Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal - Bulevardul Liviu Rebreanu

Euroinstal Timisoara - Bulevardul Liviu Rebreanu
https://euro-instal.ro

Cum să organizezi biroul copilului

Cum să organizezi biroul copilului

Detalii stire

Categorie
Stiri diverse
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
506

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Biroul copilului tău este locul în care acesta îşi manifestă creativitatea şi se achită de sarcinile pe care le are de la şcoală sau din alte proiecte extraşcolare. Felul cum este organizat spaţiul lui de lucru va influenţa modul de lucru şi timpul pe care îl petrece pentru îndeplinirea unei activităţi. În cele ce urmează îţi prezentăm câteva sfaturi care vor transforma biroul copilului tău într-un mediu organizat, propice pentru lucrul adaptat vârstei lui.

Poziţionează masa de lucru eficient

Biroul este primul obiect de mobilier care îţi responsabilizează copilul. Înainte de a merge la şcoală, la masa de lucru va distinge între jocuri şi activităţi creative. Pe măsură ce va avea de făcut teme şi întocmit proiecte, responsabilitatea lui va creşte. Pentru a se putea concentra în cele mai bune condiţii pe cerinţele pe care le are de îndeplinit, trebuie să-i oferi o serie de condiţii. În primul rând, biroul trebuie să beneficieze de cât mai multă lumină naturală, deoarece razele soarelui au un efect benefic asupra organismului. Pentru a-l ajuta să se concentreze, instalează şi o lampă de lucru cu lumină caldă reglabilă în diferite direcţii. Foarte importantă este postura la masa de lucru. Încă de la început investeşte într-un scaun ergonomic de calitate, care să-l ajute să-şi menţină poziţia corectă la birou. Instrumentarul necesar pentru grădiniţă, şcoală, liceu sau facultate se va adăuga pe parcurs.

Un loc pentru fiecare obiect

Există sisteme de organizare adaptate fiecărei vârste. Până învaţă să citească, poţi folosi culorile pentru a eticheta locul unde trebuie depozitate instrumentele de lucru. Pe măsură ce va creşte, copilul îşi va confecţiona singur rafturi şi organizatoare pentru cărţi, caiete, instrumente de scris, hărţi etc. Pentru ca sarcinile pe care le are de îndeplinit la şcoală să fie mai uşoare, biroul trebuie să arate ca un spaţiu de joacă. Aici intervine inventivitatea ta. Cu cât sunt mai atractive activităţile, cu atât îi va fi mai uşor să le îndeplinească. Încă de la grădiniţă îşi va exersa creativitatea, iar petrecerea timpului la birou continuând să experimenteze ceea ce a învăţat îl va ţine mai mult timp departe de ecranele telefoanelor, tabletelor sau televizoarelor. Pentru aceasta, asigură-te că-i pui la dispoziţie instrumentarul de bază, alcătuit din creioane, markere, hârtii de toate tipurile, şabloane, foarfece, lipici şi capsatoare de la Grand Office. Şi învaţă-l ca după ce a terminat de scris, colorat, decupat sau lipit să aşeze instrumentul respectiv la locul de unde l-a luat.

Idei de decor


Pe lângă strictul necesar, poţi investi într-o serie de accesorii care să-ţi ajute copilul să înveţe mai uşor. Spre exemplu, o tablă de lucru îi poate antrena creativitatea. Poţi alege varianta tradiţională, cu cretă colorată, un pic mai pretenţioasă din punct de vedere al întreţinerii şi curăţeniei, sau o tablă modernă magnetică, de tip flipchart, cu markere temporare. Orarul de la şcoală trebuie să fie vizibil şi poate fi personalizat cu imaginile eroilor pe care îi admiră. Stocurile de instrumente de lucru pe care le asiguri periodic pot fi depozitate în sertarele biroului.

Învaţă-l să fie ordonat

La finalul fiecărei activităţi, obiectele trebuie să se întoarcă la locurile lor. Învaţă-l că munca lui nu s-a încheiat odată cu ultima cerinţă pe care a avut-o de îndeplinit pentru şcoală. Este foarte important ca rechizitele de care va avea nevoie la şcoală să fie aşezate în ghiozdan, iar instrumentele folosite să fie puse în organizator. După ce copilul se ridică de pe scaun, biroul trebuie să fie pregătit pentru o nouă rundă de activităţi. Cu timpul, chiar şi curăţenia din acest spaţiu de lucru trebuie să revină în sarcina beneficiarului.

Ordinea de pe birou înseamnă ordine în gânduri, în teme şi în proiectele de viitor care îl vor ajuta pe copilul tău să-şi clădească o carieră. La polul opus, haosul din camera de lucru se va transfera şi în rezultatele muncii lui.

Sursa foto: pixabay.com/photos/homework-class-learn-desk-learning-2803933/

Anunt Diamant Euroinstal - Sever Bocu

Euroinstal Timisoara - instalatii sanitare, centrale termice
https://euro-instal.ro