Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal - Bulevardul Liviu Rebreanu

Euroinstal Timisoara - Bulevardul Liviu Rebreanu
https://euro-instal.ro

Cum să prelungești durata de viață a pieselor auto care se uzează rapid

Cum să prelungești durata de viață a pieselor auto care se uzează rapid

Detalii stire

Categorie
Stiri auto / moto
Modificat
acum 1 an si 4 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
595

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Majoritatea șoferilor cunosc deja importanța schimbării regulate a uleiului pentru motor și a completării lichidului antigel în rezervor. Astfel de lucruri simple îți pot menține mașina să funcționeze corespunzător. Desigur, dacă ai grijă de autovehicul, te vei asigura că reduci costurile de mentenanță, dar și că extinzi durata de viață a pieselor auto. Există o multitudine de mici verificări pe care le poți realiza pentru a-ți menține mașina într-o formă optimă și pentru a maximiza investiția ta în autovehicul.

Schimbă piesele conform indicațiilor fabricantului

Prima și cea mai importantă regulă pentru a prelungi durata de viață a pieselor auto este să nu lași manualul autoturismului uitat undeva într-un compartiment al mașinii tale. E important să îl verifici din când în când pentru a planifica schimbările pieselor auto care se deteriorează ușor. Aici vei găsi specificațiile fabricantului pentru perioada sau kilometrajul la care să schimbi fiecare piesă în parte. Spre exemplu, dacă deții o mașină Dacia, găsește un service auto în care ai încredere și nu ezita niciodată atunci când remarci că e timpul să schimbi piesele auto Dacia. În cazul în care nu faci acest lucru la timp, riști să compromiți alte piese ale mașinii tale, reducând astfel durata lor de viață.

Schimbă roțile între ele

Anvelopele tind să se uzeze neuniform din cauza funcțiilor lor diferite. Spre exemplu, roțile din față sunt supuse forțelor de frecare care apar la accelerare, frânare și cotire. De aceea e important să le schimbi între ele astfel încât să te asiguri că le vei putea folosi pentru o perioadă mai îndelungată de timp, fără să le compromiți aderența la asfalt. E o idee bună să realizezi această operație la fiecare 6 luni, sau după ce parcurgi 10.000 de kilometri.

Schimbă plăcuțele de frâne

Dacă vrei să prelungești durata de viață a rotoarelor, care pot fi costisitoare, atunci schimbă în mod regulat plăcuțele de frână. Ele sunt foarte ușor de schimbat, chiar și pe cont propriu, însă e important să faci acest lucru înainte să provoace daune. Plăcuțele de frână bine întreținute asigură faptul că sistemul tău de frânare va funcționa la eficiență maximă.

Schimbă uleiul cutiei de viteze

Uleiul cutiei de viteze ajută la suportarea șocurilor mecanice prin care aceasta trece de-a lungul timpului. Majoritatea fabricanților recomandă schimbarea lui o dată la 50.000-100.000 de kilometri, dar în cazul în care conduci mai agresiv, atunci poți schimba uleiul și la fiecare 25.000 de kilometri.

Menține aerul condiționat într-o stare bună

Ca orice altă piesă a mașinii tale, aerul condiționat trebuie să funcționeze periodic pentru ca lucrurile să meargă perfect. Deși nu e foarte plăcut să lași aerul rece să circule pe timp de iarnă, o să te bucuri că ai făcut acest lucru odată cu venirea lunilor de vară. Ai grijă să îl pornești cel puțin o dată la 2-3 săptămâni.

Întreține-ți motorul

Cureaua de distribuție a motorului trebuie verificată în mod regulat și schimbată dacă este nevoie. În cazul în care prezintă probleme, poate să cauzeze rateuri, iar motorul poate lua foc. Un alt lucru la care să fii atent sunt filtrele, care și ele trebuie schimbate regulat. De-a lungul timpului, ele acumulează cantități mari de praf și particule, care previn circulația aerului atât de necesară pentru o bună combustie. Nu în ultimul rând, asigură-te că părțile componente ale motorului sunt curățate periodic, cel puțin de două ori pe an, pentru a te asigura de buna lor funcțiune.

Chiar dacă faci deja toate aceste lucruri, ele nu exclud necesitatea reviziilor auto periodice. Este esențial ca mașina ta să fie verificată de un mecanic, pentru că numai astfel poți să detectezi micile probleme în stadiu incipient și să minimizezi daunele asupra părților componente ale autovehiculului tău. Aceasta este cea mai bună metodă de a prelungi durata de viață a pieselor auto care se deteriorează ușor.

Sursa foto: freepik.com

Anunt Diamant Salsa Rebels

Salsa Rebels Timisoara ofer cursuri de salsa, bachata, kizomba si cha cha.
https://salsarebels.ro