de joc este o partidă de board games, nu un turnir sau o campanie de cucerire a lumii.

Ține seama de sfaturile prezentate și vei avea șanse mari să fii învingător la jocurile de strategie, să te distrezi alături de prieteni și să-ți dezvolți spiritul competitiv.

Sursa foto: piqsels.com/en/public-domain-photo-flfom