Timisoara

Cum să previi sau să ameliorezi durerea sciatică

Cum să previi sau să ameliorezi durerea sciatică

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 5 luni si 2 saptamani
Vizualizari
442

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

În cazul în care te confrunţi cu durerea care apare din cauza leziunilor sau iritaţiilor nervului sciatic, înseamnă că te afli în categoria persoanelor care suferă de o afecţiune des întâlnită, şi anume sciatica. Pentru a afla cum trebuie să procedezi într-o astfel de situaţie, haide să aflăm împreună ce este concret nervul sciatic şi cum poate fi tratată durerea provocată de iritarea acestuia.

Ce este nervul sciatic

Nervul sciatic este cel mai mare nerv din organism, care odată ce este comprimat sau întins în zona lombară, devine iritat, provocând durere. Această durere sciatică porneşte din partea de jos a spatelui şi radiază spre fesă, traversând întreg piciorul, creând un mare disconfort celui care se confruntă cu o astfel de situaţie. Printre principalele simptome care sunt resimţite odată cu durerea sciatică se numără amorţeala sub formă de furnicături sau senzaţia de slăbiciune şi simptomele determinate de postură, care se pot agrava foarte mult în poziţia şezut sau în urma unor activităţi precum alergatul, urcatul scărilor sau mersul pe o distanţă mare.

Sciatica – tratament

În cazul în care te confrunţi cu sciatica, este foarte important să încerci să tratezi această afecţiune cât mai devreme posibil, pentru a nu lăsa simptomele aferente acesteia să se agraveze şi să se instaleze pe termen lung. Tratamentul sciaticii poate include atât metode nechirurgicale, non-invazive, cât şi chirugicale, realizate de către medici specializaţi, atunci când durerile sunt agresive şi se manifestă pe termen lung.

În ceea ce priveşte tratamentul sciaticii pe cale nechirurgicală, persoanele pot opta pentru:

  • Kinetoterapie. Prin intermediul unei astfel de terapii, persoanele au posibilitatea de a-şi întări coloana vertebrală şi muşchii spatelui inferior printr-un plan de exerciţii fizice întocmit de către profesionişti bine instruiţi în domeniul sănătăţii, respectiv kinetoterapeuţii.
  • Tratament medicamentos. Administrarea unor antiinflamatoare pentru nervul sciatic au rolul de a gestiona durerea sciatică şi de a elimina disconfortul creat de aceasta.
  • Terapie prin masaj. Prin astfel de terapii, persoanele care suferă de durerile provocate la nivelul nervului sciatic se pot bucura de numeroase beneficii, cum ar fi îmbunătăţirea circulaţiei sângelui, astfel încât procesul de vindecare să fie mai rapid, relaxarea muşchilor şi eliberarea de endorfine, hormoni ce funcţionează ca analgezice naturale.
  • Injecţii terapeutice. Astfel de injecţii au rolul de a contribui la tratarea durerii care sunt provocate de afecţiunile nervului sciatic, fiind în acelaşi timp utile şi pentru a diagnostica sursa durerii.
  • Perne ortopedice pentru şezut. Întrucât aminteam anterior faptul că simptomele aferente durerii sciatice se pot agrava în poziţia şezut, astfel de produse profesionale special concepute au rolul de a preveni sau ameliora durerile provocate de nervul sciatic , ajutând spatele să stea într-o poziţie dreaptă care scade intensitatea durerii.

În cazul în care niciuna dintre aceste variante non-invazive nu are rezultate, medicul neurochirurg sau cel ortoped vor fi cei în măsură să stabilească necesitatea unui tratament chirurgical, în funcţie de situaţia particulară a fiecărei persoane.

Descoperă beneficiile pernei pentru şezut de la BetterPosture

Apariţia sciaticii poate fi prevenită dacă avem grijă să menţinem o postură cât mai bună şi corectă a spatelui nostru. Pentru a face acest lucru, putem apela la o pernă pentru şezut de la BetterPosture, care să ne ofere confortul şi susţinerea optimă de care avem nevoie în timpul orelor petrecute pe scaunul de birou sau acasă.

Perna ortopedică pentru şezut ajută la eliminarea durerilor lombare şi de coccis datorită design-ului său unic în formă de U, care are rolul de a reduce presiunea de pe coloană şi de a promova o poziţie cât mai corectă a spatelui nostru în timp ce stăm în şezut. De asemenea, spuma cu memorie din care este realizată oferă confor şi susţinere, ameliorând considerabil durerea cauzată de sciatica coloanei vertebrale. Forma ergonomică a unei astfel de perne pentru şezut este recomandată de medicii ortopezi pentru persoanele care întâmpină dureri la nivelul nervului sciatic, fiind totodată potrivită în tratamentul sciaticii.

Dacă vrei să previi apariţia sciaticii sau să ameliorezi durerile asociate, nu ezita să alegi perna pentru şezut de la Better Posture, care te va ajuta să obţii rezultate încă de la primele utilizări.