Timisoara

Cum să păstrăm inima sănătoasă mai mult timp

Cum să păstrăm inima sănătoasă mai mult timp

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 5 luni si 2 saptamani
Apartine de
DWF
Vizualizari
586

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Sanatatea inimii este vitală pentru organismul uman. Un accident vascular cerebral poate fi fatal pentru corpul uman, iar dacă o persoană duce o viață sedentară, fără să țină cont de activitatea fizică, lupta împotriva bolilor cardiovasculare va fi cu atât mai grea cu cât stilul de viata al unei persoane e mai plin de abuz de alcool, tutun și alimentație de tip junk food.

Altfel spus, atunci când ducem un ritm de viață alert, stresant, pentru o inima sanatoasa este bine sa luam Aspivita. Vorbim de un produs care reduce riscul unui atac cerebral și potențează factorii de risc și pentru a avea grijă de artere și vene este bine să luăm preventiv acest produs mai ales dacă am avut istoric pozitiv al bolilor de inimă. Totodată, în caz de aritmii, angină pectorală este bine să fim atenți la semne și simptome. Un element prezent legat una dintre manifestările a bolilor cardiovasculare este sentimentul de apăsare din dreptul inimii. S-a descoperit că oamenii care duc un stil de viață sedentar sunt mai predispuși la un atac de cord.

Dar despre avc si factorii de risc s-a tot scris în ultima vreme în diferite publicații de profil și nu numai. Altfel spus, o inima sanatoasă și puternică, care sa elimine riscul de a face un atac de cord are nevoie de un organism sănătos, de o alimentație echilibrată, are nevoie de eliminarea colesterolului rău din rutina noastra zilnica pentru ca inima și restul organelor au legatura. Iar în cazul în care se întâmplă un incident cardiovascular sau atunci cand avem probleme, este important să consultăm un medic specialist cardiolog.

De ce este inima atât de importantă pentru corpul uman?

Inima este componenta cheie a sistemului cardiovascular, numit și sistemul circulator. Vorbim practic de un sistem de organe care permite sângelui să circule prin tot corpul și alimentează celulele cu substanțele nutritive și oxigenul necesar. Totodată, la fel că la plante sau ca la alte viețuitoare, păsări, insecte, mamifere, acest sistem elimină și dioxidul de carbon și alte produse reziduale. Fără sistemul cardiovascular, organul nu ar putea lupta împotriva bolilor și n-am putea să ne păstrăm temperatura corpului constanța la 36,5 grade. Iar inima, ca sa pompeze și să dreneze sângele are nevoie de vase de sânge: artere, vene, capilare.

Ce sunt arterele?

Arterele sunt vase de sânge care sunt formate din țesut elastic și fibre musculare. Primesc sânge de la inimă, datorită musculaturii acestui organ care acționează că o adevărată pompă de sânge. Țesuturile elastice le permit să se întindă și structura lor este esențială pentru funcionarea corectă a sistemului circulator.

Ce sunt capilarele?


Dincolo de zona arterelor și a celorlalte componente ale sistemului circulator avem și capilarele. Capilarele sunt tuburi formate din pereți subțiri care transportă sânge foarte aproape de celulele țesuturilor corpului pentru a schimbă substanțe nutritive, gaze și produse reziduale. Transportă sângele la vase de sânge mai mici, numite vinișoare, care se reunesc pentru formă venele care transportă sângele înapoi la inimă.

Ce înseamnă o inima sănătoasă?

O inima sănătoasă este o inima care o tensiune arterială cuprinsă între 130 cu 80 mmHg. Valorile mai mari necesită consult la medicul internist sau cardiolog. De asemenea, pentru a avea o inima sănătoasă trebuie să avem grijă la nivelul de colesterol. Valoarea colesterolului trebuie să fie până la 200 mg/dl. Pentru o inima sănătoasă este nevoie de exerciții fizice, alimentație echilibrată, consum de pește oceanic, multe legume, evitarea stresului. În plus, avem nevoie zilnic de mișcare, de o masă bogată în legume și fructe, semințe în cantitate mică, un vin roșu din când în când, cu moderație, și mai puține excese în ceea ce privește carnea roșie, sau abuzul de băuturi spirtoase.

Sursa foto: pexels.com/photo/heart-shaped-red-neon-signage-887349/